Reteta zilei - ianuarie 2019

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

postat de:Sylvia

Bucataras senzational

      Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de simpla.     Se spala si se lasa la uscat bucatile de zburatoare si maruntaiele lor (...

Salata cu ton, avocado si mozzarella

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati pe jumatate, le adaugati peste avocado. Puneti si porumbul, amestecati usor. Frunzele de salata le...

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru. În compoziția de brânză,...

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești. Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul...

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Blatul: Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider. Umplutura: Merele se...

Rulouri din piept de pui

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare.   Se amesteca intr-un castron cu un ou,...

Desert tort Medovik cu visine si nuca

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc zaharul si untul. Dupa ce au trecut cele 15 minute se adauga bicarbonatul de sodiu si se mai...

Chiftele de curcan cu tzatziki

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele. Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt....

Desert placinta cu dovleac

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Incepeti cu pregatirea  umpluturii , ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati continuu pana scade bine umplutura si nu este zemoasa. La final...

Vinete umplute cu carne de curcan

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt. Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare,...

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen. Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

postat de:Ancutsa

Bucataras senzational

  Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic. Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am...

Desert carrot cake

postat de:- Andreea -

Bucataras Top-Chef

Blat :   Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, nuca macinata si le adaugam in bolul cu compozitia de oua....

Cartofi taranesti cu carne de pui

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

  Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram amestec de condimente peste cartofii fierti si ii punem intr-un vas de yenna. Adaugam ardeiul taiat...

Desert tort Fanta

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se...

Supa de conopida

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1 minut. Se adauga conopida rupta in buchetele si supa de pui. Se fierbe totul pana conopida este...

Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le puneti in compozitia de mai sus, amestecati...

Salata de legume cu mini mozzarella si oua fierte

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari. Curățăm ardeiul, îl clătim cu apă rece și îl tocăm în cuburi. Roșiile...

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte. Într-un alt vas amesteci făina cu...

Supa crema de sfecla rosie

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga...

Panna cotta cu aroma de lavanda

postat de:Oana

Bucataras Suprem

hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic   adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante taie batonul de vanilie si...

Beef Wellington

postat de:Bya Ralu

Bucataras Suprem

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate partiile, la foc iute, dupa care se scoate pe un platou, se unge cu mustar peste tot. Ciupercile se...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro