Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de: oanapl

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele,... Citeste continuarea

Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

Postat de: mihaelar63

Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt... Citeste continuarea

Sos de hrean

Postat de: mihaelar63

Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si... Citeste continuarea

Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie

Postat de: mihaelar63

Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de... Citeste continuarea

Desert mini checuri rapide cu ciocolata (reteta fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Topiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul... Citeste continuarea

Supa de rosii cu mazare si carnat afumat

Postat de: ctlina

Intr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti... Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie

Postat de: ctlina

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la... Citeste continuarea

Desert prajitura Extrem de ciocolata

Postat de: ctlina

Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie. Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Frecati crema de mascarpone, adaugati... Citeste continuarea

Winter soup-supa de iarna

Postat de: mihaelar63

Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la... Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de: ioana_lupu

Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este... Citeste continuarea

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Postat de: mihaelar63

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele... Citeste continuarea

Salata de avocado, mar si hering marinat

Postat de: ctlina

Cojiți și tocați marunt ceapa salota.  Spălați și uscați mărul. Tăiați-l în patru, îndepărtați inima și semințele.  Cojiți  avocado-ul , scoateti... Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de: ctlina

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite.  Punem la calit in unt ceapa si usturoiul. Adaugam conopida si varsam apa... Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Pregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe... Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac

Postat de: ctlina

Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele. Taiati-l bucati. Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati. Spalati si curatati restul de legume. Puneti intr-o oala... Citeste continuarea

Muschiulet de vitel cu piper rosu si salvie

Postat de: mihaelar63

 Carnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri .  Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste... Citeste continuarea

Desert tort Buturuga de Craciun

Postat de: eumimi

Mixam albusurile spuma cu zaharul. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15... Citeste continuarea

Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si... Citeste continuarea

Snitel de pui si spanac cu pesto

Postat de: mihaelar63

Pieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si... Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si carne de vacuta -fara maioneza

Postat de: mihaelar63

Intr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati .  Pudra de curcuma da dressingului  o culoare frumoasa parca ai... Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Postat de: mihaelar63

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de... Citeste continuarea

Dovleac spaghetti la cuptor

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu... Citeste continuarea

Pastrav curcubeu picant -crocant

Postat de: mihaelar63

Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza... Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu pate de ficat de pui

Postat de: mihaelar63

Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt .... Citeste continuarea

Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit... Citeste continuarea

Salata cu carne si broccoli

Postat de: mihaelar63

Broccoli se fierbe in apa clocotinda, sarata, timp de 4 minute. Se scoate cu o paleta in apa foarte rece, pentru a-si pastra culoarea vie. Preparati un sos -dresing prin amestecare... Citeste continuarea

Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat

Postat de: eumimi

Mixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula. Cu un pos subtire sau... Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure (fara gluten si low-carb)

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm. Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate. Amestecati restul de pudra de migdale cu... Citeste continuarea

Desert cu unt din mere si unt de arahide

Postat de: ctlina

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.... Citeste continuarea

Confit de canard -pulpe de rata confiate

Postat de: mihaelar63

Pulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la... Citeste continuarea

Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea. Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute. Incorporati treptat amestecul sec... Citeste continuarea

Mancare de varza cu carnati

Postat de: ctlina

Spalati si curatati legumele. Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt. Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Reveniti carnatii pe toate partile.... Citeste continuarea

Unt din pere cu nuci de caju

Postat de: ctlina

Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.... Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde

Postat de: ctlina

Curatati si tocati marunt usturoiul. Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete. Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze. Uscati-le cu un prosop... Citeste continuarea

Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2... Citeste continuarea

Cocosel cu andive la cuptor

Postat de: ctlina

Curatati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se... Citeste continuarea

Desert tarta cu prune

Postat de: RODIMUR

Din: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune... Citeste continuarea

Desert muffins cu prune

Postat de: RODIMUR

Se spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de... Citeste continuarea

Piept de rata cu mazare verde

Postat de: mihaelar63

Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti.... Citeste continuarea

Desert clafoutis cu prune

Postat de: lucy2002

Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro