Reteta zilei - octombrie 2017

Gogosari in sos de mustar

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm restul ingredientelor specificate în listă, până când se topește zahărul și...

Desert prajitura cu prune si branza dulce

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Branza de vaci se da prin sita, Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava  cu hartie de copt. Se amesteca intr-un castron...

Pui Valdostana cu ciuperci

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul . Scurgeti ciupercile de lichidul in care au fost conservate si le limpeziti cu apa rece...

Dulceata de gutui

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva. Adauga inauntru batoanele de scortisoara, bobitele de ienibahar si cuisoarele. Lasa aceasta compozitie pe foc pana se dizolva si se formeaza un sirop. Curata gutuile, stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a preveni...

Sos rosu usturoiat

postat de:Bucataras Diana

Bucataras grozav

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu...

Desert placinta cu dovleac (de post)

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade si acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga o cana cu apa si se fierbe in continuare pana cand...

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza și ardei

postat de:oanapl

Bucataras senzational

Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi dovleceii și omogenizezi compoziția.  Ardeiul capia îl speli, îl ștergi și...

Desert baclava turceasca cu nuca

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca. Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui. Pune untul la topit, se poate direct pe foc,...

Dulceata de ardei iute

postat de:Ina

Bucataras Top-Chef

Curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri, ajutandu-ne obligatoriu de manusi. Procedam la fel cu gogosarii ( mai putin manusile :)) ). Dupa ce-i spalam in 2-3 ape reci maruntim ardeii si gogosarii la robot, insistand mai mult la gogosar pentru a-si lasa cat mai mult suc.  Punem la...

Desert chec economic

postat de:Andreea Caroline

Bucataras Top-Chef

1.  Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul.  2.  Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare in parte. 3.  Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in bol. Amestecam cu o spatula...

Rulouri cu ciuperci

postat de:Dya Daniela Andrei

Bucataras Top-Chef

Tocăm ghebele mărunt şi le prăjim pentru 10 minute aproximativ, atât cât să se rumenească uşor.  Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu un ou bătut spumă. Presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval şi ceapa...

Desert prajitura negresa

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final. Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot. Pune praful...

Frigarui de pui cu iaurt si sofran

postat de:-Miti-

Bucataras Top-Chef

Pieptul de pui se taie in bucati egale. Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute. Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se lasa la frigider 2 ore sau peste noapte. Se pun bucatile de...

Desert placinta cu mere

postat de:Ina

Bucataras Top-Chef

Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei.  Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.  Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in...

Ciorba cu perisoare de pui si oregano

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Legumele se curata si se spala. Am taiat legumele pe lungime si le-am maruntitit cu ajutorul aparatului Salad chef. Legumele se calesc usor in ulei cateva minute. Sarati. Adaugati 2 litri de apa si fierbeti 20 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie....

Tarta cu branza dulce

postat de:Catalina L

Bucataras Chef

Aluatul dulce:   În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se...

Gogonele murate in saramura

postat de:vasimur

Bucataras incepator

Se spală gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fâșii pentru ca să se poată strecura printre gogonelele pe care le-am pus deja...

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro