Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

Postat de: mihaelar63

 Se toaca marunt ardeiul si ceapa . Se scot ciupercile intr-o sita  si se clatesc cu apa rece . Se pune ceapa si ardeiul impreuna cu prazul la calit in ulei . Cand ardeiul... Citeste continuarea

Rata cu cartofi la cuptor

Postat de: mihaelar63

Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se incinge o tigaie antiaderenta . Cand tigaia este... Citeste continuarea

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Postat de: mihaelar63

Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa .... Citeste continuarea

Supa de mazare cu piept de pui si galuste

Postat de: mihaelar63

Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se  taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si... Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc

Postat de: vasimur

Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,... Citeste continuarea

Chifle pentru burgeri facute in casa

Postat de: costi7hector

Pentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si... Citeste continuarea

Mancare de varza cu sunca

Postat de: mihaelar63

 Varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste.  Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti... Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de: oanapl

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune... Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

Postat de: mihaelar63

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se... Citeste continuarea

Friptura de vitel la cuptor

Postat de: oanapl

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se... Citeste continuarea

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Postat de: RODIMUR

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se... Citeste continuarea

Desert Banana Bread

Postat de: Reli_B

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca... Citeste continuarea

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati... Citeste continuarea

Ceafa de porc gatita la cuptor

Postat de: mirela0911

Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru... Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de: mirela0911

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de: oanapl

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se... Citeste continuarea

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Postat de: oanapl

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală.... Citeste continuarea

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de: rocsi_1612

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un... Citeste continuarea

Ardei roundel-mar marinati

Postat de: mihaelar63

Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am  taiat... Citeste continuarea

Ceafa de porc cu maghiran, la cuptor

Postat de: mihaelar63

 Feliile de carne se sareaza si se pipereaza . Ungeti feliile de ceafa cu rosii pasate proaspete  pe ambele parti. Puteti inlocui rosiile pasate proaspete cu ketchup... Citeste continuarea

Desert tort Bradul de Craciun

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai... Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase turnate cu lingura

Postat de: robert_badica

Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de: oanapl

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în... Citeste continuarea

Paste cu fructe de mare, broccoli si rosii cherry

Postat de: oanapl

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.  Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se... Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si... Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Postat de: mirela0911

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si... Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si hrean

Postat de: mihaelar63

Vinetele se coc de preferinta pe gratar . Se curata de pelite si se toaca . Folosit pentru tocare cutit de acela artizanal de lemn . Daca le tocati cu robotul in mod greu de... Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu piept de pui

Postat de: eumimi

Spalam pastaile de fasole, le taiem capetele si le punem la fiert. Cand sunt gata, le tocam marunt ( sau cum doreste fiecare). Eu am avut pastai congelate. Fierbem pieptul de pui, apoi il... Citeste continuarea

Platoul cu aperitive de Craciun

Postat de: mihaelar63

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru... Citeste continuarea

Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf

Postat de: mihaelar63

 Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el . Chorizo se taie in jumatati de rondele . Se  pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta .... Citeste continuarea

Salata de vinete cu praz si iaurt

Postat de: mihaelar63

 Se taie prazul marunt . Amestecati iaurtul cu ulei si  vinetele tocate . Puneti prazul tocat si amestecati . Sarati   si piparati . Am... Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

Postat de: mihaelar63

Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati . Turnati deasupra... Citeste continuarea

Friptura de Craciun

Postat de: mihaelar63

 Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna... Citeste continuarea

Salata cu sunca, porumb dulce si conopida

Postat de: mihaelar63

Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din... Citeste continuarea

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite... Citeste continuarea

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl

Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se... Citeste continuarea

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot.... Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: vasimur

  Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le... Citeste continuarea

Desert cosulete cu mere si nuci

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie... Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de: mihaelar63

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro