Retete culinare din India

Retete traditionale din India

Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.


Gustul dulce acrisor al Indiei

Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!

Reteta de samosa cu dovleac

Postat de: ctlina

Iata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac Spalati si curatati legumele. Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii. Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.... Citeste continuarea

Curry de dovleac cu lapte de cocos

Postat de: ctlina

Folosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți.  Curățați și... Citeste continuarea

Curry de pui cu lapte de cocos

Postat de: mirela0911

Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau se taie cat mai marunt. Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Ardeiul se... Citeste continuarea

Indian Chicken Curry

Postat de: mirela0911

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune carnea. Se amesteca, se presara sarea si se lasa sa se rumeneasca... Citeste continuarea

Tikka Masala

Postat de: Ksenya

   Intr-un   bol adaugam carnea  t aiata bucati mai mici, adaugam toate   ingredientele   de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece... Citeste continuarea

Curry cu pui si naut

Postat de: oanapl

Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă... Citeste continuarea

Supa de linte verde cu curry

Postat de: mitinita

Se pregatesc ingredientele. Ceapa se taie cubulete si se caleste. Se adauga usturoiul taiat marunt, apoi curcuma, chimion, curry si fulgii de ardei iute. Se adauga rosiile din conserva.... Citeste continuarea

Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Postat de: Ksenya

  Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul   si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.... Citeste continuarea

Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

Postat de: Bucataras

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.  Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o... Citeste continuarea

Pui cu lapte de cocos si fistic

Postat de: panacris

  Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline. Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca.... Citeste continuarea

Chutney de mere si pere

Postat de: Xandrinne

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa... Citeste continuarea

Crochete din cartofi si faina de naut

Postat de: ctlina

Curatati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul... Citeste continuarea

Kashmiri Chai, ceai roz indian

Postat de: ctlina

Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde. Adaugati varful de baking powder (praf de copt... Citeste continuarea

Naan- paine indiana

Postat de: xana

Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra. Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul,... Citeste continuarea

Curry de pui, cu orez Basmati indian

Postat de: AlexTeacher

• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa; • adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de... Citeste continuarea

Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se... Citeste continuarea

Aloo gobi

Postat de: elucubratiiculinare

Conopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute. Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald. Cartofii se... Citeste continuarea

Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac

Postat de: Satisfyyourcravings

Se fierbe pestele in putina apa, 4 minute. Se transfera pe o farfurie si se rupe in bucati. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit.  Intre timp, se... Citeste continuarea

Conopida cu mazare in stil indian

Postat de: Satisfyyourcravings

Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine.  Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga... Citeste continuarea

Naans cu carne tocata - Keema naans

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se... Citeste continuarea

Legume picante

Postat de: dantes

Pentru pasta picanta toate ingredientele se  dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de... Citeste continuarea

Pui Madras

Postat de: ladydi

Taiem carnea de pui cubulete si o asezonam cu sare si piper. Intr-un wok sau intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa si prazul tocate marunt si le calim. Apoi... Citeste continuarea

Naans cu branza topita

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul.  Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.  În bolul robotului (sau într-un... Citeste continuarea

Rogan Josh – miel in stil indian

Postat de: Ina

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am... Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de: ctlina

Se prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.... Citeste continuarea

Masala Chai - Ceai negru indian

Postat de: Anett

Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam... Citeste continuarea

Samosa cu carne de vita

Postat de: ctlina

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia... Citeste continuarea

Banuti cu seminte si curmale

Postat de: Ela68

1. Curmalele se taie bucati foarte mici. 2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari.  3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca  printre nuci. 4.... Citeste continuarea

Pasta "pateu" de linte rosie

Postat de: ctlina

Curatam ceapa esalota si morcovul .  Spalati bine lintea rosie.  O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele. Va fierbe timp de 20 -25... Citeste continuarea

Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )

Postat de: RoXx

Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp... Citeste continuarea

Aloo Paratha - Pâine indiană

Postat de: VanessaAli

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii... Citeste continuarea

Biryani cu miel

Postat de: Satisfyyourcravings

Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie.  In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata... Citeste continuarea

Cartofi noi in sos curry

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se fierb in apa cu sare 2-3 minute, in functie de marime.  Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei la foc mic si se prajeste mixul de condimente pana incepe sa elibereze aromele.... Citeste continuarea

Suc de ghimbir cu Green Sugar

Postat de: dantes

Ghimbirul se curata si se da pe razatoare, se stoarce portocala si impreuna cu indulcitorul Green Sugar se pun in apa se amesteca bine si se lasa la rece peste noapte apoi se strecoara si se... Citeste continuarea

Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete

Postat de: Satisfyyourcravings

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.  Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de... Citeste continuarea

Chutney si Subji Ayurvedic

Postat de: Catalinaflorea

Subji Ayurvedic: Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine... Citeste continuarea

Tocana de pui cu naut

Postat de: papabundetot

Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio. Am pus intr-o cratita putin... Citeste continuarea

Curry de pui cu orez basmati

Postat de: papabundetot

Am taiat in cubulete de 2 cm pulpele de pui si le-am pus la marinat in apa de flori de portocal,sos de ardei iuti si sos de stridii,pana cand carnea s-a marinat,m-am ocupat de legume.Am tocat... Citeste continuarea

Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian

Postat de: simonacallas

Mazărea, aleasă şi spălată, am pus-o la fiert, împreună cu sarea, turmericul, ceapa şi morcovul, într-un litru de apă. Din momentul în care a început să fiarbă... Citeste continuarea

Samosa cu pui

Postat de: RoXx

Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca. Prepararea umpluturii : Pieptul de pui... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]