Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

Postat de: RODIMUR

Se curăță morcovii și pătrunjeii, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, cu apă suficientă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se... Citeste continuarea

Suc de rosii pentru iarna

Postat de: Oana

Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite. Cu ajutorul storcatorului Kuvings am obtinut... Citeste continuarea

Tartă cu mure, afine și mascarpone

Postat de: oanapl

Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie ... Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

Postat de: gurita_ta2005

Ardei se curata si se spala bine(puteti pastra capacelele de la ardei. Intr-un castron punem carnea tocata,ceapa tocata marunt,oul,condimentele ,frunzele de busuioc taiate marunt si orezul... Citeste continuarea

Chec sărat, cu șuncă și telemea

Postat de: RODIMUR

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine... Citeste continuarea

Prajitura Piknic

Postat de: eumimi

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam.... Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta

Postat de: oanapl

Topesti untul in cuptorul cu microunde. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana... Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de: oanapl

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet... Citeste continuarea

Salata cu dovlecei la gratar si ton

Postat de: rocsi_1612

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul... Citeste continuarea

Mancarica de fasole boabe

Postat de: RODIMUR

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg... Citeste continuarea

Ardei surpriza

Postat de: oanapl

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când... Citeste continuarea

Desert cheesecake Snickers

Postat de: mirela0911

Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul... Citeste continuarea

Aperitiv barcute din cartofi cu cascaval

Postat de: oanapl

Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o... Citeste continuarea

Pastai verzi cu rosii

Postat de: ctlina

Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un... Citeste continuarea

Ice coffee

Postat de: eumimi

Pentru cuburile de gheata, umplem recipientul pentru gheata cu cafea neindulcita. Punem in 2 pahare cei 200 ml de cafea racita si indulcita, adaugam laptele si zaharul vanilat si amestecam.... Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si afine

Postat de: oanapl

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana... Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si iaurt

Postat de: oanapl

Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si... Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de: RODIMUR

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face... Citeste continuarea

Desert prajitura de post, cu morcovi si mere

Postat de: RODIMUR

Merele se spală, se curăță de coajă și se răzuie pe răzătoarea mare, după care se pun la călit într-o cratiță în care s-au pus în prealabil două linguri de ulei.... Citeste continuarea

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Postat de: mirela0911

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de... Citeste continuarea

Ardei umpluti in sos de rosii

Postat de: Valclaudia

Spalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul,... Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de curcan

Postat de: eumimi

Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care... Citeste continuarea

Ciorba de post cu cartofi noi

Postat de: Valclaudia

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.... Citeste continuarea

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Postat de: oanapl

Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni... Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci

Postat de: RODIMUR

Se face o supă de legume din morcovi, pătrunjel, ceapă și țelină și se strecoară. Ciupercile  se curăță de pielițe și de lamele și se spală în două-trei ape.... Citeste continuarea

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Postat de: Valclaudia

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din... Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise

Postat de: oanapl

Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii. Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul... Citeste continuarea

Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella

Postat de: oanapl

Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea,... Citeste continuarea

Crochete din piept de pui

Postat de: eumimi

Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb... Citeste continuarea

Ciorba de vara cu dovlecel

Postat de: mirela0911

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se... Citeste continuarea

Desert gem de piersici cu pepene galben

Postat de: mirela0911

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi. Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este... Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi

Postat de: oanapl

Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si... Citeste continuarea

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

Postat de: oanapl

Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin.... Citeste continuarea

Pui cu masline si lamaie

Postat de: eumimi

Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam... Citeste continuarea

Smoothie revigorant cu fructe de goji si apa de cocos

Postat de: oanapl

Pui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Între timp, te ocupi de primul strat de smoothie. Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe... Citeste continuarea

Barcute din dovlecei, umplute cu branza

Postat de: RODIMUR

Se alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin. Se fierbe tare un ou. Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul... Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol. Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati. Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem... Citeste continuarea

Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

Postat de: RODIMUR

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf. Se bat... Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu carnaciori (la cuptor)

Postat de: oanapl

Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele.... Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici si mascarpone

Postat de: oanapl

Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro