Reteta zilei - septembrie 2019

Desert tort Amandina

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste bezeaua de albusuri. Amestecam usor, cu o spatula, de sus in jos. Faina o amestecam cu...

Desert placinta taraneasca cu gutui

postat de:Ksenya

Bucataras grozav

  Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un...

Tuslama domneasca de burta, cu galbiori

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Pentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita otet. Lasam burta sa fiarba pana devine moale, aproximativ o ora. Inima este optionala, eu am...

Desert tort Tiramisu

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Pregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce (depinde ce smantana folosesti, daca e sau nu indulcita). Daca simti ca mai trebuie zahar acum...

Tocana de hribi

postat de:Ksenya

Bucataras grozav

Morcovul si telina dupa ce le spalam, le tocam julien. Ceapa o tocam semiluna. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si o sotam pana devine translucida. Adaugam telina si morcovul, mai lasam 2 minute, adaugam sucul de rosii, eu am pus sos...

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

postat de: Adi

Bucataras grozav

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie. Apoi se imparte...

Desert inghetata de cafea

postat de:laura_n

Bucataras Chef

Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr....

Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează, adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până...

Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins. Între timp se pune la fiert zacusca, roșiile în...

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

postat de:lucy2002

Bucataras incepator

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea. Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte) Dupa ce s-a...

Tocana de gnocchi cu carne de porc

postat de:Bya Ralu

Bucataras Suprem

Carnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea. Cand carnea e aproape fiarta, se pune ceapa tocata marunt, se mai pune putina apa, sa fiarba si condimentele....

Pui manastiresc

postat de:Toamna07

Bucataras talentat

Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa  fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o...

Chifle Laugenbrot

postat de:Gherca Daniela

Bucataras senzational

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un...

Aripioare picante la cuptor

postat de:Mitinita

Bucataras Top-Chef

Se preincalzeste cuptorul. Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea. Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta. Sunt gata cand sunt bine...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

postat de: Adi

Bucataras grozav

Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust. Decupam cate un capacel de la chifle si le scobim...

Carnati Thuringer cu legume la tigaie

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Minunat

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici.  Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit.  Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi, iar carnatii felii nu foarte subtiri. Usturoiul se piseaza si patrunjelul se toaca marunt. ...

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui deget sau putin mai groase de atat. Leurda si patrunjelul se clatesc sub jet de apa, se taie...

Desert cornulete fragede

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.   Se...

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

postat de:Miha

Bucataras Suprem

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vasele termorezistente....

Desert chec dungat

postat de:GeorgiG

Bucataras senzational

Am pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul. Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul fierbinte, mixand continuu. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La final...

Desert rulouri fragede cu mac

postat de:Valclaudia

Bucataras Suprem

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora. Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde. Laptele il punem la foc...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro