Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Rulouri cu visine

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea. Oul il batem spuma, il adaugam peste faina. Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si... Citeste continuarea

Limba soacrei

Postat de: eumimi

Mai intai spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie. Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare. Ungem fiecare... Citeste continuarea

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

Postat de: gurita_ta2005

Castravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie... Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de: oanapl

Pastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi... Citeste continuarea

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de: oanapl

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le... Citeste continuarea

Desert sandwich cu ciocolata

Postat de: eumimi

  Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, dar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul.... Citeste continuarea

Desert tort de inghetata-reteta de sezon

Postat de: abetina

Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se mixeaza caisele la robotul cu... Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100

Postat de: RODIMUR

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până... Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni confiate

Postat de: RODIMUR

Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în... Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: RODIMUR

Se pregătesc formele din silicon și se presară în ele câteva ornamente decor sau fructe din dulceață. Se pune laptele la încălzit, pe foc mic, cu cele două linguri de... Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

Postat de: rocsi_1612

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras,... Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata

Postat de: RODIMUR

Se taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată. Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit... Citeste continuarea

Bors de legume, dres cu smantana

Postat de: RODIMUR

Se curăță și se spală legumele. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin... Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Postat de: Oana

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic... Citeste continuarea

Farfalle cu sos arrabiata

Postat de: eumimi

Mai intai, punem pastele la fiert cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc... Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de: mirela0911

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se  mixeaza  cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se  mixeaza  pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai ... Citeste continuarea

Cum se umple borsul

Postat de: RODIMUR

Se pun 2-3 litri de apă la încălzit, dar apa să nu fie clocotită, ci caldă, spre fierbinte. Într-un vas mare (de exemplu, ca în fotografii, un borcan de sticlă de 8... Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: RODIMUR

Se spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul,... Citeste continuarea

Supa de pui cu broccoli si iaurt

Postat de: mihaelar63

Bucatile de pui se spala bine. Maruntaiele se curata bine de pielite si se spala. Spalati si curatati bine legumele. Tacati marunt ceapa. Ardeiul si morcovii se taie cuburi.... Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si urda

Postat de: oanapl

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte... Citeste continuarea

Japoneze

Postat de: RODIMUR

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se... Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: RODIMUR

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se... Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu caise

Postat de: mirela0911

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi... Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu cascaval

Postat de: RODIMUR

Răzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged... Citeste continuarea

Desert prajitura Lamaita

Postat de: RODIMUR

Pentru blat, se mixează bine albușurile cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Când s-a pus tot zahărul, se adaugă vanilia și gălbenușurile și se mixează întruna.... Citeste continuarea

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

Postat de: mihaelar63

Fasolea verde se curata de capete, se rupe bucati de cate 2-3 cm si se spala. Puneti fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Dupa 20 min, incercati daca fasolea este fiarta.... Citeste continuarea

Pilaf cu legume

Postat de: RODIMUR

Se spală ardeii și gogoșarul, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe. Morcovii, țelina și pătrunjelul se curăță, se spală și se taie în formele... Citeste continuarea

Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo

Postat de: Alepaty

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajung la consistenta nisipului ud.  Gelatina se pune la inmuiat. Mascarponele se mixeaza cu... Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de fructe

Postat de: Alepaty

Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se adauga untul topit, laptele batut. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de... Citeste continuarea

Pulpa de porc si carnaciori in sos picant la tigaie

Postat de: Valclaudia

Pulpa de porc am taiat-o bucati pe care le-am asezat in tigaie impreuna cu bucatile de carnaciori uscati si afumati. Am spalat si curatat ardeiul si rosia, le-am taiat bucati mari si le-am... Citeste continuarea

Champignons cu maioneza si usturoi

Postat de: RODIMUR

Se rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care... Citeste continuarea

Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi

Postat de: RODIMUR

    Se curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se... Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: mihaelar63

Folositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima... Citeste continuarea

Aperitiv ciupercute crocante

Postat de: mihaelar63

Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul... Citeste continuarea

Aperitiv cartofi natur

Postat de: loredanaaa

Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare. Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu... Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si visine

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat. Framantam pana incorporam toata faina si obtinem... Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si caise

Postat de: mirela0911

Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o... Citeste continuarea

Paine din faina integrala si seminte

Postat de: mirela0911

Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta,... Citeste continuarea

Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata

Postat de: mirela0911

Se taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se... Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos

Postat de: Valclaudia

Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut. Amestecam, apoi adaugam faina... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro