Reteta zilei - august 2021

Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste...

Ciorba de dovlecei

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins.   Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute. Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2...

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, apoi am incorporat ingredientele uscate, faina, cacao si...

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa clocotita,acoperim si lasam la cel mai mic foc 15 min cand va fi gata Intre timp pregatim...

Salata de cartofi

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas încăpător,  în apă rece cât să le acopere, cu o limngură de sare, 7 minute,...

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

postat de:Razvan Constantinescu

Bucataras talentat

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat. In timp ce se...

Salata de dovlecei la gratar cu branza de capra

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un gratar si coacem dovleceii pe ambele parti. Dovleceii trebuie sa ramana fermi. Scoatem dovleceii...

Vinete umplute la cuptor

postat de:-tony-

Bucataras incepator

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs. Miezul vinetelor il tocam marunt.Ceapa,dovleceii,morcovii ii  curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt. Galbiroii ii...

Supa crema de linte in stil marocan

postat de:oanapl

Bucataras Top-Chef

Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele la călit în 2 linguri de ulei și apoi adaugi condimentele, lintea și apă...

Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

postat de:AlexTeacher

Bucataras junior

Lasati branza de capra si ricotta la scurs; Amestecati faina cu boia si gris; Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru; Adaugati 2 linguri de ulei de...

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul. Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam...

Desert inghetata de ciocolata

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma. Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut. Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o...

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Pentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza si se aduna intr-o bila. Mare atentie! Consistenta aluatului difera in functie de marimea oului si de...

Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay )

postat de:Rita Ilies

Bucataras incepator

Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată. Când ouăle au început să se închege...

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Prunele se aleg...

Desert chec pufos cu cacao

postat de:robert_b

Bucataras incepator

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful...

Desert sarlota de vanilie cu tapioca

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Laptele se pune pe foc mic impreuna cu vanilia si zaharul, se infierbanta, amestecand usor. Intr-un vas se amesteca laptele( 100 ml) cu faina de tapioca, cu amidonul, cu faina si se toarna compozitia peste laptele fierbinte, se amesteca sa lasa sa dea in clocot si se tine pe foc mic in jur de...

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si distribuie uniform pe intreaga suprafata a tigaii. Lasa la rumenit cam 5 minute la foc moale,...

Sandwich Flammkuchen-Toast

postat de:Cris2711

Bucataras incepator

Ceapa verde se taie rondele. Cuptorul se pregateste la 175° C. Intr-un castron, de marime mijlocie, se combina ingredientele de mai sus. Se formeaza  o crema mai consistenta. Se pun feliile de Toast pe tava de cuptor, apoi se pune cu lingura crema deasupra. Se dau la...

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele întregi și nici nu știu câte au fost din fiecare fel, dar ponderea au avut-o hribii, apoi...

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

postat de:diaconta

Bucataras Minunat

Am maruntit biscuitii. O parte i-am facut cu ajutorul blenderului ca sa fie ca un pesmet, dar am lasat si bucati mai mari. Am facut sirop din 300 ml apa, 100 g unt si 100 g zahar. Am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Peste biscuiti am pus cacaua si am turnat siropul...

Creveti decorticati in sos de lamaie

postat de:Bya Ralu

Bucataras Suprem

Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si margarina. Adaugam crevetii condimentati in prealabil si stropiti cu ulei de masline. Se lasa la foc...

Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata

postat de:Gherca Daniela

Bucataras senzational

Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele,...

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

postat de:xana

Bucataras senzational

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de ulei (in afara de cele 6 linguri) si lasam pe foc pana ceapa se inmoaie. Dam morcovul prin...

Osso Buco la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital

postat de:Miha

Bucataras Suprem

Am curatat legumele si le-am tocat cubulete. Am sters cu servetele de hartie feliile de rasol, apoi una dintre ele am tavalit-o prin faina. Am pregatit vasul aparatului Crock-Pot 4.7L Digital Am incins putin ulei intr-o tigaie si am prajit la foc iute felia de rasol infainata....

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de lamaie. Se lasa 5 minute pana isi lasa putin suc apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba cateva...

Desert pancakes cu afine

postat de:deyutzky

Bucataras senzational

Adaugam intr-un bol pe rand: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecam. Adaugam apoi laptele batut, ouale si untul topit si amestecam bine compozitia pana cand capata consistenta unei smantani groase.  La final adaugam afinele si le incorporam usor cu o...

Zacusca cu bureti

postat de:oanapl

Bucataras Top-Chef

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care se ridică deasupra și lași la fiert bureții, la foc mijlociu, pentru aproximativ 30 de minute....

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin. In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde. Intr-o tava punem rondelele...

Aperitiv gogosele cu ton si masline

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Intr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde. Separat, se face un aluat. Intr-un bol se pun oale si se mixeaza doar cateva secunde, ata cat sunt batute ca pentru omleta. Se...

Desert alivanca

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se ia de...

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro