Retete culinare din Spania

Churros

Postat de: adasev12

Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva  bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de... Citeste continuarea

Tort de capsuni cu crema de ciocolata

Postat de: Gaby_76

Caramelul pentru capsun i: Intr-o cratita cu peretii mai inalti, puneti zaharul la topit la foc incet. Cand a inceput sa prinda culoare il turnati in forma detasabila de tort (sau il lasati in... Citeste continuarea

Quesadilla cu sunca si ciuperci

Postat de: gatiticuspor

  Tocati ciupercile, ardeiul si sunca si caliti-le in putin ulei.   Cand legumele s-au calit, ungeti o tigaie curata cu putin ulei si asezati o lipie(eu a trebuit sa le tai pe... Citeste continuarea

Quesadilla

Postat de: ella87

Ce poate fi mai usor decat sa speli ardeii si sa ii tai feliute subtiri,  pe urma muschiul cateva felii pe care si pe ele le taiem fasii, radem cascaval sau il punem felii pe lipie, adaugam... Citeste continuarea

Tarta de branza

Postat de: Alexandru29

Dati biscuitii prin razatoarea mica, dupa care topiti untul si il amestecati cu biscuitii. Dupa ce ia-ti amestecat bine ii puneti intr-o tava de tort si ii intindeti cu o lingura sa fie un strat... Citeste continuarea

Salata de linte

Postat de: danakarin

Lasam lintea la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. O fierbem apoi, o trecem intr-un jet de apa, o strecuram si o punem deoparte.  Curatam si maruntim ardeii. Cojim si maruntim rosiile,... Citeste continuarea

Tarta de branza (Tarta de queso)

Postat de: Gaby_76

In timp ce se incalzeste cuptorul (180ªC-foc de sus si de jos) preparam tarta. Aceasta tarta este de preferat sa o facem intr-o forma detasabila. Eu cand o prepar dublez compozitia(deci 4... Citeste continuarea

Café bombón

Postat de: Elena_Daria

Prima data pregatim cafeaua. Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat. Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in... Citeste continuarea

Aperitiv cu jamon (jambon)

Postat de: Retete_din_suflet

Se decojesc rosiile. Eu am facut dupa metoda de pe Cevabun, si a mers foarte bine si le multumesc. Se pune o oala cu apa la fiert, la foc mediu. Intr-un bol se pune apa foarte rece,... Citeste continuarea

Papiote de jamon cu piept de pui, ficăţei şi salvie

Postat de: sisterskitchen

1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o... Citeste continuarea

Fartons (bastonase pufoase)

Postat de: lacrimioara

Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia  dizolvata in apa calduta,zaharul  si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca... Citeste continuarea

Midii marinate cu smantana

Postat de: gurita_ta2005

Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se... Citeste continuarea

Creveti in sos de usturoi

Postat de: gurita_ta2005

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie. Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se... Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: doralinda72

Curatati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti... Citeste continuarea

Spaghete cu creveti

Postat de: Toamna07

Intr-o tigaie mare incing 4 linguri de ulei de masline si calesc usor usturoiul la foc mic .Adaug ardeiul kapia taiat cubulete,ardeiul iute(fara seminte),patrunjel tocat si amestec.Maresc flacara... Citeste continuarea

Tortilla de patatas

Postat de: lacrimioara

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia... Citeste continuarea

Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara

Postat de: Elena_Daria

Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia. Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam... Citeste continuarea

Paella

Postat de: Toamna07

Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella. Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest... Citeste continuarea

Empanadas cu legume si piept de pui

Postat de: Elena_Daria

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La... Citeste continuarea

Cartofii matusii Carmen

Postat de: doralinda72

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si... Citeste continuarea

Sangria

Postat de: cristeena20

- Pregatim un vas pentru a face bautura - Taiem  fructele in cuburi mari sau felii ; adaugam coaja de portocala taiata fasii; menta spalata, gheata si zaharul , scortisoara - le punem in... Citeste continuarea

Dulceata de lapte ( Dulce de leche)

Postat de: panacris

Laptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se... Citeste continuarea

Empanada gallega

Postat de: Ade200

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi... Citeste continuarea

Somon la gratar cu usturoi

Postat de: Corina33

Se condimenteaza somonul cu sare si piper, piper cayenne si se prajeste pe gratar 4-5 minute pe fiecare parte pana cand carnea se deschide la culoare. Usturoiul curatat si tocat se pune intr-o... Citeste continuarea

Fructe de mare cu fidea

Postat de: Timi

Intr-o tigaie plana cu cu diametru mare se prajeste in putin ulei un pachet si jumatate de fidea (la foc lent cu grija sa nu se arda) Dupa ce a capatat o culoare putin aurie... Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si carne

Postat de: Timi

Pentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare. In tava incinsa si cu putin ulei se pun... Citeste continuarea

Calamari umpluti

Postat de: Timi

 -Se  spala calamarii de nisip, se curata de pielita, se taie aripioarele si tentaculele  si se pun deoparte pentru a le folosi la compozitia pentru umplut. (daca va place culoarea... Citeste continuarea

Mejillones a la marinera

Postat de: gurita_ta2005

Midiile se spala foarte bine si se curata cu o perie de sarma.Morcovul si dovlecelul se dau pe razatoarea mare,se pun la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul strivit.Conserva de... Citeste continuarea

Bruschete delicioase

Postat de: ligia_hansyy

Se piseaza usturoiul si se amesteca cu untul, se ung  feliile de paine, dupa care se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor. Rosiile se curata si se taie cubulete se ameteca cu verdeata... Citeste continuarea

Fritatta cu chorizo si cartofi

Postat de: Sim0naWorld

In putin ulei am prajit feliile de salam pe ambele parti, apoi l-am scos pe servet de hartie. In acelasi ulei am prajit cartofii taiati cubulete. Intr-un castron am batut ouale, impreuna cu... Citeste continuarea

Mojito

Postat de: cristeena20

- se piseaza gheata marunt - in pahare punem menta si o pisam  cu piulita...adaugam rom, zahar brun, putina apa minerala (altii mai pun sirop de lamaie) . Si gheata pana umplem paharul.... Citeste continuarea

Pui crocant cu cartofi la cuptor

Postat de: cordosana1

Se spala puiul, apoi condimentam puiul cu amestecul facut asa: sare, piper, coriandru, busuioc, marar, usturoi, boia si ulei. Se amesteca toate, apoi se trec puiul si cartofii prin acest amestec... Citeste continuarea

Manitass de Cerdo Al Horno (Picioare de porc la cuptor )

Postat de: Andreea_Mario

Se fierb picioarele de porc, ca sa fie moale carnita de pe ele. Le lasam la fiert 30 de minute in oala sub presiune     Curatam ceapa si o taiem in solzisori. Peste ceapa... Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: Andreea_Mario

Separam albusurile de galbenusurii si le batem cu mixerul sau cu telul. Mie imi place mai mult manual decat automat :)  Razalim coaja de lamaie, adaugam zaharul vanillinat  si cele 8... Citeste continuarea

Paella De Paella

Postat de: Andreea_Mario

Se taie carnea in bucatele nici mari, nici mici, ca sa se poata frige bine pe ambele parti. Cu cat carnea este mai fripta, cu atata este mai buna Paella (pilaf). Dupa ce am fript carnea o... Citeste continuarea

Arroz Al Horno (Orez la Cuptor )

Postat de: Andreea_Mario

Se  fierbe costita cu usturoiul intr-o oala sub presiune. Se adauga asafranul, fasolea  si o pastila knorr de carne. Dupa ce s-au fiert se iau sangeretele, se taie  bucati si se... Citeste continuarea

Tortilla de Ajos Tiernos (Placinta de usturoi verde )

Postat de: Andreea_Mario

Procedam la fel ca si cu tortilla de ceapa. Calim usturoiul cu sare, dupa care punem ouale peste usturoiul calit. O intoarcem  si o lasam sa se faca pe ambele parti. Se serveste cu carnati si... Citeste continuarea

Tortilla de cebolla (Placinta De Ceapa )

Postat de: Andreea_Mario

Se curata ceapa si se taie in feliute sau cum doriti. Se pune in tigaie si se caleste. Sa nu uitam sa punem sare deoarece ceapa este dulce, dar sa nu  o facem sarata pentru ca atunci cand o... Citeste continuarea

Paella

Postat de: Sim0naWorld

Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit. Rosiile le-am oparit, le-am decojit,... Citeste continuarea

Gazpacho Manchego

Postat de: Andreea_Mario

Se  spala pulpele se taie in bucatele mai mici pentru a se putea frige ,se lasa sa se rumeneasca bine carnea pe toate partile deoarece cu cat este mai crocanta cu atata este mai buna si mai... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]