Reteta zilei - octombrie 2021

Desert negresa cu dovleac si migdale

postat de:oanapl

Bucataras Top-Chef

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de...

Ciorba de naut cu afumatura

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Mai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si nautul prefiert. Acoperim oala cu un capac si lasam 20 -25 de minute la fiert. Adaugam dovlecelul si...

Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor. Ii cureti si le detasezi cotoarele. Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai apoi in doua. Rosiile le oparesti pentru cateva secunde, apoi le cureti pielita. Pui o tigaie inalta la incins si torni uleiul. Cat timp se infierbanta toci...

Tocanita de vita cu rosii si morcovi

postat de:Catalina L

Bucataras Top-Chef

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de Provence deasupra,  sare, piper (un pic de sare caci rosiile sunt deja sarate ). Amestecati,...

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

 Curatati si spalati  legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau  mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie  fideluta . Caliti ceapa , morcovul si carnatul in ulei . Nu foarte mult , mai degraba le sotati .  Turnati...

Desert prajitura rasturnata cu prune

postat de:robert_b

Bucataras incepator

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr.  Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până...

Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de...

Gem de prune vinete cu nuci coapte

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...

Desert prajitura din albusuri

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga in doua reprize faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija cu miscari usoare....

Tocanita de ardei cu oua ochiuri

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se rumeneasca putin adaugam ardeii grasi. Ii lasam pana se inmoaie si punem rosiile si pasta de tomate....

Ghiveci de toamna

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata...

Desert placinte de post cu dovleac

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Incepeti cu  umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti pe foc, amestecati la foc potrivit pana umplutura este scazuta si nu mai are lichid. O dati deoparte...

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

postat de: Adi

Bucataras grozav

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete. Acoperim si...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de vinete. Daca sunt prea multe, se impart in doua si se rumenesc pe rand. Se scot pe o farfurie cu...

Coaste de porc glazurate

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la rece cca 1 ora (eu le-am lasat peste noapte) Intr-o tava unsa cu ulei (eu am asezat un strat de...

Tocanita de vita la Multicooker Express cu gatire sub presiune

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Spalati carnea, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Ardeiul portocaliu si galben, ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati cuburi. Conectati aparatul Multicooker Express...

Piperchi

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari. Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de obicei piperchi. Dar, dupa parerea mea, untul ii da mai multa savoare mancarii, plus ca...

Friptura de curcan cu sos de gutui

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Pieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin acest amestec apoi se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se curata usturoiul si se taie in...

Rulada cu carnati si cascaval

postat de:Andra_Constantinescu

Bucataras Top-Chef

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece cat timp se pregateste umplutura. Carnatii se...

Gogosari in otet, la rece

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu. Deci, spălăm bine gogoșarii și îi lăsăm la scurs. Apoi îi tăiem în patru sau în șase bucăți și le...

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro