Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone

Postat de: oanapl

Pentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati... Citeste continuarea

Placinta cu mozzarella si ardei

Postat de: oanapl

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de... Citeste continuarea

APERITIV CALD CU OU DE PREPELITA

Postat de: mihaelar63

Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele . Sarati si presarati deasupra oregano uscat . Feliile de carne se dau prin faina alba , se scutura sa se... Citeste continuarea

Idee pentru un pranz de post

Postat de: Valclaudia

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala,prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaa in putin ulei de... Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Postat de: Valclaudia

Pentru prepararea cojilor punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la... Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Postat de: mirela0911

Blatul:  Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un... Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Postat de: oanapl

Pentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din... Citeste continuarea

Mini tarte cu ton si spanac

Postat de: oanapl

Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.... Citeste continuarea

Friptura de miel cu vin

Postat de: eumimi

Mai intai presaram toate condimentele( verdeturile, sare,piper,ardei boia,ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat... Citeste continuarea

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Postat de: oanapl

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina... Citeste continuarea

Rulouri cu ton si masline

Postat de: oanapl

Dezgheti aluatul de foietaj la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta... Citeste continuarea

Mini tarte spiralate cu legume

Postat de: oanapl

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios adaugi... Citeste continuarea

Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur

Postat de: Valclaudia

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei. Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline,... Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ciuperci sotate

Postat de: Valclaudia

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ardeii se spala si se curata de cotoare, apoi se taie fasii. Prazul curatat si spalat se taie rondele. Ciupercile le spalam si le taiem... Citeste continuarea

Friptura de pui la cuptor

Postat de: eumimi

Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi... Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Postat de: oanapl

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le... Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si biscuiti

Postat de: oanapl

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o... Citeste continuarea

Desert budinca din resturi de cozonac

Postat de: oanapl

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm.  Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva... Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: mitinita

Pulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pune o lingura de... Citeste continuarea

Desert bounty de casa

Postat de: eumimi

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful... Citeste continuarea

Pizza cu sunca si ciuperci

Postat de: mirela0911

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne... Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu afumatura

Postat de: mitinita

Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza... Citeste continuarea

Aperitiv chec cu mazare

Postat de: oanapl

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia... Citeste continuarea

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

Postat de: oanapl

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca... Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

Postat de: Valclaudia

Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza... Citeste continuarea

Salata buracla

Postat de: Mutulica

Am taiat cu cutitul ouale fierte (dupa ce le-am curatat de coaja) si sunca, iar cascavalul (n-am avut incotro) l-am dat pe razatoare. Maioneza am amestecat-o cu 100 ml sana si piper. Intr-un... Citeste continuarea

Cum se face piure de cartofi

Postat de: AlexTeacher

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba... Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliguta

Postat de: Oana

Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga... Citeste continuarea

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

Postat de: Oana

Prepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in... Citeste continuarea

Desert pandispan pufos cu nuca

Postat de: eumimi

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6... Citeste continuarea

Desert pascuta cu branza dulce

Postat de: RODIMUR

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul... Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

Postat de: oanapl

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un... Citeste continuarea

Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca

Postat de: mirela0911

Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas... Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana

Postat de: RODIMUR

Smântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie,... Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate

Postat de: Valclaudia

Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam... Citeste continuarea

Rulada de curcan cu dovlecei

Postat de: oanapl

Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan... Citeste continuarea

Ciorba de miel

Postat de: trifadalia

Se taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, (... Citeste continuarea

Drob de ficatei de pui

Postat de: oanapl

Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete.  Ouale (4 buc) le... Citeste continuarea

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Postat de: oanapl

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea... Citeste continuarea

Drob de champignons

Postat de: RODIMUR

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de... Citeste continuarea

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro