Retete culinare din Rusia

Retete traditionale din Rusia

Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.


Variata bucatarie ruseasca

Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!

Salata Suba cu piept de pui

Postat de: eumimi

Mai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam... Citeste continuarea

Bors rusesc de sfecla si smantana

Postat de: ClaudiaHossu

Se curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera. Se curata ceapa, morcovii, telina si... Citeste continuarea

Salata Mimoza

Postat de: Ksenya

  Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin... Citeste continuarea

Parjoale rusesti - Kotlietky

Postat de: ctlina

 Puneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte. Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust,  Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg... Citeste continuarea

Pate de peste

Postat de: Ksenya

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici... Citeste continuarea

Salata Suba

Postat de: eumimi

Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare... Citeste continuarea

Chiftele de peste

Postat de: Ksenya

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam... Citeste continuarea

Desert OLADI - Clatite rusesti

Postat de: Ina

Spargem ouale intr-un vas incapator si le mixam bine cu iaurtul. Adaugam zaharul și praful de sare, apoi faina si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Omogenizam totul cu... Citeste continuarea

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Postat de: oanapl

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o... Citeste continuarea

Pastravi de nuc la borcan

Postat de: Ksenya

    Ciupercile le spalam si inlaturam   piciorul pana sub palarie. Nu-l   vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le... Citeste continuarea

Desert tort Pavlova

Postat de: Ksenya

   Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa... Citeste continuarea

Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

Postat de: cristina1985

Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).... Citeste continuarea

Chiftele de varza

Postat de: Ksenya

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un... Citeste continuarea

Supa de mazare

Postat de: Ksenya

Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.  Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati... Citeste continuarea

Винегред - salata ruseasca de legume

Postat de: Ksenya

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa... Citeste continuarea

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza

Postat de: panacris

Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas... Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de: Ksenya

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc... Citeste continuarea

Rulouri crocante cu salata ruseasca

Postat de: ctlina

Pregatiti Salata boeuf (vezi retele mele  cu carne  si  cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium).... Citeste continuarea

Pirojki rusesti cu carne

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat... Citeste continuarea

Hering imbracat

Postat de: ctlina

Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite.  Curatati legumele si le taiati in cuburi mici. Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza. Pentru a... Citeste continuarea

Tort Pavlova cu ciocolata

Postat de: Bucataras

1.       Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din... Citeste continuarea

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de: Ksenya

   Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de   ulei   2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam... Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor

Postat de: Ksenya

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este  pentru a... Citeste continuarea

Supa de raci

Postat de: Ksenya

Fierbem racii conform retetei  "rasol de raci pentru bere".  http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la... Citeste continuarea

Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

Postat de: Ksenya

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta. Intr-o oala turnam apa... Citeste continuarea

Pirojki cu camembert si mere

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat... Citeste continuarea

Pavlova cu crema de whiskey Baileys

Postat de: AlexTeacher

Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville ; Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;... Citeste continuarea

Rata pe varza cu prune in stil rustic

Postat de: Ksenya

Rata o transam,   scoatem   grasimea si pielea    cu partile mai grase, taiem marunt si   le punem   intr-o tigaie la topit .   Pieptul ,aripile si pulpele... Citeste continuarea

Zhavoronki sau "mucenici" rusesti

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.                ... Citeste continuarea

Rasol de raci pentru bere

Postat de: Ksenya

Racii se spala foarte bine. Se pune apa la clocotit intr-un vas mai mare .Cand clocoteste apa adaugam toate ingredientele. La sfarsit adaugam mararul. Lasam la foc 15 minute .Scoatem racii la... Citeste continuarea

Tort Napoleon

Postat de: Ela68

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si... Citeste continuarea

Soleanka - Supa rusesca de carne

Postat de: Ksenya

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,... Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de: mirela0911

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg... Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine

Postat de: Ksenya

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza  prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul.... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: Ksenya

Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit,... Citeste continuarea

Salata de peste

Postat de: Ksenya

Pestele il filetam, inalturam pielea si oasele si-l taiem bucatele,la fel taiem  cartofii si castravetii. Intr-un castron   adaugam pestele ,cartofii si castravetii impreuna cu... Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de: CarmenBlue

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa... Citeste continuarea

Syrniki - Clatite rusesti

Postat de: Satisfyyourcravings

Se bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare.  Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de... Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre fara fierbere

Postat de: Ksenya

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o... Citeste continuarea

Paine de secara

Postat de: Ksenya

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro