Reteta zilei - septembrie 2020

Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Top-Chef

Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune intr-o craticioara, se amesteca cu 100 ml apa rece si se da deoparte. Intr-o tava mare pentru cozonac, umezita si...

Desert placinta cu pere si mere

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase. Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine,...

Salata de castraveti cu ceapa in saramura

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților. Într-un vas încăpător se amestecă legumele...

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

postat de: Adi

Bucataras grozav

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...

Tocanita de ardei kapia copt

postat de:katty

Bucataras Chef

Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii. Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele. In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile. Cand rosiile sunt fierte...

Balmos

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, untul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote.  Se cerne faina de...

Paste cu hribi si sos alb

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari. Ceapa curatata o tocati marunt, curatati si usturoiul. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti...

Tort diplomat

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc. La foc mic, fierbem crema, amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o...

Aperitiv placinta invartita

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Cascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati. Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...

Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda

postat de:Ancutsa

Bucataras Chef

  Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Se preîncălzește cuptorul. Transferi...

Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut....

Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Oprim 1 cățel de usturoi pentru la final. Amestecăm pasta...

Lasagna cu legume

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va...

Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

postat de:-Licurici-

Bucataras senzational

Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele (se strange de ele pana ies semintele). Se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Am folosit 2 tavi. Se presara peste ele sare grunjoasa si busuioc uscat. Se baga la cuptor, la 100 grade C, 5 ore, pana iese toata apa din ele.  Cand...

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

postat de:Catalina L

Bucataras Top-Chef

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste carne. Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile....

Bors cu legume si boabe

postat de:miki_a

Bucataras incepator

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului...

Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot

postat de:T I M E A

Bucataras Top-Chef

Curatam si spalam legumele dupa caz. Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot in care am pus putin ulei de masline. Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, patrunjel si cimbru si amestecam. Carnea o taiem...

Papricas de pui

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii...

Supă de roșii cu ciuperci uscate

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in  ulei  și puțină apă, se adaugă rădăcinoasele tocate julien, ardeiul bucățele, roșiile din conservă tocate mărunt, se asezonează de...

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele întregi și nici nu știu câte au fost din fiecare fel, dar ponderea au avut-o hribii, apoi...

Desert negresa de post cu nuci si gutui

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Mai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte. Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine. Se spala...

Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

postat de:anuta

Bucataras incepator

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o farfuriuta 5-10 minute dupa care se...

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Blatul: Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider. Umplutura: Merele se...

Rosii uscate, conservate in ulei

postat de:laura_n

Bucataras Top-Chef

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata. Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie...

Desert cornuri pufoase cu gem

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu...

Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit, chimenul si boiaua. Se lasa pe foc 2-3 minute, pana condimentele isi lasa aromele. Ulterior se adauga...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro