Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

Postat de: ctlina

Curatati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper... Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

Postat de: ctlina

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece.  Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine.   Puneti-le la prajit... Citeste continuarea

Piept de rata crud uscat

Postat de: ctlina

Se pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra... Citeste continuarea

Spata de miel confiata in cidru

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti... Citeste continuarea

Desert fursecuri / Biscuiti cu migdale, fara gluten, keto, low carb

Postat de: ctlina

Preîncălziți cuptorul la 165 ° C.  Mixați pudră îndulcitorul sau zahărul.  Topiți untul și lăsați-l să se răcească.  Bateti albusurile spuma.... Citeste continuarea

Chec cu conopida si ton

Postat de: ctlina

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute.  Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in... Citeste continuarea

Varza de Bruxelles la cuptor

Postat de: ctlina

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2. Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul... Citeste continuarea

Sufleu de conopida, la cuptor

Postat de: RODIMUR

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”).... Citeste continuarea

Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole

Postat de: crisselich

Untul se topeste la temperatura mica si apoi se caleste morcovul, ceapa si telina. Turnam faina "in ploaie" si amestecam pana se incorporeaza toata. Fierbem amestecul 1-2 minute, pana... Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu castane

Postat de: ctlina

Curatati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite.  Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul,  cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa... Citeste continuarea

Clementine inghetate

Postat de: ctlina

Se spală fructele. Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa. Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator. Sucul si pulpa le  mixati cu siropul de artar... Citeste continuarea

Gratin de dovleac si branza raclette

Postat de: ctlina

Curățați și tăiați dovleacul în bucăți.  Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul... Citeste continuarea

Crap cu lamaie si rozmarin

Postat de: mihaelar63

 Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac (bucatarie franceza)

Postat de: costi7hector

Coacem dovleacul si baconul, după care calim ceapă și usturoiul împreună cu ghimbirul. Stingem cu apa, adăugăm cartofii, laptele de cocos, oregano, sare si piper dupa gust... Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: oanapl

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin... Citeste continuarea

Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Postat de: ctlina

Curățați ceapa și tăiați-o lamele.  Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii.  Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii.... Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Postat de: ctlina

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta  reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat... Citeste continuarea

Cartofi ca frantuzesti

Postat de: mihaelar63

 Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji... Citeste continuarea

Desert clafoutis cu mere si stafide

Postat de: RODIMUR

Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre... Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ton si branza de capra proaspata

Postat de: ctlina

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră... Citeste continuarea

Gem de smochine (reteta low carb)

Postat de: ctlina

Spalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati. Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere. Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat.... Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

Postat de: ctlina

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare.  Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte... Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu ardei si rozmarin

Postat de: ctlina

Spălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie.  Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi.  Spălați... Citeste continuarea

Gratin de vinete provensal

Postat de: ctlina

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul  Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.... Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

Postat de: MonicaGR

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet. Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu tarate de grau si marmelada de gutui

Postat de: ctlina

Scoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute. Faceti apoi bile de aluat si puneti-le... Citeste continuarea

Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)

Postat de: ctlina

Spalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti... Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide

Postat de: ctlina

Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde.  Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. ... Citeste continuarea

Gofre sandvis

Postat de: RODIMUR

Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se... Citeste continuarea

Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata

Postat de: ctlina

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul... Citeste continuarea

Ficat de vitel cu otet si capere

Postat de: ctlina

Puneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti... Citeste continuarea

Aperitiv gofre Croque Monsieur

Postat de: RODIMUR

Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat... Citeste continuarea

Gofre sarate, cu spanac

Postat de: RODIMUR

Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere).... Citeste continuarea

Desert budinca flan cu cafea

Postat de: ctlina

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un castron sau în robotul de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorii.  Adăugați cafeaua, mascarponele și... Citeste continuarea

Ridichi murate in otet / Pickles

Postat de: ctlina

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute.  Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l ... Citeste continuarea

Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

Postat de: ctlina

Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  ... Citeste continuarea

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

Postat de: RODIMUR

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii,... Citeste continuarea

Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)

Postat de: ctlina

Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura). Puneti foile 2... Citeste continuarea

Salata cu sparanghel, feta si coppa

Postat de: ctlina

Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Fierbeti-l in apa cu sare timp de 12 minute. Scoateti din apa si taiati-l bucati. Sotati sparanghelul taiat... Citeste continuarea

Desert inghetata parfait cu cocos

Postat de: ctlina

Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar).  Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos.... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]