Reteta zilei - iulie 2020

Nectar de visine

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la inceput la foc iute. Aduni spuma care se formeaza, cand incepe sa clocoteasca, reduci focul la mic...

Tortulet cu fructe

postat de:RODIMUR

Bucataras Top-Chef

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul alimentar) și apoi se adaugă cele patru gălbenușuri. Se mixează aceste ingrediente și apoi se...

Dovlecei la gratar

postat de:katty

Bucataras Chef

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora. Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa...

Tocana de ardei copti a la Durau

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute. Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute. Adaugam smantana si cimbrul,...

Tortulet din foi de placinta cu crema de fistic

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Foile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2 foi, le-am uns cu putin ulei de floarea soarelui si le-am copt intr-o tava captusita cu hartie de...

Tocana de cartofi noi cu afumatura

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe razatoarea mica. Taiem pieptul de porc in bucatele mai mici. Intr-o cratita spatioasa punem...

Panna cotta cu aroma de lavanda

postat de:Oana

Bucataras Suprem

hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic   adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante taie batonul de vanilie si...

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp feliem cascavalul si mezelul ales. Cand cartofii s-au racit ii curatam de coaja si-i dam pe razatoarea...

Prăjitura "Magda"

postat de:adriana65

Bucataras incepator

Pentru  blat  se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în tava (30/22cm) tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute....

Ciorba de dovlecei cu taitei lati

postat de:katty

Bucataras Chef

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa. Cand legumele sunt moi, adaugam...

Desert gogosi pufoase cu branza

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de portocal si branza de vaci. Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, la final...

Negresa cu capsuni si menta

postat de:laura_n

Bucataras Top-Chef

Pregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei. Pornim cuptorul. Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte. Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze....

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

postat de:Oana

Bucataras Suprem

puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie mai adaugati putina faina...

Mâncărică de roşii

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe, iar ardeii copţi fâşii. Se adaugă peste ceapă şi se pun şi  foaia de dafin şi usturoiul tocat. Se pune capac şi se fierbe totul la foc mic sau în cuptor. Când e aproape...

Beijos de Mulata

postat de:Ligia Bxl

Bucataras grozav

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro