Retete traditionale din China
Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!
Mancaruri chinezesti
Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!
Midii cu taitei chinezesti
Postat de: papabundetotIntr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am... Citeste continuarea
Nouilles cu pui si sos de soia
Postat de: comanligiaSe curata si se spala legumele,apoi se taie cubulete si se fierb,apoi se calesc in ulei,dupa ce sau calit sotam cu cateva linguri de soia,sare si piper dupa gust.Carnea se spala,se taie cubulete... Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei
Postat de: FlaviaDAm amestecat fainoasele in cratita si le-am lasat la foc mic pret de cam 15 minute. In rastimpul asta am pregatit 2 dovlecei marisori pe care i-am feliat in rondele subtiri si apoi fiecare feliuta... Citeste continuarea
Pui dulce cu alune si taitei chinezesti
Postat de: papabundetotAm taiat fasii pulpele de pui si apoi le-am marinat in sos de soia,curry,fulgi de ardei iute,crema de otet balsamic. Usturoiul l-am taiat foarte marunt,morcovii i-am taiat bastonase si le-am calit... Citeste continuarea
Calamari umpluti cu pui si legume
Postat de: papabundetotPulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata. Legumele le-am taiat cubulete... Citeste continuarea
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran
Postat de: papabundetotPulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia,5 spices,curry,sos teriyaki,ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min.Am taiat cubulete mici... Citeste continuarea
Egg rolls
Postat de: epurasha2bbLuam foile de placinta si le portionam in fasii late de un lat de palma si lungi de aprox.20 cm.Le ungem cu ulei, presaram mix China si chimen macinat.Calim in wok ardeii cu sare si putin mix... Citeste continuarea
Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune
Postat de: papabundetotMuschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza,le-am pus intr-un castron si le-am marinat putin cu curry,fulgi de ardei iute si sos... Citeste continuarea
Creveti cu midii si orez
Postat de: papabundetotActiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai... Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat cu salata calda
Postat de: papabundetotIngredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa... Citeste continuarea
Piept de rata caramelizat la cuptor
Postat de: papabundetotDupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe... Citeste continuarea
Creveti caramelizati cu piure de broccoli
Postat de: papabundetotPiureul de brocoli se face extrem de simplu…cel putin varianta mea,si anume…se pune apa pe foc intr-o oala si cand apa clocoteste se adauga brocoli spalat in prealabil,eu atunci cand... Citeste continuarea
Rata crocanta,parfumata
Postat de: papabundetotAm pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider. Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit... Citeste continuarea
Tăiței de orez cu legume chinezești
Postat de: elucubratiiculinarePunem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, oprim focul și punem tăițeii în apă. Se lasă pentru 5 minute, după care se scot, se clătesc cu... Citeste continuarea
Pachetele de primavara
Postat de: OanaSe curata morcovul de coaja, se spala impreuna cu dovlecel si varza. Se taie apoi julien foarte fin. Se incinge uleiul in wok si se trag legumele la tigaie pana devin al dente. Se adauga sosul de... Citeste continuarea
Piept de pui cu bambus
Postat de: TAB1TASe soteaza carnea pana se rumeneste putin. Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si se... Citeste continuarea
Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript
Postat de: SatisfyyourcravingsÎntr-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai... Citeste continuarea
Supa de zarzavat cu lapte de cocos
Postat de: danakarinCuratam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam... Citeste continuarea
Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie
Postat de: TAB1TAPieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici. Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se... Citeste continuarea
Pui cu susan si miere
Postat de: Patricia_Iordache_79Cum preparam: Pipetul de pui se taie bucatele (patratele). Le punem in marinata, acoperim vasul si le lasam 30 de minute la frigider. Punem bucatelele de carne intr-o strecuratoare,... Citeste continuarea
Ananas prăjit
Postat de: elucubratiiculinareDesfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la... Citeste continuarea
Orez prajit
Postat de: Patricia_Iordache_79Punem orezul la fiert in apa, astfel incat sa avem 1 masura de orez si 3 masuri de apa. Din ou facem o omleta insa nu foarte prajita, sa nu aiba parti inchise la culoare. O taiem... Citeste continuarea
Dim Sum cu pui și lemongrass
Postat de: SatisfyyourcravingsCu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul... Citeste continuarea
Stir-fry cu legume chinezești
Postat de: SatisfyyourcravingsÎntr-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok,... Citeste continuarea
Piept de pui chinezesc
Postat de: SidyPieptul de pui se taie cubulete. Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele. Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze.... Citeste continuarea
Orez prăjit cu ou și legume
Postat de: elucubratiiculinareÎncingem uleiul într-un wok, adăugăm 4 fire de ceapă verde tocate mărunt și le călim câteva secunde. Adăugăm ouăle bătute și amestecăm bine. Adăugăm legumele... Citeste continuarea
Porc dulce acrisor
Postat de: vio_dreamsTaiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam... Citeste continuarea
Pachețele de primăvară cu legume
Postat de: elucubratiiculinareFoile de plăcintă se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Ne apucăm de pregătirea legumelor. Morcovul se curăță, se spală și se taie bețișoare foarte fin - eu am... Citeste continuarea
Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel
Postat de: SatisfyyourcravingsCiupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii. Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se... Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: patrick_2010Orezul impreuna cu amestecul mexican se pun la fiert. Intre timp pieptul de pui se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie, condimentat cu sare si piper si putina apa. Cand acesta este... Citeste continuarea
Pilaf de orez cu piept de pui pane cu murături de sezon
Postat de: angelikaPentru început mă ocup de pieptul de pui pe care îl feliez , îl sărez , îl piperez. Într-un castron fac un aluat din 2 ouă ,făină şi apă minerală ,sare ,... Citeste continuarea
Wonton vegan/ de post
Postat de: SatisfyyourcravingsCipercile, usturoiul și țelina se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-un wok, la foc mediu, se încălzește 1/2 lingură de ulei și se infuzează cu fulgii de... Citeste continuarea
Somon cu orez prajit si sos de red curry
Postat de: nico15Luam bucata de somon, verificam sa nu aiba oase, daca mai sunt oase le extragem cu atentie dupa care facem o marinada din sos de soia si adaugam mierea, lasam sa se combine bine, asezonam cu un... Citeste continuarea
Supa Wonton
Postat de: SatisfyyourcravingsPentru aluatul wonton, se amesteca faina, apa si sarea pentru a forma un aluat omogen. Este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina pentru a obtine un aluat elastic. Se lasa la frigider,... Citeste continuarea
Vinete dulci (desert)
Postat de: cristina_s_worldVinetele se taie rondele subtirele, insa nu pana la capat, astfel incat sa avem la sfarsit perechi de felii de vinete unite la unul dintre capete. Aceste perechi le punem intr-un castron si le... Citeste continuarea
Taitei de orez cu cotlet de porc
Postat de: bahna_violetaPunem taitei de orez in apa clocotita cat sa ii acopere, dar nu pe foc, lasam asa acoperit. Intre timp prajim cotletul de porc pe care l-am taiat fasii. Cand s-a prajit destul de bine scurgem... Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: MIUTATaiem pieptul de pui felii lungi si subtiri de un centimetru.Amestecam ouale,mustarul,vinul,sosul de soia.Adaugam piper si sare dupa gust.Eu am pus putina sare deoarece sosul de soia era... Citeste continuarea
Pilaf - MARTINEL
Postat de: angelikaPentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare,... Citeste continuarea
Paste chinezesti cu ciuperci si alge
Postat de: Mirela_TilvescuIntr-un wok se incinge uleiul de masline,apoi se pune ceapa taiata in rondele si usturoiul si se calesc cateva minute.Intre timp se taie mocovul in fasii subtiri si se pune peste... Citeste continuarea
Porc cu 5 arome chinezesti
Postat de: mitinitaScarita se taie in bucati si se aseaza in vas.Separat se amesteca restul ingredietelor si se toarna peste carne. Se amesteca bine cu mainile ,se pune capacul si se da la frigider peste noapte.... Citeste continuarea