Reteta zilei - iunie 2018

Desert Tort Curcubeu

postat de:AlexTeacher

Bucataras senzational

PASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie...

Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Top-Chef

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute.  Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa. ...

Desert Brownie cheesecake

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Blatul: Intr-un bol cerneti faina cu cacaua. Adaugati zahaul, praful de copt, sarea, amestecati. Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus. Incorporati ouale si vanilia. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati compozitia de blat. Il introduceti in...

Supa de salata verde cu omleta

postat de:Rahela Velicu

Bucataras senzational

Tocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata cubulete, acoperim ciorba cu un capac si lasam 15 minute la fiert. Omleta o facem din 4 oua intr-o tigaie...

Desert prajitura Raffaello

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se toarna untul topit si racit, esenta de migdale si se mai...

Copanele cu cartofi noi la cuptor

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru gratar" de la Fuchs si se amesteca. Se spala cartofii, lasandu-se in coaja. Se...

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe. Apoi adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, esența și...

Paste cu bacon si ciuperci

postat de:xana

Bucataras senzational

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile feliate, putina sare si piper. Calim la foc mediu pana ciupercile incep sa se inmoaie dupa care adaugam...

Desert chec cu lamaie si mac

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se bat spuma cu sarea si cu zaharul pana cand se aereaza foarte bine. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga macul, sucul si coaja rasa de la doua lamai si untul topit. Se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o tava pentru chec...

Gustari cu pasta de avocado si ton

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de lamaie. Dati drumul la blender si lasati pana obtineti o pasta. In pasta obtinuta puneti uleiul...

Desert chec cu oreo si ciocolata

postat de:GeorgiG

Bucataras senzational

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi laptele. Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam chipsurile de ciocolata si biscuitii oreo maruntiti. Punem compozitia in doua tavi in care am...

Bors taranesc din coada de vita

postat de:Ksenya

Bucataras grozav

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi...

Desert prajitura arlechin cu capsuni

postat de:amalia01

Bucataras senzational

Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa). Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugi...

Copanele de pui in crusta de pesmet cu parmezan si susan

postat de: Adi

Bucataras grozav

Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc. Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie alimentara. Intre timp, pregatim restul ingredientelor. Punem faina pe un platou. Amestecam...

Desert negresa cu cafea si nuci

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, amestecand bine după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează. Notă:...

Paste cu branzeturi

postat de:-Licurici-

Bucataras senzational

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le-am lasat cu 2 min mai putin. Ouale se amesteca cu piperul si condimentele pentru paste. Branza de oaie se rade si se amesteca cu smantana, sana si ouale, apoi cu pastele. Se pun intr-un vas termorezistent, branza...

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul. Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat,...

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

postat de:diaconta

Bucataras Minunat

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat galbenusul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat maleabil si nu...

Desert prajitura cu mere

postat de:Andreea Caroline

Bucataras Top-Chef

Punem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit. Adaugam apa si mixam in continuare. Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de copt. Mixam in continuare.  Alunele de padure si migdalele le macinam fin, dupa care le...

Supa de pui cu galuste

postat de:AlexTeacher

Bucataras senzational

Incepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu.   Toaca apoi legumele cubulete. Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii. Si cand carnea e aproape gata, cam dupa jumatate de ora, poti pune si legumele tocate. Dupa 8-10...

Desert negresa cu nuci si cirese

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator. Bateti separat albusurile spuma, adaugati un praf de sare si puneti-le peste...

Pui cu sunca si mozzarella

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Se fac câteva tăieturi în bucăţile de piept.  Se ung uşor cu ulei, apoi se condimentează cu sare, piper, condimente speciale şi cimbru.  Se pune carnea la fript în tigaia grill, pentru 2 minute pe fiecare parte.  Se scoate pe o farfurie, apoi se...

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro