Reteta zilei - septembrie 2021

Pasta de naut cu avocado si busuioc

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja, sare, piper dupa gust, zeama de lamaie apoi incepem sa mixam turnand uleiul de masline pana obtinem o...

Musaca din vinete si dovlecei

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se curăță, se taie în două, se curăță de semințe, apoi se taie felii de cca. 1 cm, se dau cu un...

Desert prajitura Amandina

postat de:Miha

Bucataras Suprem

Blat:  O parte din zahar (cca 75 g) se pune la topit intr-o craticioara. Se caramelizeaza pana se inchide bine la culoare. Se da deoparte de pe foc si se toarna apa, cu atentie. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand, sa se topeasca caramelul format.  Se separa...

Salata Caprese

postat de:laura_n

Bucataras Top-Chef

Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari. Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar cand veti aseza celellate ingrediente, aroma va fi mai pregnanta. Rosiile si busuiocul se spala....

Pui cacciatore

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se caleste 3-4 minute ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Se adauga rosiile si se presara...

Desert profiterol

postat de:gaby_duceag

Bucataras Minunat

Mod de preparare coji profiterol Primul pas – pune bolul pentru frisca, paletele mixerului si smantana pentru frisca la rece. Tine-le acolo pana cand le vine randul. Intr-un vas pune apa, uleiul si sarea si pune vasul la foc. Cand a dat in clocot, opreste focul, pune toata faina...

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul. Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam...

Chiftelute in sos de smantana si mustar

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si oul. Condimentati totul cu sare, piper si boia de ardei dulce. Tapetati cu hartie de copt o tava....

Pizza cu blat de dovlecel si branza

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute....

Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat...

Ardei umpluti

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute. Adaugam si verdeata la final. Umplem ardeii cu...

Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

postat de:simona72

Bucataras Minunat

Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit, chimenul si boiaua. Se lasa pe foc 2-3 minute, pana condimentele isi lasa aromele. Ulterior se adauga...

Desert fursecuri cu gem

postat de:RODIMUR

Bucataras Top-Chef

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece, la frigider, pentru cel puțin două ore. După ce aluatul s-a răcit și...

Zacusca de ghebe

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape. Intr-o oala incapatoare adaugam ciupercile spalate ,adaugam apa cat sa cuprinda ciupercile si le punem...

Gem de prune rosii

postat de:Ancutsa

Bucataras Top-Chef

  Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu am considerat să pun 1 kg de zahăr, ţinând cont şi de cât sunt ele de dulci. Se...

Desert prajitura cu prune

postat de:lucy2002

Bucataras grozav

Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna. Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom. Adaugam faina si praful de copt peste...

Gogosari marinati, cu ceapa

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa gust. Amestecam ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Adaugam pe rand gogosarii...

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

postat de:MotanLaOale

Bucataras Minunat

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Prunele se aleg...

Tarte cu rubarba si prune

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura Puneti untul la topit intr-o...

Gulas de porc cu cartofi si galuste

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul. Adaugati carnea, o innabusiti 2-3 minute, apoi puneti ceapa, boia dulce si iute, sare si piper....

Ficatei prajiti

postat de:Bunica

Bucataras Top-Chef

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta. Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa...

Zacusca cu bureti

postat de:oanapl

Bucataras Top-Chef

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care se ridică deasupra și lași la fiert bureții, la foc mijlociu, pentru aproximativ 30 de minute....

Ardei umpluti cu carne de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

postat de:T I M E A

Bucataras Top-Chef

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe acesta. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa, morcovul si orezul spalat bine si scurs de apa, sarea,...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro