Reteta zilei - martie 2017

Tort Napoleon

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un castron si am adaugat untul rece taiat cubulete si am inceput sa framant cu degetele pana am obtinut un...

Placinta frageda cu mere

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca. Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu...

Placinte cu Pui si Salsa

postat de:BakeUpArtist

Bucataras talentat

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am...

Desert musuroi de cartita

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ambele. Mixăm...

Supa italiana de legume

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala si se taie in doua. Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline...

Banana Bread

postat de:Bucataras Diana

Bucataras grozav

Batem bine untul cu zaharul,ncirca 8-10 minute, apoi adaugam ingredientele lichide si bananele strivite cu furculita. Adaugam si ingredientele solide: faina, praful de copt, nucile si ciocolata bucatele sau razuita, scortisoara. Punem compozitia in forma de guguluf sau in tava de chec si...

Tarta cu carne de pui si legume mexicane

postat de:oanapl

Bucataras senzational

Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de...

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Aluatul:  Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat. Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. Punem coaja de portocala, uleiul si...

Ciorba de dovlecei

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Pune uleiul intr-o craticioara, adauga ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete si ardeiul kapia cubulete Lasa-le sa se inmoaie putin, adauga pastarnacul si telina taiate cubulete si pune 2 l apa fierbinte. Pune sare dupa gust Lasa sa...

Iahnie rapida de fasole manastireasca

postat de:Rux

Bucataras Suprem

Fasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se inmoaie. Se adauga fasolea, putina apa( o cana) si se lasa sa dea cateva clocote cu capacul pe oala, se...

Salata de naut

postat de:katty

Bucataras senzational

Scurgem nautul din conserva si il trecem printr-un jet de apa rece. Curatam si tocam ceapa fin, iar castravetele, ardeiul gras si avocado cubulete. Rosiile le taiem in jumatati. Punem toate ingredientele intr-un castron. Adaugam sare, piper negru macinat, zeama de lamaie, uleiul si amestecam...

Placinta aperitiv cu branza

postat de:oanapl

Bucataras senzational

Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28). Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi rotunde, nu foarte groase, cu diametrul egal cu al formei. Cea de a doua foaie trebuie sa...

Prajitura Pacatoasa Zmeura

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul cernut si incorporam cu miscari lente de jos in sus, apoi...

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

postat de:Camelya

Bucataras grozav

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un prosop, cu un ciocan pentru carne. Puteti sa le maruntiti si cu un blender. Nucile maruntite se...

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare. Pe jumatate din...

Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patru patrate egale. Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele. Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat. Luam marginile aluatului...

Pizza cu salam uscat, mozzarella si masline

postat de:Meea

Bucataras grozav

          Punem faina intr-un vas incapator, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu laptele caldut, drojdia faramitata, un praf de sare si o lingurita de zahar. Lasam amestecul din cuibusor sa se umfle pentru 15-20 minute. Punem cele 3 linguri de ulei de...

Tarta cu branza dulce si mandarine

postat de:katty

Bucataras senzational

Pregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la rece pentru 1/2 de ora. Intindem aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o forma de tarta, tapetand...

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

postat de: Adi

Bucataras talentat

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se calesc in putin ulei din cel care au stat rosiile deshidratate ca e tare bun si aromat. Se adauga si...

Salam de Biscuiti

postat de:BakeUpArtist

Bucataras talentat

  Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste compozitie, lăsând 2 minute....

Tarta cu legume colorate

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Aluat : Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min....

Desert ciocolata de casa naturala cu zmeura

postat de:Rux

Bucataras Suprem

Se pune caju in apa, la hidratat, minim o ora, sau (peste noapte). Se scurge de apa, se pune la blender, se marunteste, apoi se adauga si avocado. Mai exista varianta sa faceti pudra caju la blender fara a-l mai hidrata. Pe baie de aburi, se topesc cele doua uleiuri, cel de cocos si untul de...

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid. Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol...

Cum se toaca verdeturile

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans,...

Plachie de peste cu mamaliga

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul...

Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)

postat de:AndrutzaP

Bucataras grozav

    Pentru inceput, punem gelatina la hidratat.      Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in...

Desert tort Negresa de post

postat de:amalia01

Bucataras senzational

  Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat. Torni compozitia in tava si lasi la cuptor,...

Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

postat de:oanapl

Bucataras senzational

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul...

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro