Reteta zilei - mai 2020

Costite aromate pe gratar

postat de:xana

Bucataras senzational

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu umeda). Lasam cateva ore sa ia gust(am lasat de pe o zi pe alta, dar nu e musai). Dupa acest timp,...

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper. Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la...

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Chef

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in...

Pancakes pentru micul dejun

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se taie cubulete salamul, ardeiul gras si cacavalul. Ceapa verde se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale bine cu sarea, piperul si verdeturile. Se adauga laptele si uleiul apoi salamul, ardeiul, cascavalul si ceapa. Se adauga praful de copt si faina astfel incat sa se obtina un amestec...

Prajitura cu menta si capsuni

postat de:Oana

Bucataras Suprem

topiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta si colorantul si mixati pana obtineti o crema ferma.  hidratati gelatina cu...

Sarmale din carne de pui in foi de dragavei

postat de:katty

Bucataras Chef

In uleiul incins punem la calit ceapa curatata,  spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute orezul in putina apa cu sare, apoi il scurgem. Amestecam carnea de pui cu kaiserul dat prin masina de...

Bors taranesc de coada de vitel II

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute. Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt...

Desert prajitura vanilata

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne...

Spirale cu feta si spanac

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia. In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul...

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta.  Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt,...

Supa Arthur, supa crema de legume

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e...

Desert briose pufoase

postat de:laura_n

Bucataras Top-Chef

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat...

Prima paine cu maia

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o lingura si se lasa 20 de minute. Dupa 20 de minute, se pune sarea si se amesteca bine cu mana pana ce...

Desert budinca caramel

postat de:cristeena20

Bucataras Chef

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca Batem ouale cu zaharul. E important sa nu le batem mult, doar sa le amestecam cu telul usor, pana...

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana punem ness-ul si zaharul, apoi turnam putin lapte si frecam bine, apoi umplem cana cu lapte, luam...

Quesadilla cu legume si peste

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul kapia il curatati de seminte, il taiati fasii subtiri. Asezati lipiile pe o tava, le ungeti cu suc...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. La final se adauga otetul si amidonul. Se mixeaza in continuare pana se...

Tort cu crema de migdale si capsuni

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore. La fel procedam si cu ciocolata alba. Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam...

Dulceata de capsune-fructe intregi

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Capsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop. A doua zi se pune pe foc, cand incepe...

Salata de pui cu ciuperci si porumb in straturi

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama ramasa am folosit la ciorba de burta . Maruntiti pieptul de pui si taiati cubulete morcovii ....

Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le...

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

postat de:- Andreea -

Bucataras Top-Chef

Blatul:  Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a salamului de biscuiti. Punem folie alimentara pe fundul unei tavi cu pereti detasabili.Turnam...

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie. Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se...

Pulled pork la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

postat de:Mitinita

Bucataras Minunat

Carnea de porc se taie in patru bucati de marime egala. Zaharul brun, sarea, boiaua dulce si afumata, pudra de usturoi si chimenul se amesteca. Bucatile de carne se dau prin amestecul de condimente. Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune se seteaza pe BROWN/SAUTE. Se...

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro