Reteta zilei - februarie 2018

Desert tort Raffaello

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna untul in fir subtire si se mixeaza continuu pana la incorporare. Separat se...

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat. Turnati...

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus....

Aperitiv bulete din branza

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce...

Desert prajitura lipicioasa cu banane si cacao

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena. Ouale se mixeaza in bol cu praful de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga usor compozitia cu...

Tocanita de legume cu organe de vitel

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien. Ardeiul curatat de cotor si seminte se...

Desert Portokalopita

postat de:RODIMUR

Bucataras senzational

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece și se șterg cu un...

Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie uleiul, sare, piper, boia de ardei, ierburile de provence si usturoiul curatat si zdrobit, amestecati...

Desert fursecuri Snikersdooles

postat de:katty

Bucataras senzational

Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine. Adaugam cate putina...

Varza acra cu carne de porc si smantana

postat de:noiinbucatarie

Bucataras senzational

Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta de tomate, inca 1 cana de apa, piper si dam la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Mai amestecam...

Desert ciocolata de casa

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute. Puneti vasul la foc mic pe aragaz. Lasati sa fiarba la foc mic. Peste...

Chiftele din carne de pui

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea se maruntesc la robotul de bucatarie. Intr-un castron se pun carnea tocata de pui, amestecul...

Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm apoi siropul. Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând...

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si...

Desert placinta cu mere

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete. Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand...

Pilaf cu praz si masline

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele,...

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute. Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie,...

Snitele din piept de pui in crusta de susan

postat de: Adi

Bucataras grozav

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa gust, pana se omogenizeaza compozitia. Faina se cerne intr-un bol, iar in altul se pun semintele...

Desert cheesecake cu Pomelo

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează,  într-o...

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Se curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun ciupercile si se lasa la calit, adaugand si putina sare. Se adauga apoi ceapa, iar dupa cateva minute...

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in compozitia de mai sus. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de...

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro