Reteta zilei - februarie 2019

Pide

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul de masline. Acoperiti cu un prosop curat, lasati aluatul al...

Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de...

Supa alfabet

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Minunat

Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu apa rece, se aduce la punctul de fierbere, se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 4 ore...

Desert prajitura Kinder Bueno

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu  zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la...

Chiftele in crusta de susan

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de...

Desert branzoaice

postat de:-Licurici-

Bucataras senzational

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut. Faina se cerne intr-un...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

postat de:simona72

Bucataras Minunat

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine...

Desert chec cu visine sau cirese

postat de:Adinuta san

Bucataras Top-Chef

Se porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri. Se mixeaza pana se incorporeaza....

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga apoi uleiul si se toarna restul de apa caldura, amestecand pana se...

Desert tort cu crema de portocale si arahide

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un praf de sare, pana devin spuma. Cu ajutorul unei palete, le incorporati in compozitia de...

Coltunasi cu branza sarata

postat de:RODIMUR

Bucataras senzational

Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adaugată puțin câte puțin, iar la urmă și cu cele două linguri de ulei de floarea soarelui, în așa fel încât să rezulte un aluat elastic...

Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

postat de:Ina

Bucataras Top-Chef

Baza de tort si cojile de eclere. Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea.  Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului.  Lasam putin...

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si...

Tort Valentine's day

postat de:Sylvia

Bucataras senzational

In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20...

Tarta cu legume si branza

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute. Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni apa. Frămânți bine până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat pe...

Desert strudele cu branza, stafide si piersici

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine. Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut. Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete. Le adaugati in branza, puneti si stafidele, coaja rasa de lamaie, amestecati cu o paleta. Impartiti compozitia in 3 boluri...

Ciorba de porc cu zeama de varza

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam pasta de tomate, cartofii si zeama de varza, acoperim cratita si lasam din nou la fiert...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro