Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Cartofi pai de radacina de telina la cuptor

Postat de: ctlina

Curatati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la... Citeste continuarea

Humus cu lupin si avocado

Postat de: ctlina

Spalati si scurgeti boabele de lupin. Indepartati coaja lor. Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema .  Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita.... Citeste continuarea

Desert waffle cu faina de migdale si cocos

Postat de: ctlina

Incalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul . Amestecati bine. Incorporati ouale treptat. Puneti... Citeste continuarea

Salata cu branza calda de capra

Postat de: ctlina

Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde. Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute... Citeste continuarea

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Postat de: rocsi_1612

Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand... Citeste continuarea

Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate

Postat de: ctlina

Indepartati samburii si taiati prunele bucatele. Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie. Amestecati bine si luati de pe foc. Adaugati untul si... Citeste continuarea

Carne de porc cu broccoli, crema de cocos si prune uscate

Postat de: ctlina

Desfaceti capatana de broccoli in buchete si spalati-le. Fierbeti-le 3-5 minute in apa cu sare. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie mare in uleiul incalzit.... Citeste continuarea

Tocanita ardeiata de vacuta la slow cooker Crock Pot

Postat de: mihaelar63

Carnea se spala si se taie cuburi . Legumele se curata , se spala si se maruntesc. Sotati legumele in unt .Sarati. Adaugati carnea si transferati totul in slow cooker... Citeste continuarea

Omleta cu galbiori

Postat de: ctlina

Incepeti sa gatiti ciupercile - reteta  aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica... Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

Postat de: ctlina

Spalati si curatati perele.  Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele. Spalati smochinele si taiati-le rondele fine.  Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale.  Adaugati... Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

Postat de: ctlina

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta   reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau... Citeste continuarea

Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand... Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)

Postat de: ctlina

Topiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti... Citeste continuarea

Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

Postat de: ctlina

Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti... Citeste continuarea

Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

Postat de: ctlina

Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari. Spalati legumele, curatati si tocati  ceapa. Curatati si taiati lamele ardeii. Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si... Citeste continuarea

Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi

Postat de: ctlina

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu... Citeste continuarea

Desert Lava cake

Postat de: ella49

Punem intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul pe foc la bain-marie. Dupa ce s-au topit zaharul si untul, dam cratita jos dupa bain-marie si adaugam ouale si galbenusurile unul cate unul.... Citeste continuarea

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

Postat de: ctlina

Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu... Citeste continuarea

Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Postat de: cristeena20

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.  Intr-o cratita (eu am facut in vas de... Citeste continuarea

Pui basquise

Postat de: rocsi_1612

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii,... Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C.   Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de... Citeste continuarea

Salata cu branza calda de capra

Postat de: ctlina

Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde (in lungime). Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine... Citeste continuarea

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

Postat de: ctlina

Taiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati... Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

Postat de: ctlina

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat... Citeste continuarea

Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Postat de: ctlina

Curatati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia... Citeste continuarea

Spanac cu smantana, jambon uscat si branza gouda

Postat de: ctlina

Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati... Citeste continuarea

Copanele de pui la cuptor

Postat de: ctlina

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si... Citeste continuarea

Frappa de cafea cu lapte de migdale

Postat de: ctlina

Pregatiti frisca cu cafea. Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca . Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale.... Citeste continuarea

Salata de sparanghel cu hering

Postat de: ctlina

Pregatiti smantana acra si puneti-o la rece. Taiati baza sparanghelului , nu este nevoie sa-l curatati. Taiati-l bucati.    Curatati si tocati usturoiul marunt. Intr-o tigaie... Citeste continuarea

Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)

Postat de: ctlina

Spalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le... Citeste continuarea

Sos hollandaise

Postat de: RODIMUR

Se aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește... Citeste continuarea

Gratin de zucchini

Postat de: RODIMUR

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe... Citeste continuarea

Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris

Postat de: panacris

Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau... Citeste continuarea

Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor

Postat de: ctlina

Pregatiti sosul din ierburi.  Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati. Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja).... Citeste continuarea

Desert gogosi melc, cu mere si scortisoara

Postat de: RODIMUR

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și... Citeste continuarea

Miel cu usturoi si otet balsamic

Postat de: mihaelar63

Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin... Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de: oanapl

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când... Citeste continuarea

Salata de radacina de telina

Postat de: ctlina

Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza. Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz... Citeste continuarea

Supa de broccoli cu ciuperci

Postat de: mihaelar63

Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul .... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro