Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Ciorba de cartofi noi, cu varză murată și smântână

Postat de: RODIMUR

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se... Citeste continuarea

Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

Postat de: vasimur

Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2... Citeste continuarea

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

Postat de: gurita_ta2005

Puiul se spala,se sterge cu prosoape de hartie,se cresteaza,se baga unt pe sub piele, se presara condimente si se unge cu ulei de masline. Punem intr-o tava de ceramica,cu putina apa,si turnam... Citeste continuarea

Sandwich cu avocado si peste

Postat de: rocsi_1612

Scoateti sprotul din conserva, il puneti pe o farfurie, pe niste servetele, pentru a absorbi din ulei. Rosiile cherry, le taiati felii pe rotund. Ridichiile spalate le decojiti sau nu, le taiati... Citeste continuarea

Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

Postat de: RODIMUR

Se curăță ciupercile de pielițe, filamente și de baza piciorușelor, se spală în câteva ape și se taie, dar nu foarte mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală,... Citeste continuarea

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Postat de: Bucataras

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci... Citeste continuarea

Sos de ciuperci, cu smantana

Postat de: RODIMUR

Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici. Se curăță... Citeste continuarea

Desert prajitura Fanta

Postat de: nana

Blatul: Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful... Citeste continuarea

Desert prajitura/tort cu morcovi

Postat de: nana

Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina). Se pune foaie de copt... Citeste continuarea

Desert boccelute cu bezea si nuca

Postat de: lucy2002

Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat... Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi si mure

Postat de: anuta

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2... Citeste continuarea

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Postat de: anuta

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se... Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu muschi de porc

Postat de: anuta

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare; se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa in care a fiert si se... Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Postat de: anuta

Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se... Citeste continuarea

Rotite din vinete umplute

Postat de: anuta

Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie. Vanata mare se... Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne tocata de pui

Postat de: lucy2002

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura. Vinetele scobite se presara cu sare... Citeste continuarea

Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Postat de: anuta

Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija... Citeste continuarea

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Postat de: anuta

  Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de... Citeste continuarea

Aperitiv cosulete de primavara

Postat de: anuta

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat... Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: RODIMUR

Se fierbe o cafea tare (naturală sau instant) și se lasă apoi să se răcească. Între timp se pregătește crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul tos fin și se adaugă,... Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta

Postat de: mihaelar63

Legumele se curata si se spala. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati... Citeste continuarea

Varza dulce cu smantana si marar

Postat de: lucy2002

 Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic. Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri... Citeste continuarea

Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata

Postat de: RODIMUR

Rasolul se curăță de pielițe, se spală bine, ca să nu mai rămână așchii de oase și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și... Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval

Postat de: vasimur

Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Postat de: anuta

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se... Citeste continuarea

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Postat de: anuta

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute, apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta. Se incinge un pic... Citeste continuarea

Cuiburi din paste cu legume aromate

Postat de: anuta

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de... Citeste continuarea

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Postat de: anuta

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre timp pregatim zarzavatul curatandu-l si spalandu-l bine.... Citeste continuarea

Aperitiv bagheta umpluta in crusta de bacon

Postat de: anuta

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline,... Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza

Postat de: RODIMUR

Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care... Citeste continuarea

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Postat de: mihaelar63

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si... Citeste continuarea

Costita de vacuta cu cartofi

Postat de: mihaelar63

 Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.... Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina

Postat de: mihaelar63

Legumele se curata si se spala. Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza.... Citeste continuarea

Desert rulouri cu scortisoara

Postat de: Reli_B

La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul:  Am pus... Citeste continuarea

Langosi cu branza de burduf si marar

Postat de: RODIMUR

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se... Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de: mirela0911

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul... Citeste continuarea

Paine cu seminte si mac

Postat de: mihaelar63

 Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ]. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei.... Citeste continuarea

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Postat de: rocsi_1612

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand... Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Postat de: RODIMUR

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de... Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de: mirela0911

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec.... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro