Reteta zilei - noiembrie 2020

Supa crema de conopida

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă...

Supa minestrone la slow cooker Crock Pot

postat de:katty

Bucataras Chef

Curatam legumele. Tocam ceapa, ardeiul, telina si morcovul cubulete si le punem in vasul aparatului slow cooker Crock Pot impreuna cu conserva de rosii cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Pornim aparatul pe High. Dupa 2 ore adaugam dovlecelul decojit si taiat semirondele....

Desert negresa ciocolatoasa

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica.  Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se...

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti foarte bine de ulei. Verdeata o tocati marunt. Painea o inmuiati in lapte (apa), apoi o scurgeti...

Pariziene cu mar

postat de:- Andreea -

Bucataras Top-Chef

Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit. Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la...

Aperitiv placintele cu carne de pui

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă...

Ciorba radauteana

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare. Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza. Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin razatoarea mare. O ceapa si 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali...

Placinte cu prune

postat de:Criss

Bucataras Chef

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea...

Supa crema de conopida

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se taie julienne. Se pune peste ceapa si morcovi si se lasa impreuna la calit. Se adauga un praf de sare...

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

postat de:katty

Bucataras Chef

Carnea de vita o taiem in cubulete mici. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Cartofii ii taiem cuburi mai mari. Morcovii ii taiem rondele. Intr-o tigaie, incintam uleiul si punem la rumenit carnea, la foc iute. Scoatem carnea si punem morcovii si...

Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza

postat de:Valclaudia

Bucataras Suprem

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala. Morcovii curatati si...

Desert gofre cu iaurt

postat de:deyutzky

Bucataras senzational

Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.  Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga. Ungem...

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie...

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Blatul: Albușurile cu un praf de sare le mixezi spumă tare. Separat mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul măcinat, adaugi gălbenușurile pe rând și mixezi bine. Separat amesteci ingredientele uscate (făina, praful de copt și cacaua) și le adaugi peste gălbenușuri. La...

Pilaf sarbesc

postat de:Ela68

Bucataras senzational

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa. Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai  lasam inca doua, trei minute. Adaugam si rosiile taiate...

Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video

postat de:Oana

Bucataras Suprem

amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape condimentati dupa gust cu sare si piper, adaugati boia dulce si verdeata tocata omogenizatii bine compozitia...

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

postat de:Razvan Constantinescu

Bucataras talentat

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat. In timp ce se...

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Curatati cartofii, apoi ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pana sunt patrunsi. Cand sunt fierti, ii scurgeti de apa, ii lasati la racorit pana sunt usor calduti. Coaceti ardeii kapia, ii puneti intr-un bol si ii lasati acoperiti circa 20 de minute. Ii...

Desert - Strudele de post cu mere

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc...

Chiftelute de post, din naut si legume

postat de:laura_n

Bucataras Top-Chef

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de masline si sare.  Punem nautul intr-un castron. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul tocate....

Ciuperci a la Grec

postat de:katty

Bucataras Chef

Trecem ciupercile  rapid printr-un jet de apa, le scurgem bine si le feliem.T ocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat bine si capata o culoare usor aurie punem ciupercile, sare, piper si zeama de lamaie si acoperim vasul cu un capac. Lasam sa scada zeama,...

Gulas fara carne

postat de:retetele_tinei

Bucataras incepator

Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune...

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii. Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in...

Desert salam de biscuiti de post

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama. Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute. Se ia...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro