Retete traditionale din Italia
Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...
Retete italiene aromate
Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!
Paste in stil italian
Postat de: ancutsaSe pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul... Citeste continuarea
Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc
Postat de: ancutsaSe taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de... Citeste continuarea
Desert mini cannoli cu mascarpone
Postat de: ancutsaAluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se... Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: ancutsaSe dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă... Citeste continuarea
Desert Biscotti Amaretti
Postat de: ancutsaSe dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin. Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de... Citeste continuarea
Desert Panettone de casa
Postat de: ancutsaSe pregătește maiaua, dizolvând drojdia într-un bol cu apă caldă, se adaugă zahărul și făină și se amestecă până se obține o pastă. Se... Citeste continuarea
Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline
Postat de: oanaplÎntr-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se... Citeste continuarea
Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj . Scurgeti... Citeste continuarea
Piept de pui cu mozarella si rosii
Postat de: panacrisPieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de... Citeste continuarea
Risotto cu sparanghel si pere
Postat de: panacrisCeapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se... Citeste continuarea
Cea mai buna friptura de porc
Postat de: mihaelar63Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec... Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu praz si gorgonzola
Postat de: mihaelar63Ciupercile se curata de codite . Daca sunt foarte proaspete si curate .,eu nu le curat de pelita . Ungeti ciupercile cu ulei de masline cu... Citeste continuarea
Merlucius gratinat
Postat de: mihaelar63Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie . Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii . Stropiti cu zeama de lamaie ,... Citeste continuarea
Desert panettone cu fructe confiate
Postat de: panacrisOuăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se... Citeste continuarea
Focaccia cu legume
Postat de: ReteteAlinaAluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa... Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu iaurt
Postat de: ReteteAlinaEu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se... Citeste continuarea
Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte
Postat de: ReteteAlinaDupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si... Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci
Postat de: cristeena20Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si... Citeste continuarea
Desert tort de bucataras
Postat de: AdeleSe începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri. Se mixeaza mai intai albușurile spuma, separat se mixeaza și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o... Citeste continuarea
Spaghete cu creveti aromatizați
Postat de: panacrisArdeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se... Citeste continuarea
Melanzane caprese - vinete caprese
Postat de: mihaelar63Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma... Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci
Postat de: mihaelar63Pastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa verde si usturoiul marunt.... Citeste continuarea
Spaghete cu fructe de mare
Postat de: oanaplSe curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi... Citeste continuarea
Pizza originala
Postat de: VIApa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o... Citeste continuarea
Painici cu ciuperci si verdeturi uscate
Postat de: panacrisMărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune... Citeste continuarea
Paine cu masline, busuioc si fistic
Postat de: panacrisMaricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,... Citeste continuarea
Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz
Postat de: mihaelar63Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii... Citeste continuarea
Ragu de caprioara
Postat de: kattyPutem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,... Citeste continuarea
Salata cu rucola, pere si gorgonzola
Postat de: mihaelar63Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate... Citeste continuarea
Pizza Quattro Formaggi
Postat de: RODIMURSe face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se... Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: RODIMURMai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,... Citeste continuarea
Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Postat de: mihaelar63Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,... Citeste continuarea
Salata cu burata, mozzarella si rosii
Postat de: mihaelar63Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate... Citeste continuarea
Tagliatelle cu fructe de mare
Postat de: oanaplSe curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se... Citeste continuarea
Desert Tiramisu clasic
Postat de: panacrisSe amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½... Citeste continuarea
Salata de fusilli cu carne de vitel si rucola
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai... Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: panacrisÎntr-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată,... Citeste continuarea
Flatbread cu branzeturi si rosii
Postat de: panacrisÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se... Citeste continuarea
Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare
Postat de: panacrisPulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în... Citeste continuarea
Pizza cu aluat maturat
Postat de: lucy2002Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am... Citeste continuarea