Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Desert tarta cu capsuni si biscuiti

Postat de: ctlina

Se pune la incălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Turnati... Citeste continuarea

Piept de rata cu cirese

Postat de: ctlina

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele... Citeste continuarea

Salata Niçoise

Postat de: ctlina

Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert,... Citeste continuarea

Rulada cu spanac si rosii uscate la Crock Pot 5,7 L Hinged Lid

Postat de: AlexTeacher

  Bate ouale cu un tel; Adauga sare si piper; Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si lasa-l sa se incinga; Trage spanacul la tigaie... Citeste continuarea

Dorada inabusita cu cartofi noi – Crock Pot 5,7 l Digital

Postat de: AlexTeacher

  Spala bine cartofii noi; Pune-i intr-un bol si stropeste-i cu uleiul de masline; Adauga boia dulce, sare si piper;... Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de: AlexTeacher

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in... Citeste continuarea

Desert flan cu nuca de cocos

Postat de: ctlina

Mod de preparare   caramel lichid: Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul. Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand. Cand incepe sa se... Citeste continuarea

Sandvis Croque-madame

Postat de: RODIMUR

Se răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul... Citeste continuarea

Sandvis Croque-monsieur

Postat de: RODIMUR

Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea... Citeste continuarea

Desert verrine cu cirese si mascarpone

Postat de: oanapl

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat. Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un... Citeste continuarea

Cum se face omleta perfecta

Postat de: AlexTeacher

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac.... Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu capsuni

Postat de: oanapl

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se... Citeste continuarea

Desert briose cu crema caramel si ness

Postat de: eumimi

Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita.... Citeste continuarea

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Postat de: Oana

   Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand... Citeste continuarea

Desert - Clafoutis cu cirese

Postat de: Oana

  U nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana... Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de: BakeUpArtist

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu gem de zmeura

Postat de: ctlina

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat.... Citeste continuarea

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Postat de: Oana

Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa... Citeste continuarea

Desert strudel rapid cu ciocolata

Postat de: claudiaO

Portionam aluatul ca sa obtinem 3 fasii. Asezam ciocolata in mijloc, apoi crestam aluatul din cm in cm. Impaturim ciocolata, alternand fasiile. Pensulam cu ou batut si coacem pana se rumeneste... Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si caramel

Postat de: claudiaO

Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4. Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se... Citeste continuarea

Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

Postat de: ctlina

  Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure. Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati. Diluati drojdia in laptele caldut,... Citeste continuarea

Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua:  facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la... Citeste continuarea

Placinta cu cartofi si carne

Postat de: ctlina

Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare. Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina. Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in... Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si ciocolata

Postat de: eumimi

Topim ciocolata cu untul, pe baie de aburi. Eu am avut o ciocolata cu crema de frisca, dar recomandata este ciocolata simpla cu lapte. Batem cu un tel, ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam... Citeste continuarea

Aperitiv clatita (galette) de cartofi

Postat de: ctlina

Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul... Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cartofi

Postat de: RODIMUR

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se... Citeste continuarea

Desert chec Fast and Black

Postat de: EuDeniss

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca in volum, apoi adaugam si praful de copt. Dupa ce s-a racit... Citeste continuarea

Desert Briosa Leopard

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.    Puneti pe... Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe... Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cocos si alune de padure (fara coacere)

Postat de: andra001

Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se... Citeste continuarea

Tacos cu sos de branza

Postat de: ctlina

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei,... Citeste continuarea

Chiftele frantuzesti de pui

Postat de: rocsi_1612

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem... Citeste continuarea

Desert tarta tatin

Postat de: cristina1985

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt. Umplutura... Citeste continuarea

Desert briose cu biscuiti Oreo

Postat de: eumimi

Mai intai, mixam ouale cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Ouale trebuie sa fie de la temperatura camerei, nu de la frigider. Adaugam apoi kefirul amestecat cu uleiul si esenta de rom si... Citeste continuarea

Pateu vegetal

Postat de: ctlina

Scurgeti lintea si pastrati un pic din apa in care a fiert. Puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati pana obtineti o pasta. Adaugati un pic din apa pastrata, daca vise pare cam... Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de: Adele

Pentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand... Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

Postat de: ctlina

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit.... Citeste continuarea

Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

Postat de: ctlina

Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform.... Citeste continuarea

Briose cu nuci si branza cu mucegai

Postat de: oanapl

Pui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si... Citeste continuarea

Legume gratinate provensale

Postat de: oanapl

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni. Intre timp, oparesti... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro