Reteta zilei - decembrie 2018

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris

postat de:Gicuta69

Bucataras talentat

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat  faina si framantam.  Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor...

Desert cozonac floare de post

postat de:Oana

Bucataras Suprem

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina. 2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale...

Iahnie de fasole, de post

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită. Se adaugă și un praf de bicarbonat de sodiu, pentru a...

Desert cozonac cu Fanta, reteta de post

postat de:Ina

Bucataras Top-Chef

Pentru aluat : In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată. Am încălzit sucul acidulat si l-am adaugat amestecând compozitia cu o lingură, pentru omogenizare. Am adăugat apoi aromele, coaja de...

Desert tort Medovik cu visine si nuca

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc zaharul si untul. Dupa ce au trecut cele 15 minute se adauga bicarbonatul de sodiu si se mai...

Desert paleuri cu ciocolata

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt...

Sarmale de post

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Mai intai pregateste frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...

Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine...

Desert piersicute

postat de:Gicuta69

Bucataras talentat

Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe...

Desert branzoaice

postat de:diana_k

Bucataras incepator

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit. Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat...

Negresa de post cu nuci

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt...

Varza calita

postat de: Adi

Bucataras grozav

Se toaca varza fideluta si se freaca cu sare si putin piper. Se lasa asa la odihnit pana se pregatesc celelalte ingrediente. Se toaca ceapa solzisori si se caleste in ulei incins, pana devine sticloasa, dar se mai adauga cate putina apa, din cand in cand, pentru a-i estompa gustul de...

Desert cozonacul bunicii

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Aluatul: Se cerne faina de doua ori. Se pune intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Pe margine se pune sarea. Se pregateste maiaua. Se incalzesc usor cei 150 ml lapte, se adauga zaharul si faina apoi drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 15 minute sa se activeze. Se toarna in...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro