Reteta zilei - octombrie 2020

Tocanita de vita la Multicooker Express cu gatire sub presiune

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Spalati carnea, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Ardeiul portocaliu si galben, ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati cuburi. Conectati aparatul Multicooker Express...

Pui cu ciuperci in sos de rosii

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Top-Chef

Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa.  Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne,...

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

postat de:Bya Ralu

Bucataras Suprem

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se...

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Curatati cartofii, apoi ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pana sunt patrunsi. Cand sunt fierti, ii scurgeti de apa, ii lasati la racorit pana sunt usor calduti. Coaceti ardeii kapia, ii puneti intr-un bol si ii lasati acoperiti circa 20 de minute. Ii...

Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Top-Chef

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se...

Supa crema de linte rosie

postat de:cristeena20

Bucataras Chef

Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia. Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat si el marunt si am lasat sa se caleasca putin toate impreuna. Am pus apoi...

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie...

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

postat de: Adi

Bucataras grozav

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...

Sarmalute in foi de vita la CrockPot

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine Adaugati...

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun...

Desert tarta cu mascarpone si frisca

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga biscuitii cu untul   si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se   da la frigider pentru o...

Varza calita picanta

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Scarita afumata se taie bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti. Se scot...

Desert cornulete cu iaurt si untura

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde. Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am...

Placinta dobrogeana

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o...

Placinta cu pui si pate de ficat

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna...

Pate de casa, cu ciuperci

postat de:laura_n

Bucataras Top-Chef

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam...

Desert placinta cu pere si mere

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase. Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine,...

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete. Acoperim si...

Pui basquise

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii, apoi curatati, dar eu i-am preferat cruzi. Jambonul il taiati bucatele. Rosiile decojite le tocati...

Desert placinte Bostanei

postat de:RODIMUR

Bucataras Top-Chef

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale, coaja de lămâie și vanilia. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii în...

Oua umplute cu pate de casa

postat de: Adi

Bucataras grozav

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos. Ficatul de pui se curata si...

Desert trandafiri cu branza si stafide

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Top-Chef

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si...

Varza a la Cluj

postat de:Tuxedo

Bucataras incepator

Intai tocam varza fideluta si o spalam in apa rece dupa care o stoarcem si o punem la calit cu ulei (eu am pus cam o ceasca pentru ca varza a fost multa). Daca considerati ca e mult, va sfatuiesc sa faceti jumatate din cantitate (carne si varza). Adaugam in varza o lingura de boia de ardei,...

Desert baclava turceasca cu nuca

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca. Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui. Pune untul la topit, se poate direct pe foc,...

Placinta creata cu branza sarata

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm,...

Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Cand s-a incins adauga ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Caleste-le 2-3 minute, apoi adauga carnea tocata si amesteca inca 2-3 minute....

Aperitiv saratele

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Intr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam faina treptat, pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa. Daca nu ne grabim, invelim in folie...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro