Churros
Postat de: adasev12Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de... Citeste continuarea
Tort de capsuni cu crema de ciocolata
Postat de: Gaby_76Caramelul pentru capsun i: Intr-o cratita cu peretii mai inalti, puneti zaharul la topit la foc incet. Cand a inceput sa prinda culoare il turnati in forma detasabila de tort (sau il lasati in... Citeste continuarea
Quesadilla cu sunca si ciuperci
Postat de: gatiticusporTocati ciupercile, ardeiul si sunca si caliti-le in putin ulei. Cand legumele s-au calit, ungeti o tigaie curata cu putin ulei si asezati o lipie(eu a trebuit sa le tai pe... Citeste continuarea
Quesadilla
Postat de: ella87Ce poate fi mai usor decat sa speli ardeii si sa ii tai feliute subtiri, pe urma muschiul cateva felii pe care si pe ele le taiem fasii, radem cascaval sau il punem felii pe lipie, adaugam... Citeste continuarea
Tarta de branza
Postat de: Alexandru29Dati biscuitii prin razatoarea mica, dupa care topiti untul si il amestecati cu biscuitii. Dupa ce ia-ti amestecat bine ii puneti intr-o tava de tort si ii intindeti cu o lingura sa fie un strat... Citeste continuarea
Salata de linte
Postat de: danakarinLasam lintea la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. O fierbem apoi, o trecem intr-un jet de apa, o strecuram si o punem deoparte. Curatam si maruntim ardeii. Cojim si maruntim rosiile,... Citeste continuarea
Tarta de branza (Tarta de queso)
Postat de: Gaby_76In timp ce se incalzeste cuptorul (180ªC-foc de sus si de jos) preparam tarta. Aceasta tarta este de preferat sa o facem intr-o forma detasabila. Eu cand o prepar dublez compozitia(deci 4... Citeste continuarea
Café bombón
Postat de: Elena_DariaPrima data pregatim cafeaua. Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat. Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in... Citeste continuarea
Aperitiv cu jamon (jambon)
Postat de: Retete_din_sufletSe decojesc rosiile. Eu am facut dupa metoda de pe Cevabun, si a mers foarte bine si le multumesc. Se pune o oala cu apa la fiert, la foc mediu. Intr-un bol se pune apa foarte rece,... Citeste continuarea
Papiote de jamon cu piept de pui, ficăţei şi salvie
Postat de: sisterskitchen1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o... Citeste continuarea
Fartons (bastonase pufoase)
Postat de: lacrimioaraIntr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia dizolvata in apa calduta,zaharul si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca... Citeste continuarea
Midii marinate cu smantana
Postat de: gurita_ta2005Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se... Citeste continuarea
Creveti in sos de usturoi
Postat de: gurita_ta2005Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie. Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se... Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: doralinda72Curatati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti... Citeste continuarea
Spaghete cu creveti
Postat de: Toamna07Intr-o tigaie mare incing 4 linguri de ulei de masline si calesc usor usturoiul la foc mic .Adaug ardeiul kapia taiat cubulete,ardeiul iute(fara seminte),patrunjel tocat si amestec.Maresc flacara... Citeste continuarea
Tortilla de patatas
Postat de: lacrimioaraNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia... Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara
Postat de: Elena_DariaIntr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia. Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam... Citeste continuarea
Paella
Postat de: Toamna07Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella. Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest... Citeste continuarea
Empanadas cu legume si piept de pui
Postat de: Elena_DariaCernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La... Citeste continuarea
Cartofii matusii Carmen
Postat de: doralinda72Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si... Citeste continuarea
Sangria
Postat de: cristeena20- Pregatim un vas pentru a face bautura - Taiem fructele in cuburi mari sau felii ; adaugam coaja de portocala taiata fasii; menta spalata, gheata si zaharul , scortisoara - le punem in... Citeste continuarea
Dulceata de lapte ( Dulce de leche)
Postat de: panacrisLaptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se... Citeste continuarea
Empanada gallega
Postat de: Ade200Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi... Citeste continuarea
Somon la gratar cu usturoi
Postat de: Corina33Se condimenteaza somonul cu sare si piper, piper cayenne si se prajeste pe gratar 4-5 minute pe fiecare parte pana cand carnea se deschide la culoare. Usturoiul curatat si tocat se pune intr-o... Citeste continuarea
Fructe de mare cu fidea
Postat de: TimiIntr-o tigaie plana cu cu diametru mare se prajeste in putin ulei un pachet si jumatate de fidea (la foc lent cu grija sa nu se arda) Dupa ce a capatat o culoare putin aurie... Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare si carne
Postat de: TimiPentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare. In tava incinsa si cu putin ulei se pun... Citeste continuarea
Calamari umpluti
Postat de: Timi-Se spala calamarii de nisip, se curata de pielita, se taie aripioarele si tentaculele si se pun deoparte pentru a le folosi la compozitia pentru umplut. (daca va place culoarea... Citeste continuarea
Mejillones a la marinera
Postat de: gurita_ta2005Midiile se spala foarte bine si se curata cu o perie de sarma.Morcovul si dovlecelul se dau pe razatoarea mare,se pun la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul strivit.Conserva de... Citeste continuarea
Bruschete delicioase
Postat de: ligia_hansyySe piseaza usturoiul si se amesteca cu untul, se ung feliile de paine, dupa care se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor. Rosiile se curata si se taie cubulete se ameteca cu verdeata... Citeste continuarea
Fritatta cu chorizo si cartofi
Postat de: Sim0naWorldIn putin ulei am prajit feliile de salam pe ambele parti, apoi l-am scos pe servet de hartie. In acelasi ulei am prajit cartofii taiati cubulete. Intr-un castron am batut ouale, impreuna cu... Citeste continuarea
Mojito
Postat de: cristeena20- se piseaza gheata marunt - in pahare punem menta si o pisam cu piulita...adaugam rom, zahar brun, putina apa minerala (altii mai pun sirop de lamaie) . Si gheata pana umplem paharul.... Citeste continuarea
Pui crocant cu cartofi la cuptor
Postat de: cordosana1Se spala puiul, apoi condimentam puiul cu amestecul facut asa: sare, piper, coriandru, busuioc, marar, usturoi, boia si ulei. Se amesteca toate, apoi se trec puiul si cartofii prin acest amestec... Citeste continuarea
Manitass de Cerdo Al Horno (Picioare de porc la cuptor )
Postat de: Andreea_MarioSe fierb picioarele de porc, ca sa fie moale carnita de pe ele. Le lasam la fiert 30 de minute in oala sub presiune Curatam ceapa si o taiem in solzisori. Peste ceapa... Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Andreea_MarioSeparam albusurile de galbenusurii si le batem cu mixerul sau cu telul. Mie imi place mai mult manual decat automat :) Razalim coaja de lamaie, adaugam zaharul vanillinat si cele 8... Citeste continuarea
Paella De Paella
Postat de: Andreea_MarioSe taie carnea in bucatele nici mari, nici mici, ca sa se poata frige bine pe ambele parti. Cu cat carnea este mai fripta, cu atata este mai buna Paella (pilaf). Dupa ce am fript carnea o... Citeste continuarea
Arroz Al Horno (Orez la Cuptor )
Postat de: Andreea_MarioSe fierbe costita cu usturoiul intr-o oala sub presiune. Se adauga asafranul, fasolea si o pastila knorr de carne. Dupa ce s-au fiert se iau sangeretele, se taie bucati si se... Citeste continuarea
Tortilla de Ajos Tiernos (Placinta de usturoi verde )
Postat de: Andreea_MarioProcedam la fel ca si cu tortilla de ceapa. Calim usturoiul cu sare, dupa care punem ouale peste usturoiul calit. O intoarcem si o lasam sa se faca pe ambele parti. Se serveste cu carnati si... Citeste continuarea
Tortilla de cebolla (Placinta De Ceapa )
Postat de: Andreea_MarioSe curata ceapa si se taie in feliute sau cum doriti. Se pune in tigaie si se caleste. Sa nu uitam sa punem sare deoarece ceapa este dulce, dar sa nu o facem sarata pentru ca atunci cand o... Citeste continuarea
Paella
Postat de: Sim0naWorldPieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit. Rosiile le-am oparit, le-am decojit,... Citeste continuarea
Gazpacho Manchego
Postat de: Andreea_MarioSe spala pulpele se taie in bucatele mai mici pentru a se putea frige ,se lasa sa se rumeneasca bine carnea pe toate partile deoarece cu cat este mai crocanta cu atata este mai buna si mai... Citeste continuarea