Reteta zilei - septembrie 2018

Aperitiv placinta creata cu branza sarata

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu...

Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte....

Ciorba de lascute cu afumatura

postat de:Nepotii_si_bunica

Bucataras incepator

Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala. Kaizerul il spalam si il taiem in cubulete. Il adaugam in oala si lasam sa fiarba 15-20 de minute. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Jumatate dintr-un morcov...

Desert tort Savarina bunicii

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine...

Pui marinat la cuptor

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie.  Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine.  Se pune carnea în castron şi se unge bine pe...

Desert tort cu visine si ciocolata

postat de:diaconta

Bucataras Minunat

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul, mixând în continuare. Am încorporat galbenusurile cu ajutorul...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor. Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de floarea soarelui. Se da prin masina de tocat carnea de pui si...

Desert tort cu frisca si nuca

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o...

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Minunat

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat.  Pentru...

Desert tarta cu cirese si pere

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pentru blat , pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Pune-l apoi in folie d eplastic si lasa-l...

Lasagna cu vinete

postat de:AlexTeacher

Bucataras senzational

Taiati vinetele felii subtiri; Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade; Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;...

Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare până se încorporează bine. Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul. Compoziția...

Supa cremoasa de pui si porumb

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.  Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.  Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi.  Se micşorează...

Desert tarta cu mere

postat de:Camelya

Bucataras grozav

Mod de preparare: Crusta: Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor. La final trebuie sa obtinem un amestec cu textura nisipoasa. Amestecam galbensul de ou cu cele 3...

Macrou cu lamaie

postat de:Andreea Caroline

Bucataras Top-Chef

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline cu sucul si coaja rasa de la trei lamai, sare, usturoiul curatat si taiat in doua si jumatate din...

Dulceata de coacaze rosii/negre

postat de:Corinuta

Bucataras Top-Chef

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute. Facem o probă pe o...

Pide

postat de:anca_rm

Bucataras Chef

Pregatim aluatul astfel: Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul. Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul....

Desert prajitura simpla cu ciocolata

postat de:Andreea Caroline

Bucataras Top-Chef

Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam pana vom obtine o spuma densa si deschisa...

Supa-crema de ciuperci

postat de:Razvan Constantinescu

Bucataras junior

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac. Se spala...

Gustari cu pasta de avocado si ton

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de lamaie. Dati drumul la blender si lasati pana obtineti o pasta. In pasta obtinuta puneti uleiul...

Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixeaza până devin albe și capătă consistență. Se adaugă zahărul, mixând în continuu. Când bezeaua a devenit fermă și densă, se adaugă gălbenușurile, omogenizând compoziția. Se...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro