Reteta zilei - aprilie 2019

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat. Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt. Ciupercile se scurg bine și se...

Desert briose cu portocala

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in...

Salata Curcubeu

postat de:RODIMUR

Bucataras senzational

Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu apă rece și sare, pentru 5-7 minute. Salata verde se spală, se zvântă și se taie...

Desert negresa cu afine si nuci - de post

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se...

Somon la aburi cu salsa de mango la Multicooker Crock-Pot Express

postat de:Oana

Bucataras Suprem

  Se unge fileul de somon cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se presara cu susan. Se asaza pe gratarul de gatit la aburi in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se pune o cana de apa in vas si se inchide capacul....

Desert placinta in straturi, de post

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de sare si amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc unde punem apa, bicarbonatul si zeama de lamaie....

Placinta mediteraneana

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Pentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga condimentele, galbenusul, apa si se mixeaza alte cateva secunde. Cand aluatul incepe sa se...

Desert Prajitura de post cu lamaie si afine la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Amesteca intr-un bol faina cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat. Separat amesteca laptele de midale cu uleiul, zeama de lamaie si esenta de lamaie. Toarna amestecul lichid peste cel uscat si amesteca bine cu un tel. Pune...

Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute neacoperit. Intre timp se curata ciupercile si se taie grosier, adica bucati mai mari și se adauga...

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din cand in cand. Dupa ce lichidul de la mere a scazut, adaugati gemul si scortisoara. Amestecati bine....

Supa crema de urzici cu leurda

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm...

Desert papanasi prajiti - reteta n°700

postat de:Catalina L

Bucataras Top-Chef

Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci. Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde. Intre timp, se pregatesc legumele. Prazul curatat si spalat se taie rondele groase. Ardeiul...

Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao

postat de:Gherca Daniela

Bucataras senzational

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.        Impartim compozitia rezultata in 2, iar...

Sarmale de post in frunze de stevie

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine; Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa; Lasa cateva minute, cat sa scada...

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci

postat de:Ksenya

Bucataras grozav

Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si arahidele, amestecam. Adaugam biscuitii, amestecam bine. Indindem pe o planseta folie...

Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Spala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa pentru aburi si seteaza programul Chilli/Beans pentru 1 ora. Cand programul s-a terminat...

Tort cu fructe de pădure şi ciocolată

postat de:diaconta

Bucataras Minunat

Pentru blat am folosit reteta cu albusurile „oparite” ,un blat care îmi place foarte mult,a iesit destul de înalt si foarte pufos. Zaharul  l-am umezit cu apa si am pus zeama de lamâie.Am pus sa fiarba un sirop pâna când s-a topit zaharul. Am...

Desert pasca traditionala

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt. Se intinde si o fasie lunga care se pune pe peretele tavii si se lipeste bine de fund. Se pune...

Desert pasca cu branza dulce

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de sare.Într-un castronel, se fărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă o linguriță cu zahăr și...

Peste la cuptor

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi...

Drob de miel

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca. Ceapa uscata o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile,...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro