Retete traditionale din India
Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.
Gustul dulce acrisor al Indiei
Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!
Pui indian Korma
Postat de: SidyTransam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal... Citeste continuarea
Korma rapida
Postat de: simona72Se pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute... Citeste continuarea
Pui Tandoori
Postat de: gatiticusporCu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si... Citeste continuarea
Curry dulce
Postat de: adriana65Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele. In... Citeste continuarea
Paratha
Postat de: adniaDin ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde. Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati... Citeste continuarea
Chai cu anason
Postat de: mitinitaApa se pune la fiert impreuna cu anasonul, cuisoarele, cardamonul si scortisoara. Dupa ce fierbe cinci minute, adaugam plicul de ceai si mai lasam sa fiarba putin. Adaugam laptele si mai... Citeste continuarea
Aloo bonda
Postat de: epurasha2bbSe fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf... Citeste continuarea
Butter Indian Chicken
Postat de: epurasha2bbMarinam putin carnea de pui impreuna cu bucatelele de ghimbir, usturoi si cateva linguri de ulei. Mixul de condimente se amesteca cu lapte.Puiul marinat bucati in ghimbir si usturoi, se... Citeste continuarea
Dum Aloo (Curry de cartofi)
Postat de: RoXxCartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata , se scot din apa si pastram cam 100 ml din apa in care au fiert cartofii.Ceapa se curata,se taie marunt si se... Citeste continuarea
Roti ( paine indiana )
Postat de: RoXx400 gr din faina se amesteca cu apa , praful de sare si cel de zahar pana formam coca.Dupa ce s-a incorporat faina punem o lingura de ulei si mai framantam un pic.Lasam coca 10 minute la... Citeste continuarea
Pakora de pui
Postat de: RoXxPieptul de pui se spala si se pune intreg la fiert. Dupa ce a fiert il taiem fasii potrivite. Intr-un castron punem faina, condimentele si apa cat sa se formeze un fel de aluat de clatite.... Citeste continuarea
Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi
Postat de: retetepersane1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare 2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi... Citeste continuarea
Piept de pui in sos curry
Postat de: alba_zoriFoarte simplu: 1.Spalam pieptul de pui si il frecam cu jumate de lamaie si apoi cu sare ca sa nu aiba miros,iar spalam si uscam cu hartie de bucatarie. 2.Punem o cratita joasa pe foc cu un... Citeste continuarea
Sos curry de baza
Postat de: RoXxCeapa se spala, se curata si se taie marunt. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei la foc mic. Dupa 2-3 minute se adauga si smantana si se amesteca usor. Punem si condimentele si mai lasam... Citeste continuarea
PaniPuri
Postat de: RoXxAluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit".... Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mazare
Postat de: RoXxCeapa se taie marunt,morcovul se da pe razatoare.Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei si se pune ceapa la calit cu putina sare deasupra.Dupa 2 minute se adauga si morcovul ras si se pun 2... Citeste continuarea
Curry cu piept de pui
Postat de: RoXxPieptul de pui se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune untul si pieptul de pui .Se lasa pana se rumeneste apoi pieptul se scoate din tigaie. Ceapa se taie marunt, rosiile se curata de... Citeste continuarea
Prajiturele din gris cu nuca de cocos
Postat de: privatelauraIntr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora... Citeste continuarea
Frigarui tandoori cu raita de castraveti
Postat de: mitinitaSe taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se... Citeste continuarea
Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru
Postat de: mitinitaCartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe... Citeste continuarea
Bhaji cu ceapa
Postat de: mitinitaCeapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul. Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust. Se pune... Citeste continuarea
Samosa cu naut
Postat de: alice_ciobanuPentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic si ferm.... Citeste continuarea
Pui arabesc
Postat de: SidyAmestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele. Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi,... Citeste continuarea
Orez parfumat cu sofran si anason
Postat de: alice_ciobanuPentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper.... Citeste continuarea
Pui Tikka Masala
Postat de: alice_ciobanuIntr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati... Citeste continuarea
Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir
Postat de: DinDragostePentruGatitSosul de citrice: Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte. Orezul: Se pune... Citeste continuarea
Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos
Postat de: BrindusaTaie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.... Citeste continuarea
Orez indian
Postat de: ReteteggOrezul l-am fiert in apa cu sare. Nu l-am fiert complet ca pentru pilaf ci doar pana s-a umflat putin. L-am pus apoi in sita si l-am trecut de 2-3 ori prin jet de apa rece. In ulei de... Citeste continuarea
Chicken curry - Curry de pui
Postat de: nico15Am pus intr-o craticioara ulei, dupa care am adaugat condimentele(chilly, curry, cardamom, turmenic, cumin, stelutele de anason, scortisoara, cuisoarele, am taiat ceapa, usturoi, lemon... Citeste continuarea
Curry de pui cu cartofi
Postat de: BrindusaIncalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o... Citeste continuarea
Salata cu rucola, pui si mozzarella
Postat de: mihaelar63Rucola se spala si se usuca cu ajutorul uscatorului ptr. salate . Se spala legumele . Taiati marunt pieptul de pui, ardeiul iute , rosiile felii. Amestecati cascavalul... Citeste continuarea
Mulligatawny
Postat de: mitinitaSe pune untul intr-o craticioara si se infierbanta. Se adauga ceapa si marul si cand incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de pui. Cand s-au prajit se adauga pudra de curry si... Citeste continuarea
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute
Postat de: mitinitaSe spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.... Citeste continuarea
Curcan Vindaloo
Postat de: SidyIndepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi. Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca... Citeste continuarea
Curry de vinete
Postat de: BrindusaMai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm. Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le... Citeste continuarea
Curry de curcan cu cardamon negru
Postat de: SidyCeapa mare se taie grosier. Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul. Ardeiul iute se taie rondele subtiri. Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu... Citeste continuarea
Pui Tikka Masala
Postat de: SidyIndepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.... Citeste continuarea
Dorada cu lapte de cocos
Postat de: radu_popoviciPestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc... Citeste continuarea
Kohlrabi subji
Postat de: Anamaria7Punem semintele de chimen in ulei incins, iar cand incep sa pocneasca adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat. Cand ceapa a devenit sticloasa punem si rosia taiata feliute si boiaua.... Citeste continuarea
Raita de verdeturi mixte( India)
Postat de: RuxyRuxSpalati si taiati rosiile cubulete( unii le scurg, eu nu va sfatuiesc). Curatati si spalati castravetii, ridichiile, nu le curatati de coaja, taiati-le rondele. Puneti legumele intr-un vas,... Citeste continuarea