Reteta zilei - august 2018

Desert crumble cu capsuni

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand se pregatesc capsunile. Capsunilor li se inlatura coditele, apoi se spala. Daca sunt mari,...

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime. Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe...

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure. Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa. Mixati crema pana devine usor spumoasa. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie, mixati, apoi incorporati...

Papricas de pui cu galuste

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, jumatate de lingurita cu sare si se...

Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400

postat de:Rahela Velicu

Bucataras senzational

Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Tapetam o tava cu folie alimentara si punem pe fundul acesteia piersici din compot sau ce fructe aveti la...

Dorada cu cartofi aurii noi

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite....

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină. Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru. Se decupează cu...

Hamburger

postat de:Andreea Caroline

Bucataras Top-Chef

Punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15 minute.  Intre timp intr-un bol amestecam salata cu maioneza.  Separat in alt bol , punem...

Desert Tiramisu

postat de:-Licurici-

Bucataras senzational

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de...

Tarta cu sparanghel

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile...

Prajitura rapida cu iaurt si fructe

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă. Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov. Se curăță și se feliază bananele. Se așază...

Salata Magnifica

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

 Pieptul de pui se desface si se bate usor. Condimentati cu condimentul preferat si sarati carnea. Eu am folosit garam marsala. Carnea se taie fasii si se prajeste pana devine aurie intr-o tava non-aderenta. Boabele de porumb se scurg de lichidul in care au fost...

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata

postat de:Corinuta

Bucataras Top-Chef

Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu zaharul, grisul si sarea. Turnam laptele peste ele si le punem la fiert amestecand mereu cu un tel pana da...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Coastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore); Se scot, se pun intr-o tava si se...

Desert tort cu marshmallows si coacaze

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire,apa si amestecam pana ce se omozenizeaza. Cernem faina...

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când....

Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm. Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust. Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic.  Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro