Reteta zilei - februarie 2020

Salata Mimoza

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

  Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin razatoare. Ceapa o tocam, punem intr-un castron, adaugam lingura de otet, restul adaugam apa...

Supa de salata verde cu omleta

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Tocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata cubulete, acoperim ciorba cu un capac si lasam 15 minute la fiert. Omleta o facem din 4 oua intr-o tigaie...

Pulpe de pui in sos de bere

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul si condimentele pentru pui. Se amesteca bine totul apoi se adauga 100 ml bere. Se toarna apoi peste pulpe. Se amesteca bine...

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc, amestecând constant în mere să se caramelizeze uniform. Când sunt bine pătrunse...

Salata greceasca cu lipie de casa

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de ora aluatul va fi umflat, e timpul sa adaugi uleiul de masline, sarea si restul de faina si framanta...

Desert miniamandine

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Faina si cacaua le cernem si apoi putin cate putin le incorporam in...

Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa si cat timp fierb pastele, voi va ocupati de restul retetei. Ficateii ii spalati bine, ii...

Desert prajitura aromata cu gem

postat de:katty

Bucataras Chef

Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu...

Pui cu lamaie si unt la slow cooker Crock-Pot

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Carnea de pui se curata si se spala. O lamaie se stoarce, iar cealalta se taie felii. Vasul aparatului se unge cu unt si se pune pe fund cateva felii de lamaie si cateva bucati de unt. Se pune in vas carnea de pui. Se toarna zeama de lamaie si se presara cu condiment de pui, piper si...

Briose cu banane si dragoste

postat de:Bya Ralu

Bucataras Suprem

Zaharul se pune intr-un bol inalt, punem ouale mixam bine, adaugam untul taiat si moale, faina si mixam pana se omogenizeaza. Sana se amesteca cu colorantul rosu, iar bicarbonatul se stinge cu cele 2 linguri de otet. Se pun peste compozitia formata, se pune si cacao (sau nu mai puneti...

Salata de paste cu feta

postat de:- Andreea -

Bucataras Top-Chef

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa, apoi le trecem sub un jet de apa rece.  Separat spalam rosiile si le taiem in...

Inima cu mousse ciocolata si visine

postat de: Lavinia

Bucataras senzational

Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat 3-4 minute pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si treptat uleiul mixand usor la viteza mica. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua. Am adaugat mixul uscat,in 2-3...

Aperitiv tartine cu salata de oua

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Taie ouale fierte pe jumatate si amesteca galbenusurile cu untul moale pana obtii o pasta. Adauga apoi telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri fine, albusurile de ou taiate cubulete, ceapa tocata marunt si mararul verde. Condimenteaza cu piper si daca mai este nevoie cu sare. Amesteca...

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si...

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

postat de:Satisfyyourcravings

Bucataras Minunat

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul si condimentele si se amesteca bine.  Se modelaza chiftele sub forma ovala, in jurul cozii...

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

postat de:Valclaudia

Bucataras Suprem

Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ceapa la sotat in doua linguri de elei alaturi de semintele de mustar. Adaugam zarzavatul din borcan, rosiile pasate, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem apa plata peste legumele din oala, lasam la foc mic sa dea in...

Salata de naut

postat de:katty

Bucataras Chef

Scurgem nautul si il clatim sub jet de apa rece. Curatam avocado de coaja si scoatem samburele.  Punem nautul si avocado intr-un castron si, cu o furculita, frecam pana obtinem o crema, nu foarte fina.  Decojim ouale fierte tari racite si le tocam marunt. Spalam ceapa verde...

Ciorba de stevie

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit. Apoi se completeaza cu cca. 3000 ml apa...

Desert prajitura Iustina

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am...

Desert tort Tiramisu

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Pregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce (depinde ce smantana folosesti, daca e sau nu indulcita). Daca simti ca mai trebuie zahar acum...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro