Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Negresa de post cu nuci si gutui

Postat de: mirela0911

Mai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte. Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga... Citeste continuarea

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

Postat de: RODIMUR

Se prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof.... Citeste continuarea

Mancare de legume cu linte

Postat de: rocsi_1612

Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il taiati... Citeste continuarea

Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane

Postat de: RODIMUR

Se curăță și se spală legumele (cartofii, morcovii, pătrunjeii, pastârnacii și țelina) se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță ceapa, se... Citeste continuarea

Iahnie de fasole - de post

Postat de: mirela0911

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva... Citeste continuarea

Salata de fasole alba

Postat de: RODIMUR

Fasolea  se alege, se spală în două-trei ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de preparare. A doua zi se aruncă apa în care a stat... Citeste continuarea

Tarta cu legume si branza

Postat de: oanapl

Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute. Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni... Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: eumimi

Mai intai dam dovleacul pe razatoarea mare, apoi il caramelizam impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de min. Aluatl foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8... Citeste continuarea

Tigaie cu lapti de crap si oua

Postat de: mihaelar63

In tigaia incapatoare se pune la calit prazul si usturoiul. Rosiile cherry se taie jumatati. Laptii usor tamponati cu servet absorbant se adauga si ei impreuna cu rosioarele.... Citeste continuarea

Pasta de ton, de post

Postat de: RODIMUR

Se scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare. După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot.... Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de: oanapl

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de... Citeste continuarea

Tarta cu ton si legume

Postat de: oanapl

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă.  Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu... Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si... Citeste continuarea

Creier pane, cu pesmet

Postat de: vasimur

  Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă... Citeste continuarea

Supa cu fasole verde si ficatei de pui

Postat de: mihaelar63

Spalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Spalati verdeturile. Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati ficateii de pielite si ii... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu scortisoara

Postat de: eumimi

Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina, cacaua si scortisoara si framantam un aluat,... Citeste continuarea

Mancare de praz cu aripioare

Postat de: eumimi

Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care... Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: RODIMUR

Carnea de vițel/vită se spală, se curăță de vițe, seu și de pielițe nedorite, după care se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este cazul și se adaugă... Citeste continuarea

Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

Postat de: mirela0911

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa... Citeste continuarea

Linte cu carnati cabanos

Postat de: Ina

Punem lintea la inmuiat, in apa calduta. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le calim usor in 50 ml ulei incins. Portionam carnatii cabanos si-i punem peste legume, lasandu-i 2 minute sa se... Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si mere

Postat de: mirela0911

Aluatul: Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa sa se activeze. Intr-un bol se... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: mirela0911

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul... Citeste continuarea

Mamaliga cu branza (in straturi)

Postat de: mirela0911

Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca... Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: oanapl

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, framanti un aluat potrivit de tare, dupa care il intinzi intr-o forma rotunda, imbracand si peretii. Cureti merele si pastrezi 3-4 (in functie de... Citeste continuarea

Desert tarta cu prune și branza

Postat de: oanapl

Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie de plastic. Pentru crema, mixezi branza si o amesteci cu ouale,... Citeste continuarea

Vitel cu cartofi- la tava

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata.... Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR

Carnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc... Citeste continuarea

Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

Postat de: mihaelastanescu

Pentru pesto de leurda Intr-un blender amestecati  frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea... Citeste continuarea

Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca

Postat de: reisnaor_2006

    Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul. Omogenizam bine compozitia si adaugam... Citeste continuarea

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, oul, vanilia, sarea si amestecati. Incepeti si incorpotati faina treptat si praful de copt. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.... Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

Postat de: oanapl

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul... Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: Oana

Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel... Citeste continuarea

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Postat de: Oana

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si... Citeste continuarea

Supa crema de mazare si broccoli

Postat de: oanapl

Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu... Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de: eumimi

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata... Citeste continuarea

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

Postat de: vasimur

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,... Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Postat de: oanapl

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi... Citeste continuarea

Ostropior cu carnati si aripioare

Postat de: eumimi

Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem... Citeste continuarea

Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Postat de: rocsi_1612

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se... Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: Bucataras

Aluat: Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin; Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro