Reteta zilei - noiembrie 2017

Coaste de porc cu cartofi noi

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii. Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine. Amesteca intr-un bol condimentele: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si cimbru. Presara...

Desert tort simplu de ciocolata

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Top-Chef

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort cu diamentrul de 20 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt.  Se cerne faina impreuna cu sare si cacao, intr-un bol mare.  Se incalzeste untul intr-o craticioara, impreuna cu...

Aperitiv placinta cu pui si legume

postat de:katty

Bucataras senzational

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la caldura....

Desert cornulete fragede

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata. Se framanta usor pana aluatul se incheaga bine si devine usor elastic si nu se lipeste de maini. Daca este...

Ghiveci de toamna

postat de:Valclaudia

Bucataras Suprem

Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei. Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz. Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste...

Desert chec pufos din albusuri

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face! Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul...

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Amesteca ricotta cu mascarpone. Unge blatul de pizza cu budinca de vanilie. Pune amestecul de ricotta cu mascarpone pe alocuri, pe blatul de pizza. Taie capsunele in 4 si pune-le deasupra.  Peste acestea adauga afinele. Curata kiwi, taie-l cuburi si pune-le deasupra;...

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Foaia alba:  Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca de cocos cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecandcu misca usoare pana la omogenizare. Se...

Rasol de porc cu legume la gratar si cartofi cu Paprika

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Top-Chef

Se adauga apa intr-o oala mare si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga rasolul cu partea cu grasime in jos si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Se scoate cu grija din oala si se lasa la racit cateva minute.  Intre timp, se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se...

Desert rulouri cu branza dulce

postat de:diaconta

Bucataras Minunat

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat-o sa se activeze. Intre timp am mixat ouale cu zaharul, apoi am pus untul topit si racit, drojdia. Am adaugat apoi...

Ostropel de pui ca la mama acasa

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Adauga uleiul intr-o tigaie si caleste ciocanelele pana capata o usoara tenta aurie. Adauga mai departe ceapa si usturoiul tocate cubulete in prealabil, urmate de cimbru si boia si caleste-le si pe-acestea odata cu carnea. Stinge cu vinul alb, lasa-l sa se reduca, dupa care adauga supa de...

Desert placinta cu mere si aluat de casa

postat de:Ancutsa

Bucataras senzational

   Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă...

Gulas vienez

postat de:-Licurici-

Bucataras senzational

Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare. Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3 linguri de apa.  Se adauga apa, putin cate putin, pana se fragezeste carnea, apoi se adauga ceapa...

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și puțină sare. Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl...

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos...

Desert placinta cu mere

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Aluat: Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin; Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul; Adauga galbenusurile si apa rece; Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si...

Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Se spala pieptul de pui, se sterge bine cu prosoape absorbante si se taie in doua. Se bate carnea ca pentru snitele dar nu asa subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne cascavalul si carnatul taiat in doua. Se ruleaza strans ca o rulada si se prinde cu...

Desert guguluf cu mere

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....

Tarta cu branzeturi grecesti

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie. Umplutura de branza: La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il...

Dorada regala prajita la tigaie

postat de:Catalina L

Bucataras Chef

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi. Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei. Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul uscat si foaia de dafin. Puneti rosia si ardeiul si gatiti timp de 5-8...

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro