Retete culinare din Portugalia

Retete traditionale din Portugalia

Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.


Specialitati culinare portugheze

Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!

Semifrio de maracuja

Postat de: cristeena20

- Preparam blatul din biscuiti: In primul rand aveti nevoie de o forma rotunda de cheesecake, cu peretii detasabili. Biscuitii ii zdrobim pana devin pulbere si adaugam unt topit . Amestecam si... Citeste continuarea

Salata cu ton

Postat de: cristeena20

- Spalam legumele. Salata verde o rupem bucati mai mici cu mana dupa cum ne place (puteti folosi salata din punga ) ; rosiile le taiem cuburi sau felii, ceapa o taiem felii ; Intr-un vas alternam... Citeste continuarea

Beef cu sos de mustar si bere

Postat de: cristeena20

- Inainte de a gati carnea pregatim sosul: intr-un vas pe foc amestecam berea cu mustarul si  concentratul d ecarne. amestecam sa omogenizam  si dam deoparte.  - Carnea se... Citeste continuarea

Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor

Postat de: cristeena20

- Pestele gata inmuiat si desarat se presara cu piper (sare nu are nevoie, deoarece e un  peste pastrat in sare) si zdrobim cativa catei de usturoi.Dam prin faina  si ou batut , apoi le... Citeste continuarea

Supa-crema de conopida

Postat de: cristeena20

- curatam legumele si le taiem bucati potrivite. Spre deosebire de ciorbele noastre traditionale unde taiem in cubulete , la aceste supe-creme nu conteaza, deoarece se vor pasa toate cu robotul.... Citeste continuarea

Scoici cu coriandru

Postat de: cristeena20

Daca avem scoicile congelate le punem in apa rece chiar inainte de a le gati cu 5 minute , daca sunt proaspete le gatim imediat.  Intr-o cratita punem la incins ulei d emalsine de buna... Citeste continuarea

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Postat de: cristeena20

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru... Citeste continuarea

Orez cu rosii

Postat de: cristeena20

- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline intr-o ctatita. Cand s-a prajit si inmuiat adaugam rosiile taiate cubulete. Se pot folosi rosii proaspete , dar foarte bine coapte sau rosii din... Citeste continuarea

Chiftele de orez cu legume

Postat de: cristeena20

Intr-un bol punem orezul fiert si rece (daca aveti in frigider orez ramas din alta zi se poate folosi si asa). Razuim ceapa marunt si adaugam mazarea fiarta, carnatul taiat cubulete (eu am folosit... Citeste continuarea

Sos spaniol

Postat de: cristeena20

Inainte de a prepara pestele la gratar e bine sa tinem acest sos la rece in frigider cca 1 ora. Tocam fin ceapa, zdrobim usturoiul si tocam fin coriandrul (sua patrunjelul). Adaugam ulei de... Citeste continuarea

Madlene de vanilie

Postat de: cristeena20

 In primul rand sa va explic despre acel plic care apare la ingrediente. In reteta originala apare asa. Dar fiindca e o budinca de aici mica , ma gandesc ca voi nu puteti folosi zaharul ,... Citeste continuarea

Peste dourada la gratar cu sos spaniol

Postat de: cristeena20

Curatam pestele si il crestam din loc in loc cu un cutit. Il saram si il lasma la rece cca 2 ore. Mie imi place pestele la gratar s anu aiba multe condimente, deoarece imi place sa simt gustul de... Citeste continuarea

Linguini negre cu brocoli si creveti

Postat de: cristeena20

 Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala  neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu... Citeste continuarea

Cartofi a murro

Postat de: cristeena20

 Alegem cartofi  mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare... Citeste continuarea

Caldeirada de peste

Postat de: cristeena20

- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline. - Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram... Citeste continuarea

Hamburger Mc Home

Postat de: cristeena20

- Carnea tocata se modeleaza in burgeri, avand grija sa nu fie prea groase. Apoi deasupra se sareaza, pipereaza si daca ne plac picanti punem putin sos piri-piri. Dam la frigider cateva ore .... Citeste continuarea

Bacalhau à Brás (cod)

Postat de: cristeena20

- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si... Citeste continuarea

Mancare de fasole boabe cu afumatura

Postat de: cristeena20

- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete.  - Ceapa se taie julien si se pune la... Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar si bere

Postat de: cristeena20

- condimentam bine feliile de carne cu sare, piper, usturoi pisat si pasta paprika, dupa preferinta cu sos picant. Turnam vinul alb si dam la rece, acoperite pentru cel putin 2 ore. Eu le-am tinut... Citeste continuarea

Orez cu limbi de bachalau

Postat de: cristeena20

- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7... Citeste continuarea

Calamari prajiti in aluat de bere

Postat de: cristeena20

Calamarii se pun in sare, piper alb, 1 lamaie stoarsa si usturoi pisat cateva ore la frigider. Facem un aluat din 3 galbenusuri, faina si bere. Amestecam ff bine cu telul sa nu iasa cocoloase.... Citeste continuarea

Piri-piri

Postat de: cristeena20

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline.  Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se... Citeste continuarea

Peste la cuptor cu spaghetti

Postat de: cristeena20

Pregatim pestele .Eu am avut red fish congelat; l-am lasat sa se dezghete, l-am curatat si uscat cu un servetel. L-am crestat din loc in loc si l-am sarat, piperat .Am stropit cu lamaie si l-am... Citeste continuarea

Red fish la cuptor

Postat de: cristeena20

Curatam bine pestele, facem cateva crestaturi deasupra cu cutitul presaram cu sare si piper. Lasam asa la rece cca 2 ore . Taiem felii groase ceapa si rosiile si le punem intr-un vas... Citeste continuarea

Risotto cu caracatita

Postat de: cristeena20

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem... Citeste continuarea

Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)

Postat de: xana

Crevetii se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare(daca folositi si creveti gata curatati, nu-i puneti la fiert, doar pe cei in crusta) pana isi schimba culoarea. Pastram apa in care au... Citeste continuarea

Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)

Postat de: cristeena20

- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit  si turnam... Citeste continuarea

Supa de creveti

Postat de: xana

Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi. Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai... Citeste continuarea

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Postat de: xana

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi. Scoicile se pun in apa... Citeste continuarea

Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

Postat de: xana

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt). Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata... Citeste continuarea

Crab umplut

Postat de: xana

Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit. Oul, conopida si... Citeste continuarea

Cod cu ceapa la cuptor

Postat de: xana

Ceapa se taie felii subtiri si se pune la calit in ulei de masline cu usturoiul(la fel, taiat feliute), frunza de dafin, sare si piper pana se inmoaie bine dar fara sa prinda culoare(cca 10... Citeste continuarea

Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)

Postat de: xana

Scoicile se pun in apa cu o lingura de sare. Dupa vreo 5 minute se schimba apa si se mai lasa inca 5 minute, la fel, cu o lingura de sare, apoi se pun la scurs intr-o sita. Intre timp taiem... Citeste continuarea

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Postat de: xana

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se... Citeste continuarea

Orez cu carne de rata(Arroz de pato)

Postat de: xana

Rata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt.  Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai... Citeste continuarea

Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

Postat de: xana

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si... Citeste continuarea

Frigarui de creveti si calmari

Postat de: xana

Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa... Citeste continuarea

Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos )

Postat de: cristeena20

- Bucatile de peste trebuie sa fie desarate in prealabil in apa rece , apoi se pun la fiert in apa cu ulei de masline si cateva crengute de coriandru. Dupa ce fierb cca 10 minute se scot din apa... Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu bacon si oua

Postat de: cristeena20

Pregatim legumele. Curatam ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul  si dovlecelul si le taiem cuburi potrivit de mari. In oala punem ulei de masline si calim usor ceapa, pana devine sticloasa.... Citeste continuarea

Pulpe de potarnichi prajite

Postat de: cristeena20

- Pulpele de potarniche se dezoseaza si se pun in marinata facuta din ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, si vin alb. Eu le-am tinut o noapte in frigider acoperite. - Intr-o tigaie am... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]