Reteta zilei - martie 2019

Prajitura Martisor

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi adaugam untul taiat cubulete. Amestecam in continuare pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia. Adaugam laptele si apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful...

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de...

Ravioli cu ciuperci si afumatura

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Taie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli ardeiul, îl tai feliuțe mici și le adaugi în tigaie, adaugi sare după gust, apoi torni...

Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi

postat de:Razvan Constantinescu

Bucataras junior

Pe un platou se asaza un inel de la o tava detasabila de tort cu diametrul de 18 cm. De jur-imprejurul lui se pune hartie de copt in interior. Cartofii fierti se taie cubulete si se asaza pe platou. Se pune un strat de maioneza deasupra. Se adauga castravetii taiati marunt, apoi iar maioneza....

Desert tort Familia

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat...

Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Legumele se curata si se spala . Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina . Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc . Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru...

Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Adăugăm, treptat,...

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand programul s-a terminat, elibereaza aburii, deschide capacul si pune mucenicii. Seteaza din nou...

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

postat de:RODIMUR

Bucataras senzational

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și vanilia. Se spală bine portocala și lămâia în apă călduță cu bicarbonat, se...

Saramura de crap a la Sulina

postat de:Ksenya

Bucataras grozav

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore. Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe...

Desert choux a la creme

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit. Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in...

Ciorba de perisoare a la grec

postat de:-Licurici-

Bucataras senzational

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in...

Desert prajitura cu morcovi si nuci

postat de:CameliaR

Bucataras senzational

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel.  Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam...

Omleta cu leurda

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Ouale se bat cu laptele, sare, piper si se amesteca cu cascavalul ras. Ceapa si leurda se curata, spala si se toaca. Baconul se taie felii subtiri si potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajeste baconul 4-5 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute....

Desert tarta cu dovleac si lapte condesat

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si...

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine ca o budinca. Se incorporeaza untul. Se tapeteaza o tava de tort detasabila cu hartie de copt, se...

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

postat de: merisor

Bucataras Suprem

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Feliile de gogoșari le tăiem...

Desert budinca cu mere

postat de:Catalina L

Bucataras Top-Chef

Curatati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar. Adaugati faina, vanilia si varsati treptat laptele....

Piept de porc fiert in zeama de varza

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Bucata de piept daca este inghetata, o lasam la dezghetat, apoi o asezam intr-o oala incapatoare ( 10 l), peste turnam zeama de varza, adaugam sare si boabele de piper si punem oala sa fiarba la foc domol, dupa cca 2 ore adaugam si otetul si mai lasam sa fiarba cca 2 ore. Scoatem pieptul de porc...

Desert tort cu iaurt si fructe tropicale

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, amestecand...

Hribi cu smantana

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Mod de preparare Hribi cu smantana Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt.  Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde. Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie.  Adauga hribii (ii tai cum...

Desert brownie cheesecake

postat de:Criss

Bucataras Chef

Intr-un vas, pe baie de aburi, se pune ciocolata rupta bucatele si untul si se lasa sa se topeasca. Din cand in cand se mai amesteca sa se omogenizeze crema de ciocolata. Se ia vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca. Intr-un bol incapator, se pun ouale, sarea si zaharul si se mixeaza pana...

Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Cand s-a incins adauga ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Caleste-le 2-3 minute, apoi adauga carnea tocata si amesteca inca 2-3 minute....

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro