Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Desertul Giuliei

Postat de: Adele

Pentru inceput, se topeste ciocolata cu unt si putin lapte, se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile spuma. Apoi, se mixeaza galbenusurile cu zahar si siropul... Citeste continuarea

Rulada din piept de pui cu sparanghel

Postat de: nadea68

Pieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit,... Citeste continuarea

Farfalle cu ton

Postat de: stefy_a

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste intr-o tigaie in doua linguri ulei de masline. Se adauga tonul scurs,... Citeste continuarea

Aperitiv torta Pasqualina

Postat de: nadea68

Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram.... Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval

Postat de: Corina33

Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper.  Se adauga... Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)

Postat de: oanapl

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o... Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)

Postat de: nadea68

Incepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute. Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul.... Citeste continuarea

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Postat de: rocsi_1612

Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate... Citeste continuarea

Spaghetti Cacio e Pepe

Postat de: BakeUpArtist

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se... Citeste continuarea

Tiramisu

Postat de: Bucataras

Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla. Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri... Citeste continuarea

Focaccia cu masline

Postat de: stefy_a

Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit. Intr-un vas, se pune faina,... Citeste continuarea

Desert trandafiri cu miere si scortisoara

Postat de: oanapl

Pui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic.... Citeste continuarea

Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone

Postat de: Adele

Se pregateste blatul , se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi cu untul, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile... Citeste continuarea

Desert tort Minnie

Postat de: Adele

Se pregateste blatul: de fapt blaturile, am ales sa fac doua separat, fara a pune praf de copt. Se impart ingredientele in doua: se mixeaza spuma albusurile cu praf de sare, se mixeaza... Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de: Adele

Precizez, pasta de jumari se face cam asa: cateva bucati de jumeri cu tot cu untura se pun in robot si se mixeaza. Aluatul: Intr- un bol, se pune faina cu branza framantata si chimenul, se... Citeste continuarea

Aluat (baza) cu fistic

Postat de: Adele

Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva... Citeste continuarea

Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

Postat de: ctlina

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.  Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.  Se lasa... Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu spanac si telemea

Postat de: oanapl

Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua.... Citeste continuarea

Chiftele de spanac si piept de pui

Postat de: Adele

Spanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se... Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie

Postat de: Adele

E putin de munca, dar nu-i bai 😊👌 Se incepe cu blatul , se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful... Citeste continuarea

Biban de mare la cuptor

Postat de: nadea68

Incepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram... Citeste continuarea

Salata de orez

Postat de: loredanaaa

Orezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa.  Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele. Orezul... Citeste continuarea

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de: mihaelar63

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de... Citeste continuarea

SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA

Postat de: mihaelar63

  Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar,... Citeste continuarea

Salata de castravete si ridichi

Postat de: ela2015

Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele. Condimentam dupa gust. O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.).   Citeste continuarea

Salata de legume si verdeata, cu ton

Postat de: ela2015

Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante. Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele... Citeste continuarea

Caracatita baby cu sos rosu

Postat de: oanapl

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află... Citeste continuarea

Salata cu nuci si parmezan

Postat de: nadea68

Salata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier,... Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: nadea68

Incepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la... Citeste continuarea

Tort Tiramisu

Postat de: cristina1985

Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final,... Citeste continuarea

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Postat de: Corina33

Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime. Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri.... Citeste continuarea

Fenicul la cuptor

Postat de: nadea68

Curatam feniculul de partile exterioare, dupa care le taiem in spicuri. Punem o cratita cu apa pe foc, cand da in clocot, adaugam sare si fierbem feniculul cam 10 minute. Dupa ce s-a fiert,... Citeste continuarea

Frittelle di mele (Mere in aluat)

Postat de: nadea68

Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30... Citeste continuarea

Paste cu dovlecei

Postat de: AndreeaDea

În primul rand, vom spala bine legumele si le tăiem, roșiile le tăiem cubulete mari și dovlecei feliuțe subțiri (eu am tăiat feliuța pe jumătate, deoarece era destul de mare). ... Citeste continuarea

Gattò de cartofi

Postat de: AndreeaDea

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu... Citeste continuarea

Lasagna bolognese

Postat de: oanapl

Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,... Citeste continuarea

Tiramisu cu fructe de padure

Postat de: nadea68

Fructele de padure se spala si se lasa la scurs. Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute. Adaugam 50 g zmeura. Luam de pe foc si lasam la... Citeste continuarea

Tort Tiramisu cu aroma de trufe

Postat de: Zamfira

Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.  Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită.... Citeste continuarea

Sfincione sicilian

Postat de: RuxyRux

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului. Se cresteaza adanc in forma de cruce si... Citeste continuarea

Supa cu tortellini si fasole verde

Postat de: mihaelar63

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45... Citeste continuarea

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro