Retete culinare din Turcia

Pide

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor... Citeste continuarea

Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

Postat de: mirela0911

Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de... Citeste continuarea

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

Postat de: eumimi

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam... Citeste continuarea

Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200

Postat de: mihaelar63

 Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de... Citeste continuarea

Oua turcesti cu unt brun si spanac

Postat de: Satisfyyourcravings

Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.  Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se... Citeste continuarea

Vinete impanate - Imambaialdi

Postat de: elucubratiiculinare

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam... Citeste continuarea

Musaca cu carne tocata si cartofi

Postat de: Bucataras

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si... Citeste continuarea

Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca

Postat de: eumimi

Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile.  Adaugam apa cat sa... Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de: ctlina

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare.... Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de: Valclaudia

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am... Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca

Postat de: AlexTeacher

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca.... Citeste continuarea

Cum se face shaorma

Postat de: AlexTeacher

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le... Citeste continuarea

Musaca cu piure de cartofi

Postat de: AlexTeacher

Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare cepele si cei doi morcovi, iar ardeii ii tai marunt. Caleste mai... Citeste continuarea

Mennen

Postat de: dantes

Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii... Citeste continuarea

Musaca

Postat de: Oana

Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil. Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.... Citeste continuarea

Orez turcesc cu carne de porc

Postat de: eumimi

Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam... Citeste continuarea

Tuslama

Postat de: ladydi

Spalam burta bine in apa cu otet. O punem la fiert, cu osul de vaca. Spumuim bine si lasam sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie carnea, adaugam morcovul si ceapa, intregi. Cat timp fierbe... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: ctlina

Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa... Citeste continuarea

Sigara borek

Postat de: Criss

Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare, se adauga patrunjelul tocat (eu am pus congelat) si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugati sare pentru ca telemeaua e oricum sarata (chiar prea... Citeste continuarea

Bulgur picant

Postat de: dantes

Se pune la calit ceapa,ardeiul gras si cand sunt calite se adauga rosiile,bulgurul.ardeiul iute supa si se lasa la fiert pana cand bulgurul absoarbe toata supa,se opreste focul se condimenteaza... Citeste continuarea

Salata turceasca de morcovi

Postat de: Anett

Curatam morcovii, dam pe razatoare pe gaura mare. Incingem ulei intr-o tigaie si introducem morcovii. Prajim pentru cateva minute, asezonam si lasam sa se raceasca. Maruntim ceapa introducem... Citeste continuarea

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Postat de: Anett

Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare.  Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul... Citeste continuarea

Pilaf turc de bulgur

Postat de: ctlina

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: eumimi

Se lasa foile de placinta la dezghetat. Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem... Citeste continuarea

Pilav de bulgur cu legume

Postat de: raluca95

Calim toate legumele tocate mic, inclusiv cartoful, in doua/trei linguri de ulei de masline timp de cateva minute. E foarte important sa fie tocate foarte mic pentru ca trebuie sa se patrunda... Citeste continuarea

sardine cu legume(buğulama)

Postat de: kukibella

Se curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: sebirizescu

Nautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster. Se pun condimentele si usturoiul pisat. Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta.... Citeste continuarea

Sos alb pentru kebab

Postat de: ctlina

Se amestecă toate ingredientele. Gustati pentru a verifica condimentele. Sosul este gata ! Bun ca garnitiura pentru kebab, lipie, lepinja sau paine bosniaca- reteta aici  ... Citeste continuarea

Baba Ganoush ( salata de vinete )

Postat de: hany30

 În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute... Citeste continuarea

Rahat de casa cu menta

Postat de: ctlina

Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se... Citeste continuarea

Vinete evantai

Postat de: CarmenBlue

Se spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor... Citeste continuarea

Cornulete cu mere,nuca şi stafide

Postat de: kukibella

se curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele... Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de: aliliana

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: Ksenya

Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este... Citeste continuarea

Cupcakes cu rahat

Postat de: ctlina

Am folosit aceeasi bază ca si pentru  Prajitura cu cirese   sau  Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase.... Citeste continuarea

Aperitiv- Fasole batuta cu Blenderul Oster

Postat de: AlexTeacher

Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in... Citeste continuarea

Pilaf din bulgur cu legume si menta

Postat de: Satisfyyourcravings

Se calesc ceapa, rosiile si morcovii in putin ulei de masline, cateva minute. Se adauga mazarea si bulgurul si se mai lasa 1 minut. Se adauga 500 grame de apa fierbinte, se amesteca, se acopera si... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Elena_Daria

Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat... Citeste continuarea

Pide cu branza si susan

Postat de: RuxyRux

Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut. Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si... Citeste continuarea

Basbousa

Postat de: DanaModog

Se amesteca grisul, cocosul, zaharul, faina si praful de copt cu iaurtul, vanilia si untul topit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune intr- tava dreptunghiulara mica, unsa cu unt si... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro