Reteta zilei - august 2019

Sarmalute de post, cu ciuperci si orez – reteta nr. 100

postat de:vasimur

Bucataras grozav

Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se...

Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc

postat de:Ancutsa

Bucataras senzational

  Mai întâi se pregătește aluatul: se fărâmițează drojdia, se adaugă apă și se amestecă, să se dizolve drojdia. Se adaugă iaurtul, o linguriță rasă de sare, uleiul și făina, cât cuprinde, amestecând și frământând, până se...

Desert prajitura turnata cu branza si visine

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc in loc peste aluat si se introduce tava la...

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime. Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe...

Lichior de nuci verzi

postat de:Ina

Bucataras Top-Chef

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.  Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam alcoolul/ tuica peste nuci si lasam vasul la soare 1-2 saptamani, timp in care lichidul se va colora de...

Osso Buco la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital

postat de:Miha

Bucataras Suprem

Am curatat legumele si le-am tocat cubulete. Am sters cu servetele de hartie feliile de rasol, apoi una dintre ele am tavalit-o prin faina. Am pregatit vasul aparatului Crock-Pot 4.7L Digital Am incins putin ulei intr-o tigaie si am prajit la foc iute felia de rasol infainata....

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei. Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata,...

Desert choux a la creme cu zmeura

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi...

Supa rece de castravete cu avocado

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele, se scoate miezul cu o lingurita si se pune in blender. Stropim avocado cu putina zeama de lamaie si...

Salata greceasca cu lipie de casa

postat de:AlexTeacher

Bucataras senzational

Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de ora aluatul va fi umflat, e timpul sa adaugi uleiul de masline, sarea si restul de faina si framanta...

Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare. Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut. Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute. Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de...

Sărmăluțe în foi de viță

postat de:Ina

Bucataras Top-Chef

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.  Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intr­un vas incapator amestecam carnea  cu o parte din ceapa calita (...

Desert prajitura Petre Roman

postat de:miremirc

Bucataras talentat

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il...

Aperitiv felii de bagheta cu ciuperci sote picante

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Se spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli si se lasa pe foc 5 minute, pana scade zeama. Se ia tigaia de pe foc si se pune patrunjelul verde,...

Desert tort Egiptean

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si omogenizezi amestecand de jos in sus, usor, usor. Pui amestecul lingura cu...

Papricas de pui cu galuste

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, jumatate de lingurita cu sare si se...

Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

  Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem uleiul la încins și adăugăm toate aceste ingrediente. Le lăsăm la preparat,...

Oua turcesti cu unt brun si spanac

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Minunat

Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.  Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se piseaza. Se amesteca iaurtul cu sare si piper.  Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro