Retete traditionale din Portugalia
Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.
Specialitati culinare portugheze
Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!
Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)
Postat de: cristeena20Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si... Citeste continuarea
Reteta de orez cu rata
Postat de: cristeena20Iata cum se prepara Reteta de orez cu rata Rata se curata si se portioneaza in bucati potrivite; Calim ceapa tocata marunt, morcovul cubulete mici cu ulei de masline si o foaie de dafin,... Citeste continuarea
Reteta de picioare de porc cu coriandru
Postat de: cristeena20Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva... Citeste continuarea
Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce
Postat de: cristeena20Iata cum se prepara Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam pe rand ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul... Citeste continuarea
Reteta de pui cu sos de lamaie
Postat de: cristeena20Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la... Citeste continuarea
Reteta de macrou marinat si prajit
Postat de: ctlinaIata cum se prepara Reteta de macrou marinat si prajit Dupa ce ati golit macroul, scufundati-l in apa cu sare pentru a indeparta sangele. Eu i-am luat de la pescarie proaspeti, vanzatorul de... Citeste continuarea
Reteta de mini clatite cu mere si faina de roscove
Postat de: ctlinaIata cum se prepara Reteta de mini clatite cu mere si faina de roscove: Curatati si dati marul pe razatoare. Amestecati marul ras cu faina de roscove, indulcitorul si bicarbonatul.... Citeste continuarea
Macrou la cuptor
Postat de: KsenyaPestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa... Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: KsenyaSpalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu... Citeste continuarea
Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)
Postat de: cristeena20E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,... Citeste continuarea
Paste negre cu somon si sos pesto
Postat de: cristeena20Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre. Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se... Citeste continuarea
Vita cu sos de ciuperci
Postat de: cristeena20Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il... Citeste continuarea
Desert Mousse de lime
Postat de: cristeena20Desertul asta e de vis, mai ales cand e vara si cald. Se poate face cu lime dar si cu lamaie. Si puteti varia cantitatea de suc de lime in functie de gusturile fiecaruia. Eu am folosit coaja de la... Citeste continuarea
Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
Postat de: cristeena20Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.... Citeste continuarea
Orez cu peste si creveti
Postat de: cristeena20Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti... Citeste continuarea
Desert prajitura de portocale
Postat de: cristeena20Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente. In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am... Citeste continuarea
Bob cu carne de porc si carnati
Postat de: cristeena20Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2... Citeste continuarea
Dorada la cuptor
Postat de: cristeena20Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am... Citeste continuarea
Desert orez cu lapte
Postat de: cristeena20Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie,... Citeste continuarea
Peste cu paste macaroni
Postat de: cristeena20Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se... Citeste continuarea
Desert budinca caramel
Postat de: cristeena20E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca... Citeste continuarea
Tocana de miel
Postat de: cristeena20Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la... Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu pipote de pui
Postat de: cristeena20Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari; Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam... Citeste continuarea
Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos
Postat de: cristeena20Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Intr-o... Citeste continuarea
Sepie la gratar
Postat de: cristeena20Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu... Citeste continuarea
Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Postat de: cristeena20Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta... Citeste continuarea
Sopa de peixe -supa de peste portugheza
Postat de: mihaelar63Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase .... Citeste continuarea
Peste cu arome tropicale
Postat de: cristeena20Acest fel de mancare se face inainte de a fi servit. Dar inainte, daca aveti fileuri de peste congelate, trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei, se stoarce de apa lasata cu... Citeste continuarea
Cod cu cartofi si smantana la cuptor
Postat de: cristeena20Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand... Citeste continuarea
Peste robalo cu scoici in tigaie
Postat de: cristeena20Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie. Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in... Citeste continuarea
Desert rulada de portocale
Postat de: cristeena20Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune... Citeste continuarea
Caracatita cu orez in stil portughez
Postat de: KsenyaIntr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin.... Citeste continuarea
Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si... Citeste continuarea
Porumbei de casa cu orez
Postat de: cristeena20Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de... Citeste continuarea
Desert mini tarte cu lapte
Postat de: xanaPunem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si... Citeste continuarea
Orez integral cu ardei si verdeturi
Postat de: cristeena20Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati. Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt... Citeste continuarea
Supa de legume cu doua tipuri de fasole
Postat de: cristeena20Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt. In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit... Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu pisica de mare
Postat de: xanaTaiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros. Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline,... Citeste continuarea
Desert salam de ciocolata
Postat de: AnaDavidSe zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura. Adăugați peste biscuiti... Citeste continuarea
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)
Postat de: xanaDupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.... Citeste continuarea