Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Chec cu pere caramelizate

Postat de: oanapl

Pui zaharul impreuna cu apa pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat adaugi perele si amesteci cu... Citeste continuarea

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de: oanapl

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.   Faina o amesteci cu praful de copt, sarea... Citeste continuarea

Checul indragostitilor

Postat de: oanapl

Mod de preparare aluat Inimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul... Citeste continuarea

Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos

Postat de: rocsi_1612

Cabanosul il taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul. Il rumenim 1-2... Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

Postat de: stefy_a

Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga... Citeste continuarea

Scoici delicioase cu cascaval Delaco

Postat de: Adrian2016

       Scoicile le punem intr-o oala cu apa la fiert cu un praf de sare, pentru 10 minute de cand clocoteste apa. Ceapa, ardeiul kapia si sunca le tocam marunt.... Citeste continuarea

Chec pufos numai din albusuri

Postat de: Cristina_N

1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru chechișorul din poze, eu nu am adăugat praf de copt, neavând la... Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

Postat de: mihaelar63

Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit. Dupa... Citeste continuarea

Friptura de muschiulet la cuptor

Postat de: eumimi

Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem... Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: ela

Intr-un blender (sau mixam cu un mixer), punem sana si 100 ml lapte, ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si mixam cateva clipe, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, dar nu toata... Citeste continuarea

Chec cu sticksuri din dovleac

Postat de: abetina

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza... Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ryta

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand... Citeste continuarea

Salata cu ton - la borcan

Postat de: mihaelar63

Spalati si curatati legumele. Lasati salata verde sa zvante. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou. Taiati... Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: trifadalia

Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de... Citeste continuarea

Gogosele din aluat pripit

Postat de: trifadalia

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa... Citeste continuarea

Maccheroni cu varza

Postat de: mihaelar63

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul... Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: trifadalia

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la... Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: Alepaty

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa... Citeste continuarea

Rulada din carne tocata cu carnati

Postat de: mirela0911

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca... Citeste continuarea

Gogosi ca la gogoserie

Postat de: eumimi

Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte... Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: mirela0911

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si... Citeste continuarea

Paste by me

Postat de: amradu

1. Se pune o oala cu apa la fiert, cu sare si o lingura ulei de masline, cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se lasa pe foc aproximativ 5-7 min, se amesteca din cand in cand sa nu se... Citeste continuarea

Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le... Citeste continuarea

Papricas cu piept de pui

Postat de: eumimi

Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu... Citeste continuarea

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Postat de: gurita_ta2005

Intr-o craticioara, se pune ceapa tocata marunt, adaugam untul si lasam sa se inmoaie. Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pune peste ceapa inmuiata, impreuna cu 2 litri de apa.... Citeste continuarea

Copanele marinate la cuptor

Postat de: stefy_a

S e spala copanelele (eventual se curata daca mai este nevoie), se condimenteaza cu toate cele enumerate mai sus, se adauga o canita cu apa cat sa le acopere, si 2-3 linguri ulei si se lasa la... Citeste continuarea

Tort Valurile Dunarii

Postat de: Alepaty

1. Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C. 2.Se tapeteaza o forma de tort de 20 cm sau chiar 2, daca aveti daca nu faceti pe rand, cum am facut eu.. deci se tapeteaza cu hartie de... Citeste continuarea

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de: stefy_a

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga... Citeste continuarea

Prajitura Agnes

Postat de: gabrielasfechis

Blat :  albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul... Citeste continuarea

Trandafiri din mere

Postat de: nico_nico

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar... Citeste continuarea

Cartofi fierti la cuptor, cu pui, sunca si cascaval

Postat de: gabrielasfechis

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. La fel procedam si cu pieptul de pui, il taiem cubulete si il fierbem in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii lasam la racit, apoi... Citeste continuarea

Sprot prajit in ulei

Postat de: gabrielasfechis

Spalam bine pestele si daca nu e curatat, trebuie curatat pe interior. Puteti alege sa le scoateti si coloana vertebrala, daca nu va place sa simtiti oasele. Eu am ales sa le scot si coloana... Citeste continuarea

Chec mare si pufos

Postat de: loredanaaa

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa... Citeste continuarea

Ciorba rosie cu perisoare de pui

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele pentru ciorba. Taiati grosier legumele. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical de mana atasat la vasul cu taietor. Nu tocati... Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si cremvusti II

Postat de: mihaelar63

Spalati si tocati cuburi ardeii. Fierbeti usor cremvustii. Taiati cremvustii rondele. Lasati cremvustii sa se raceasca inaine sa-i puneti in salata. Scurgeti ciupercile... Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: eumimi

Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si... Citeste continuarea

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Postat de: rocsi_1612

Aluatul:  Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.... Citeste continuarea

Iepure la cuptor cu salata de valeriana

Postat de: mihaelar63

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul. Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata. Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta... Citeste continuarea

Supa de salata verde cu galuste de faina alba

Postat de: mihaelar63

Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele. Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute . Cand ceapa devine... Citeste continuarea

Parizer din piept de curcan in ou

Postat de: mihaelar63

Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins . Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro