Reteta zilei - ianuarie 2022

Tort diplomat cu iaurt si ananas

postat de:Oana

Bucataras Suprem

Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm. Asaza rondele de ananas de jur imprejurul...

Escalop Zingara

postat de:Criss

Bucataras Chef

Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor aurie.  Ciupercile se curata si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta se rumeneste...

Desert la pahar cu cocos si mango

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de...

Salata Coleslaw

postat de:Criss

Bucataras Chef

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzisori. Morcovii curatati si ei, se dau pe razatoarea mare. Coditele de ceapa verde se taie fin. (Puteti adauga si patrunjel, eu am preferat doar ceapa perde. Mi se pare ca patrunjelul nu prea se potriveste in aceasta salata. Dar e strict...

Aperitiv spirale cu branza si sunca

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

 Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte si se taie in 16 bucati egale de marime dreptunghiulara-alungita.  Deasupra fiecarei...

Desert bilute Zserbo

postat de:Criss

Bucataras Chef

Macinam biscuitii si nucile. Eu le-am pus in chopper dar biscuitii nu s-au facut atat de fini precum as fi vrut. Am adaugat zaharul pudra si doua linguri gem de caise. Poate e nevoie de inca o lingura de gem, dar pentru inceput nu adaugati mai mult de doua. Amestecam si formam o bila compacta...

Desert chec cu banane, nuci si fructe uscate

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi mareste volumul. Adaugam uleiul, scortisoara, zaharul vanilat si le incorporam. Adaugam faina alba si cea...

Desert pancakes umplute cu nutella

postat de:Criss

Bucataras Chef

Ouale se separa si albusurile se bat spuma. Separat se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se adauga apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praf de copt, se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma,...

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

postat de:Panacris

Bucataras Suprem

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH 4 ore. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa...

Bors de crap, cu zdrente de ou

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la cap si le pastram deoparte. Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o oala incintam...

Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi  se maseaza din nou bine. Se poate lasa pieptul de pui la marinat...

Desert tort Jaffa

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga uleiul si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Faina, praful de copt si cacaua se amesteca. Se...

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Intr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul  de crema de branza si pesto. Punem jumatatea cealalta de aluat si presam usor cu un sucitor. Cu un cutit bine ascutit taiem fasii de aluat de...

Desert prajitura Amandina

postat de:Miha

Bucataras Suprem

Blat:  O parte din zahar (cca 75 g) se pune la topit intr-o craticioara. Se caramelizeaza pana se inchide bine la culoare. Se da deoparte de pe foc si se toarna apa, cu atentie. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand, sa se topeasca caramelul format.  Se separa...

Salata light cu ton

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute  si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare , condimente , putin ulei de masline si cu zeama de lamaie . Pe o farfurie puneti salata...

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana devine o spuma densa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu miscari usoare. Se adauga faina, migdalele macinate si praful de copt....

Desert gogosi

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si sarea peste faina, fara sa atingeti drojdia. Incepeti si framantati. Turnati...

Ciorba de caltabos afumat

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Punem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece. După aproximativ 20 de  minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și păstârnac și sferturile de cartofi și lăsăm să fiarbă totul până ce cartofii sunt...

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

postat de:oanapl

Bucataras Top-Chef

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în bucăţi de dimensiuni potrivite. Se lasă cuptorul pornit, la aceeaşi temperatură, şi se tapetează o...

Salata de oua cu avocado si porumb

postat de:katty

Bucataras Top-Chef

Ouale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem cubulete cu ajutorul unui cutit ascutit.Il stropim cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua....

Pulpe de pui cu cartofi noi in sos de rosii la cuptor

postat de:Razvan Constantinescu

Bucataras talentat

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pulpele si cartofii se curata si se spala. Se pun intr-un castron mare si se presara cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat si o lingurita de boia de ardei dulce si se amesteca. Pulpele si cartofii...

Supa de vacuta cu galuste de gris

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se tulbure . Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "  Este foarte simplu , doar...

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

postat de:mirela0911

Bucataras Minunat

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in feli mai mari. Se curata usturoiul. In vasul ceramic se toarna...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro