Retete culinare din Portugalia

Retete traditionale din Portugalia

Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.


Specialitati culinare portugheze

Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Postat de: cristeena20

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si... Citeste continuarea

Reteta de orez cu rata

Postat de: cristeena20

Iata cum se prepara Reteta de orez cu rata Rata se curata si se portioneaza in bucati potrivite; Calim ceapa tocata marunt, morcovul cubulete mici cu ulei de masline si o foaie de dafin,... Citeste continuarea

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Postat de: cristeena20

Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati  (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva... Citeste continuarea

Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce

Postat de: cristeena20

Iata cum se prepara Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam pe rand ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul... Citeste continuarea

Reteta de pui cu sos de lamaie

Postat de: cristeena20

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie  Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la... Citeste continuarea

Reteta de macrou marinat si prajit

Postat de: ctlina

Iata cum se prepara Reteta de macrou marinat si prajit Dupa ce ati golit macroul, scufundati-l in apa cu sare pentru a indeparta sangele. Eu i-am luat de la pescarie proaspeti, vanzatorul de... Citeste continuarea

Reteta de mini clatite cu mere si faina de roscove

Postat de: ctlina

Iata cum se prepara Reteta de mini clatite cu mere si faina de roscove: Curatati si dati marul pe razatoare. Amestecati marul ras cu faina de roscove, indulcitorul si bicarbonatul.... Citeste continuarea

Macrou la cuptor

Postat de: Ksenya

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa... Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: Ksenya

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu... Citeste continuarea

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

Postat de: cristeena20

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,... Citeste continuarea

Paste negre cu somon si sos pesto

Postat de: cristeena20

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre.  Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se... Citeste continuarea

Vita cu sos de ciuperci

Postat de: cristeena20

Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il... Citeste continuarea

Desert Mousse de lime

Postat de: cristeena20

Desertul asta e de vis, mai ales cand e vara si cald. Se poate face cu lime dar si cu lamaie. Si puteti varia cantitatea de suc de lime in functie de gusturile fiecaruia. Eu am folosit coaja de la... Citeste continuarea

Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate

Postat de: cristeena20

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.... Citeste continuarea

Orez cu peste si creveti

Postat de: cristeena20

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti... Citeste continuarea

Desert prajitura de portocale

Postat de: cristeena20

Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente. In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am... Citeste continuarea

Bob cu carne de porc si carnati

Postat de: cristeena20

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2... Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de: cristeena20

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am... Citeste continuarea

Desert orez cu lapte

Postat de: cristeena20

Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie,... Citeste continuarea

Peste cu paste macaroni

Postat de: cristeena20

Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se... Citeste continuarea

Desert budinca caramel

Postat de: cristeena20

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca... Citeste continuarea

Tocana de miel

Postat de: cristeena20

Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin  si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la... Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu pipote de pui

Postat de: cristeena20

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;  Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam... Citeste continuarea

Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

Postat de: cristeena20

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Intr-o... Citeste continuarea

Sepie la gratar

Postat de: cristeena20

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu... Citeste continuarea

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Postat de: cristeena20

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta... Citeste continuarea

Sopa de peixe -supa de peste portugheza

Postat de: mihaelar63

Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase .... Citeste continuarea

Peste cu arome tropicale

Postat de: cristeena20

Acest fel de mancare se face inainte de a fi servit. Dar inainte, daca aveti fileuri de peste congelate, trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei, se stoarce de apa lasata cu... Citeste continuarea

Cod cu cartofi si smantana la cuptor

Postat de: cristeena20

Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand... Citeste continuarea

Peste robalo cu scoici in tigaie

Postat de: cristeena20

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie. Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in... Citeste continuarea

Desert rulada de portocale

Postat de: cristeena20

Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune... Citeste continuarea

Caracatita cu orez in stil portughez

Postat de: Ksenya

Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin.... Citeste continuarea

Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si... Citeste continuarea

Porumbei de casa cu orez

Postat de: cristeena20

Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de... Citeste continuarea

Desert mini tarte cu lapte

Postat de: xana

Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si... Citeste continuarea

Orez integral cu ardei si verdeturi

Postat de: cristeena20

Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.  Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt... Citeste continuarea

Supa de legume cu doua tipuri de fasole

Postat de: cristeena20

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt.  In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit... Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pisica de mare

Postat de: xana

Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.  Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline,... Citeste continuarea

Desert salam de ciocolata

Postat de: AnaDavid

Se zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura.  Adăugați peste biscuiti... Citeste continuarea

Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)

Postat de: xana

Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]