Reteta zilei - iunie 2017

Desert tort ecler cu capsuni

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens, până se omogenizează compoziția. Lăsăm această compozitie să se răcească bine, apoi...

Pizza de casa cu de toate

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul, smantana si laptele cald. Se amesteca totul si se framanta, adaugand si uleiul, pana cand toata coca...

Desert tort cu lapte condesat

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Blat Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam bine, pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, uleiul, apa si mixam bine. Adaugam faina, praful de copt, esenta si amestecam bine cu ajutorul unei palete. Turnam compozitia in tava tapetata cu...

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

postat de:Bya Ralu

Bucataras Suprem

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita). Se scot apoi si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat,...

Desert prajitura cu urda si cirese

postat de:oanapl

Bucataras senzational

Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs, intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale, unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....

Supa de pui cu galuste de gris

postat de:RODIMUR

Bucataras grozav

Se tranșează cei doi pui și se pregătesc pentru supă: coșul pieptului, spatele și aripile. Se spală carnea și se pune la fiert. Pe măsură ce carnea fierbe, se culege spuma și se aruncă. Între timp, se curăță și se spală legumele. Se spală și se taie mărunt frunzele...

Desert gogosele in forma de rozete si stelute

postat de: Adi

Bucataras talentat

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia. Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite. Lasam compozitia sa se...

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Prepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in ploaie". Lasa sa fiarba la foc mediu cateva minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se...

Desert sufleu de branza cu capsuni

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după...

Desert prajitura Madalina

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Faina am amestecat-o cu amoniacul si am incorporat-o in margarina....

Perisoare cu sos de rosii

postat de:deyutzky

Bucataras senzational

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele. Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc...

Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie în cubuleţe mici. Se pun la foc iute pentru maxim 5 minute, la călit cu zahărul brun, nuca măcinată, zahărul Bourbon şi scorţisoara. 7...

Ciorba taraneasca cu leustean

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga...

Dulceata de capsuni

postat de:RODIMUR

Bucataras grozav

Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a se curăța de pământ și se lasă să se scurgă de apă. Se introduc căpșunile într-o apă cu bicarbonat bine...

Chiftele frantuzesti de pui

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem carnea, ouale batute, cascavalul, parmezanul si faina. Le amestecam bine, adaugam ceapa verde si...

Desert tort cu clatite si capsuni

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam clatite unse cu nutella si rulate, dam la rece cat pregatim crema. Crema: mixam crema de branza cu zaharul pudra cca. 3 min, adaugam frisca lichida treptat si mixam pana ce rezulta o crema fina. Adaugam in fir subtire gelatina, pregatita...

Desert cheesecake cu zmeura

postat de:Aletta

Bucataras grozav

Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul blenderului, am adaugat untul topit, se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu folie alimentara, tava de 20 cm am folosit eu. Se baga la frigider pana facem crema. Gelatina se pune la inmuiat. Mascarponele l-am mixat cu branza de vaci, zaharul,...

Aperitiv omleta cu cartofi

postat de:RODIMUR

Bucataras grozav

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se ardă. Când sunt aproape gata, se presară peste ei o parte din cașcavalul ras. Se mai acoperă...

Desert tort cu crema de nuci si dulce de leche - reteta cu nr 800

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare blatului de tort cu cacao, aducându-le pe masa de lucru. Măsurăm cantitățile. Măsura mea este lingura, dar cum nu se ia în lingură aceeași cantitate de fiecare dată, cântăresc îngredientele. Ouăle...

Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

postat de:alilianaa

Bucataras senzational

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.  Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se...

Supa mexicana de rosii

postat de:Camelya

Bucataras senzational

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit. Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt. Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se...

Desert prajitura felie de lapte

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele. Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile...

Aperitiv cartofi in crusta de malai

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale. Adăugăm sare și busuioc uscat. Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în...

Desert chec marmorat

postat de:GeorgiG

Bucataras senzational

Punem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte, mixand continuu. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri. Adaugam si faina...

Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra.  In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra. Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si...

Desert cheesecake cu capsuni

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă. Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu...

Desert - Papanasi cu smantana si dulceata de afine

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in compozitie si framanta lejer pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini. Imparte...

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro