Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Carne de pui cu legume la slow cooker Crock Pot

Postat de: mirela0911

Avantajul la acest aparat este ca il pui la treaba si pe urma poti face orice altceva, asa cum am procedat si eu. Carnea se spala si se portioneaza. Se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi... Citeste continuarea

Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza

Postat de: RODIMUR

Mazărea se scoate din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.  Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3... Citeste continuarea

Vinete aperitiv

Postat de: RODIMUR

Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie sub formă de rondele groase de 1 cm. Capetele vinetelor se îndepărtează și se aruncă. Se... Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte, dacă este posibil. Pentru blatul cu cacao se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile spumă,... Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa

Postat de: mirela0911

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica. ... Citeste continuarea

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Postat de: rocsi_1612

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti... Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de: mirela0911

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se... Citeste continuarea

Aperitiv gogosele de ton cu porumb

Postat de: gurita_ta2005

Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva, adaugam ceapa tocata marunt si porumbul scurs de zeama. Separat se bat cele 2 oua, se pun faina, apa minerala si se prepara un aluat ca cel... Citeste continuarea

Broccoli, zucchini si rosii cherry in unt

Postat de: gurita_ta2005

Intr-o cratita punem apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam buchetelele de broccoli taiate si spalate, impreuna cu morcovul curatat de coaja. Cand sunt fierte, se scurg de apa si se pun... Citeste continuarea

Ardei umpluti la slow cooker Crock Pot

Postat de: gurita_ta2005

Ardeii se curata de seminte, capacul se pastreaza, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Carnea tocata se amesteca cu condimentele, ceapa tocata marunt si orezul spalat si scurs de apa.... Citeste continuarea

Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Postat de: RODIMUR

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de... Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si smantana

Postat de: RODIMUR

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) și cartofii, se spală, se porționează și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și... Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cafea

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana spuma devine lucioasa, apoi adaugati zeama de lamaie. Puneti vanilia,... Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui cu sunca si cascaval

Postat de: VI

Din pieptul de pui portionam trei bucati pe care le batem usor cu ciocanul de snitele. Le condimentam cu putina sare si piper, apoi luam o bucata si o pregatim. Punem peste fiecare bucata de carne... Citeste continuarea

Pui cu legume in sos de smantana

Postat de: mirela0911

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba. Se... Citeste continuarea

Chifle impletite

Postat de: RODIMUR

Făina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe... Citeste continuarea

Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor

Postat de: trifadalia

 Se spala si se portioneaza costitele de porc individual. Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica... Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc, la cuptor

Postat de: RODIMUR

Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic,... Citeste continuarea

Pizza milaneza

Postat de: RODIMUR

Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea... Citeste continuarea

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Express

Postat de: rocsi_1612

Spalati bucata de carne, o stergeti cu niste servetele. O rulati cat mai strans, apoi o legati cu sfoara de bucatarie. Presarati rulada cu sare, piper, boia de ardei dulce si oregano. O... Citeste continuarea

Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea... Citeste continuarea

Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Postat de: RODIMUR

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea... Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc, in fagure de cartofi

Postat de: RODIMUR

Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească. Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor... Citeste continuarea

Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Separat se alege spanacul, se spală... Citeste continuarea

Desert tort cu afine si lamaie

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa... Citeste continuarea

Fusilli cu kaizer si smantana

Postat de: gaby_d

Pui la fiert pastele in apa cu sare. Nu le vei adauga decat atunci cand apa va da in clocot si le vei fierbe conform indicatiilor de pe cutie. In timp ce fierb ocupa-te de sos. Taie fasii... Citeste continuarea

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

Postat de: RODIMUR

Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă... Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Postat de: rocsi_1612

Curatati cartofii, apoi ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pana sunt patrunsi. Cand sunt fierti, ii scurgeti de apa, ii lasati la racorit pana sunt usor... Citeste continuarea

Omleta cu spanac si mozzarella

Postat de: RODIMUR

Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a... Citeste continuarea

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

Postat de: oanapl

Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele. Se taie felii nu foarte subțiri. Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile... Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Postat de: oanapl

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.... Citeste continuarea

Desert inghetata de mure

Postat de: oanapl

Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute. Se scot fructele și iaurtul din congelator. Se pun murele într-un robot și... Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Postat de: oanapl

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen.... Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu varza acra

Postat de: vasimur

Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.  Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile... Citeste continuarea

Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac

Postat de: oanapl

Piureul de dovleac Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Dupa ce s-a copt, se lasă să se... Citeste continuarea

Desert cheesecake cu caise si oreo

Postat de: rocsi_1612

Topiti untul pe baie de aburi. Il amestecati cu pudra de biscuiti. Asezati un inel detasabil de 20-22 cm pe un platou. Rasturnati amestecul cu oreo, il apasati bine, apoi il dati la rece. Caisele... Citeste continuarea

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Postat de: RODIMUR

Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se... Citeste continuarea

Desert chec cu pere si ciocolata

Postat de: oanapl

Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara. Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de... Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: oanapl

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro