Retete culinare din Liban

Retete traditionale din Liban

Din cultura tarilor arabe putem invata foarte multe lucruri, dar mai ales cum sa ne hranim sanatos. Bucatarasii nostri va invita sa preparati si sa gustati minunate bucate libaneze: Tabouleh, Couscous, Hummus, Baba Ghanouj si multe altele.


Mancaruri libaneze

Cat traim avem de invatat, nu-i asa? Noi va propunem sa invatati cum sa traiti cat mai mult cu ajutorul retetelor libaneze alese si prezentate de pritenii nostri bucatari.

Reteta clasica de hummus libanez

Postat de: iuliaavram

Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si... Citeste continuarea

Humus cu faina de naut si avocado

Postat de: ctlina

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de... Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Postat de: divainbucatarie

Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi.  Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale,... Citeste continuarea

Humus cu ardei copti

Postat de: Ina

Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta.  A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul... Citeste continuarea

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de: gaby_d

Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte. Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. Am aruncat apa si am pus nautul in... Citeste continuarea

Aperitiv Hummus

Postat de: mitinita

Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc... Citeste continuarea

Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara... Citeste continuarea

Humus cu faina de naut

Postat de: ctlina

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era... Citeste continuarea

Aperitiv humus

Postat de: GABRIELAGH

Boabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut.... Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: Bucataras

Spala lintea rosie si scurge-o; Taie legumele cuburi; Incinge uleiul intr-o oala mica, pe plita; Caleste ceapa si morcovii; Cand au devenit translucide, adauga ardeiul kapia... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: dantes

Humus reteta Se scurge nautul de lichid, se pune impreuna cu uleiul de susan si pasta de susan (daca este prea groasa, se amesteca cu putina apa pentru a deveni fluida). Se blenduieste totul... Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: Oana

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte, sarea... Citeste continuarea

Salata Fattoush

Postat de: mitinita

Se taie lipiile in bucati si se prajesc in tigaie, pana se rumenesc si devin crocante. Usturoiul se piseaza. Castravetele, rosiile, salata si ceapa se spala si se taie in bucati. Intr-un bol... Citeste continuarea

Kebab libanez de pui

Postat de: rocsi_1612

Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite. Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam si restul... Citeste continuarea

Aperitiv lipii cu branza si ceapa

Postat de: eumimi

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare... Citeste continuarea

Basboussa sau prajitura libaneza

Postat de: ctlina

Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul.  Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand  să amestecăm.  Se toarnă compozitia... Citeste continuarea

Kibbeh libanez

Postat de: ctlina

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Vanata se spala, se... Citeste continuarea

Saorma cu piept de pui

Postat de: ctlina

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika..... Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: RuxyRux

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca... Citeste continuarea

Naut crocant

Postat de: MotanLaOale

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit... Citeste continuarea

Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Postat de: AlexTeacher

Impaturiti foile de vita cu compozita facuta (pentru ca veti folosi un aparat slow cooker Crock-Pot nu este nevoie sa fierbeti orezul in prealabil sau sa... Citeste continuarea

Humus reteta cu lipii integrale

Postat de: cristeena20

Humus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt... Citeste continuarea

Tabbouleh - Salata de patrunjel (reteta video)

Postat de: farfuriavesela

Couscous-ul il gatim urmarind intructiunile de pe pachet. Eu l-am acoperit cu apa fierbinte, in care am pus putina sare si o lingura de ulei de masline. Am acoperit vasul si am last couscous-ul sa... Citeste continuarea

Sos Tahini

Postat de: cristeena20

Punem intr-un bol pasta de tahin si turnam cate putin apa rece, pana ajungem la consistenta dorita. Eu il folosesc mai gros. Apoi adaugam sucul de lamaie , sare, piper si pisam usturoiul. Tocam... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: Lia1

1. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi. 2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul. 3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: elucubratiiculinare

Pentru că încercăm să mâncăm sănătos, vom evita conservele, deci vom fierbe chiar noi năutul. Punem năutul în apă rece cu o seară înainte să-l fierbem. Apa... Citeste continuarea

Slata Fattoush (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Intr-un bol puneti ardei rosu si ardei verde ,peste ei puneti rosii si castraveti apoi puneti ceapa si patrunjel. Amestecati toate aceste ingridiente .apoi adaugati ulei de masline si lamaie... Citeste continuarea

Kafta cu seminte - chiftele libaneze

Postat de: mihaelar63

 Se amesteca toate ingredientele  si se dau cateva ore la rece . Puneti  frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt. Formati cu mainile umezite un fel de... Citeste continuarea

Humus reteta libaneza

Postat de: CulinaryRainbow

Humus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: CulinaryRainbow

Humus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o... Citeste continuarea

Salata tabouleh

Postat de: rena

Punem bulgurul la inmuiat. Tocam marunt patrunjelul si ceapa. Taiem rosia cubulete mici si o lasam sa se scurga de zeama. Amestecam toate ingredientele la un loc adaugam sarea , lamaia si... Citeste continuarea

Lipii libaneze cu chimen

Postat de: gurita_ta2005

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca. Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si... Citeste continuarea

Tabouleh Salata Libaneza (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Intr-un bol punem rosii iar peste rosii punem ceapa ,cuscus . Cuscusul l-am gatit la abur  timp de 20 de minute dar se poate gati si timp de 5 minute prin fierbere. Unii  folosesc... Citeste continuarea

Lipii libaneze cu chimen

Postat de: Patricia_Iordache_79

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim... Citeste continuarea

Lipie Arabeasca (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Puneti faina intr-un bol ,peste ea puneti sare,zahar,lapte praf,drojdie. Incepeti sa adaugati apa putin cate putin. Framantati pana se omogenizeaza aluatul Ungeti aluatul cu putin ulei de... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: papabundetot

Humus reteta Susanul impreuna cu uleiul le-am bagat in blender si le-am amestecat pana cand s-a format o pasta,eu am pus ulei pt a face o pasta mai moale.Apoi am bagat nautul (scurs de zeama... Citeste continuarea

Salata tabouleh

Postat de: nilgun

Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata... Citeste continuarea

Falafel cu sos picant de roșii

Postat de: elucubratiiculinare

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi... Citeste continuarea

Tahini - pasta de susan (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Se pune susanul la prajit, intr-o tigaie neaderenta uscata. Se lasa 2-3 minute pana se prajeste usor , fara a-l arde si fara a-si schimba culoarea. Se lasa apoi sa se raceasca complet si se pune... Citeste continuarea

Hummus de post (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Se pune nautul uscat la inmuiat peste noapte, in apa calda. Se scurge apoi si se pune la fiert impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Daca folositi naut din conserva, sariti peste acest pas. Se lasa... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]