Retete culinare din China

Retete traditionale din China

Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!


Mancaruri chinezesti

Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!

Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

Postat de: retetele_tinei

Prima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine,  dureaza cateva minute.  Asadar, se spala si se  taie, in felii subtiri, castravetele. Si morcovul. Iar... Citeste continuarea

Omleta, chinezeasca, cu rosii

Postat de: retetele_tinei

Prima data, spalam si taiem legumele. Asadar, spalam si taiem rosiile bucatele. Dupa care taiem marunt, ceapa (rondele sau cum preferati). Cele 3 oua le batem cu putina sare. Dupa,... Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu ou si rosii

Postat de: retetele_tinei

Prima data pregatim legumele si batem ouale. Asadar, spalam si taiem rosiile. Dupa care frunzele de ceapa verde. Iar intr-un bol batem ouale. Dupa, punem o oala cu supa/apa la foc, iar... Citeste continuarea

Pui in sos dulce-acrisor

Postat de: retetele_tinei

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai... Citeste continuarea

Salata cu urechi de lemn si chipsuri de tortilla cu crema de branza Delaco

Postat de: AlexTeacher

Taie bucatile de tortilla in triunghiuri si prajeste-le pe fiecare parte intr-o tigaie incinsa; Unge bucatile de tortilla cu crema de branza Delaco;... Citeste continuarea

Fried noodles cu pui si legume

Postat de: Anett

Taiem carnea de pui in fasii subtiri, le amestecam cu mierea si 2 linguri de sos de soya si lasam la marinat minim 30 de minute. Intre timp curatam legumele si le taiem in fasii subtiri. Punem... Citeste continuarea

Paste chinezesti (noodles) cu pui si legume

Postat de: gospodariu

   Se taie fideluță (julienne) ceapa,morcovul,ardel verde/rosu si pieptul de pui.   Intr-o tigaie wok se incinge uleiul si se calesc in ordine pieptul de pui dupa care(cand... Citeste continuarea

Rulouri de primavara/ Nems rapide

Postat de: ctlina

Se da morcovul pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se amesteca cu carnea tocata. Adaugati celelalte ingrediente, amestecati bine si dati la rece 1 ora. Umpleți un... Citeste continuarea

PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)

Postat de: panacris

Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei... Citeste continuarea

Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul... Citeste continuarea

Curcan cu arahide

Postat de: ctlina

Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti... Citeste continuarea

Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

Postat de: ctlina

Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.... Citeste continuarea

Pot stickers cu vita

Postat de: Satisfyyourcravings

Se hidrateaza urechile de lemn in apa fierbinte, cateva minute, daca sunt uscate si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele pentru pot stickers intr-un bol. Umplutura se poate si gati... Citeste continuarea

Supa chinezeasca vegetariana

Postat de: Sylvia

Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana.... Citeste continuarea

Salata de post cu paste si branza tofu

Postat de: ela2015

Tăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la... Citeste continuarea

Coaste - Ribs de Porc Caramelizate

Postat de: ctlina

Puneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr. Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si... Citeste continuarea

Salată chinezească

Postat de: ela2015

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.  Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa... Citeste continuarea

Taietei - Nouilles chinezesti

Postat de: ctlina

Taiem ceapa in rondele fine. Ghimbirul il taiem marunt. Morcovul il taiem julien. Calim bine ghimbirul, ceapa si morcovul in ulei. Intre timp se fierb pastele cu putina sare- 2-3 minute. Se... Citeste continuarea

Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

Postat de: ctlina

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. ... Citeste continuarea

Orez Cantonez- Chinezesc

Postat de: ctlina

Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit  aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste... Citeste continuarea

Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mitinita

Intr-o tigaie adaugam cele doua linguri de ulei si la foc mediu prajim amidonul, cu sarea, piperul si usturoiul pudra. Luam tigaia deoparte. Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala.... Citeste continuarea

Pui Gong Bao

Postat de: mirela0911

Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare... Citeste continuarea

Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

Postat de: ctlina

Umplutura: Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine. Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura... Citeste continuarea

Picioare de pasare Phoenix

Postat de: Ina

Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa... Citeste continuarea

Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor

Postat de: ctlina

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok. Adăugați carnea și gatiti... Citeste continuarea

Pulpe de rata cu orez cremos in lapte de cocos si legume asiatice

Postat de: Toamna07

Pulpele de rata le vom frige intr-o tigaie neaderenta si bine incinsa timp de 4 minute pe ambele parti . Acum ,le presaram cu sare si piper. Le dam la cuptor incins timp de 20 de minute. Le... Citeste continuarea

Noodles cu vita

Postat de: Irina

Pentru inceput am taiat carnea fasii si le-am pus la marinat cam 1 ora, intr-un sos format din: sosul de soia, vin, zeama de lamaie, sare, piper.   Am pus taiteii la fiert in apa... Citeste continuarea

Legume chinezesti cu pui si porc

Postat de: ralu_ca

Carnea am fiert-o mai intai apoi am taiat-o fasii.  Intr-un wok am pus ulei, apoi carnea calind-o putin, am pus bulion, apa, sare, piper, ardeiul taiat rondele, usturoiul taiat si am... Citeste continuarea

Mancare chinezeasca cu piept de pui

Postat de: InLumeaMea

Taiem pieptul de pui cubulete, il punem intr-un castron si il marinam cu: sare, piper,praf de usturoi,oregano, patrunjel, paprika, 1 lingura miere si 1 lingura sos de soya, dupa care il bagam la... Citeste continuarea

Piept de rata caramelizat

Postat de: Sylvia

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati... Citeste continuarea

Sos asiatic a la Panacris

Postat de: panacris

Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit,... Citeste continuarea

Chinese fortune cookies

Postat de: Xandrinne

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul... Citeste continuarea

Pui prajit cu sos de soia

Postat de: mitinita

Pulpele de pui se curata si se spala. Eventual, le puteti dezosa. Se taie in 3 bucati ( 1 bucata pulpa inferioara si 2 bucati pulpa superioara) si se pun la marinat cu sosul de soia si uleiul de... Citeste continuarea

Vita stir-fry cu orez basmati

Postat de: mirciss25

Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime. Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate... Citeste continuarea

Desert chinezesc cu orez si migdale

Postat de: retetele_tinei

Orezul, se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Eu la 125g orez, am pus, 1l de apa. Dupa ce orezul a fost fiert, se strecoara.O... Citeste continuarea

Pui chow mein

Postat de: Sylvia

Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti  in ulei... Citeste continuarea

Pui cu urechi de lemn

Postat de: mitinita

Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora. Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un... Citeste continuarea

Pui Gong Bao

Postat de: retetele_tinei

Carnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul mai sus amintit pt marinata.  Dupa, care se da la frigider pt 30 minute. Cat carnea sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar,... Citeste continuarea

Somon asiatic crocant si noodels cu legume

Postat de: Oana

Se prepara o marinata din zeama de lime, sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul si ghimbirul date pe razatoare si coaja rasa de lime.Se rastoarna amestecul peste somon si se lasa 10-15 minute... Citeste continuarea

Porc cu legume si orez salbatic

Postat de: papabundetot

Carnea de porc o avem deja taiata cubulete,am pus peste ea sos de peste,otet de orez si 5 spices si am lasat-o la marinat pana cand am fost eu la piata Morcovii i-am taiat bastonase,bambusul... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]