Cum se face shaorma
Postat de: AlexTeacherPulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol; Amestec toate condimentele; Le stropesc cu ulei si le condimentez bine; Le pun pe o hartie de copt si le... Citeste continuarea
Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi
Postat de: AlexTeacherPreparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza restul legumelor: dai pe razatoare... Citeste continuarea
Mennen
Postat de: dantesCarnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii... Citeste continuarea
Musaca
Postat de: OanaIntr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil. Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.... Citeste continuarea
Orez turcesc cu carne de porc
Postat de: eumimiMai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam... Citeste continuarea
Tuslama
Postat de: ladydiSpalam burta bine in apa cu otet. O punem la fiert, cu osul de vaca. Spumuim bine si lasam sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie carnea, adaugam morcovul si ceapa, intregi. Cat timp fierbe... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: ctlinaAm folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa... Citeste continuarea
Sigara borek
Postat de: CrissTelemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare, se adauga patrunjelul tocat (eu am pus congelat) si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugati sare pentru ca telemeaua e oricum sarata (chiar prea... Citeste continuarea
Bulgur picant
Postat de: dantesSe pune la calit ceapa,ardeiul gras si cand sunt calite se adauga rosiile,bulgurul.ardeiul iute supa si se lasa la fiert pana cand bulgurul absoarbe toata supa,se opreste focul se condimenteaza... Citeste continuarea
Salata turceasca de morcovi
Postat de: AnettCuratam morcovii, dam pe razatoare pe gaura mare. Incingem ulei intr-o tigaie si introducem morcovii. Prajim pentru cateva minute, asezonam si lasam sa se raceasca. Maruntim ceapa introducem... Citeste continuarea
Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Postat de: AnettCuratam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare. Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul... Citeste continuarea
Pilaf turc de bulgur
Postat de: ctlinaSe spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: eumimiSe lasa foile de placinta la dezghetat. Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem... Citeste continuarea
Pilav de bulgur cu legume
Postat de: raluca95Calim toate legumele tocate mic, inclusiv cartoful, in doua/trei linguri de ulei de masline timp de cateva minute. E foarte important sa fie tocate foarte mic pentru ca trebuie sa se patrunda... Citeste continuarea
sardine cu legume(buğulama)
Postat de: kukibellaSe curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun... Citeste continuarea
Hummus
Postat de: sebirizescuNautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster. Se pun condimentele si usturoiul pisat. Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta.... Citeste continuarea
Sos alb pentru kebab
Postat de: ctlinaSe amestecă toate ingredientele. Gustati pentru a verifica condimentele. Sosul este gata ! Bun ca garnitiura pentru kebab, lipie, lepinja sau paine bosniaca- reteta aici ... Citeste continuarea
Baba Ganoush ( salata de vinete )
Postat de: hany30În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute... Citeste continuarea
Rahat de casa cu menta
Postat de: ctlinaTapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se... Citeste continuarea
Vinete evantai
Postat de: CarmenBlueSe spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor... Citeste continuarea
Cornulete cu mere,nuca şi stafide
Postat de: kukibellase curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele... Citeste continuarea
Şakşuka
Postat de: alilianaVinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,... Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: KsenyaHumus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este... Citeste continuarea
Cupcakes cu rahat
Postat de: ctlinaAm folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase.... Citeste continuarea
Aperitiv- Fasole batuta cu Blenderul Oster
Postat de: AlexTeacherFasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in... Citeste continuarea
Pilaf din bulgur cu legume si menta
Postat de: SatisfyyourcravingsSe calesc ceapa, rosiile si morcovii in putin ulei de masline, cateva minute. Se adauga mazarea si bulgurul si se mai lasa 1 minut. Se adauga 500 grame de apa fierbinte, se amesteca, se acopera si... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Elena_DariaMai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat... Citeste continuarea
Pide cu branza si susan
Postat de: RuxyRuxLichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut. Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si... Citeste continuarea
Basbousa
Postat de: DanaModogSe amesteca grisul, cocosul, zaharul, faina si praful de copt cu iaurtul, vanilia si untul topit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune intr- tava dreptunghiulara mica, unsa cu unt si... Citeste continuarea
Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul
Postat de: KsenyaPestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul rosu ,dam la frigider pentru a 2-a zi. Incingem tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile... Citeste continuarea
Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca
Postat de: Corina33Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul,... Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza
Postat de: GianaSe dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului... Citeste continuarea
Supa de cartofi cu telina
Postat de: GianaSe spala legumele, se curata si se toaca marunt, pastrand frunzele de telina. Se calesc legumele tocate in ulei aproximativ 5 minute. Se adauga supa de legume si se fierbe timp de 20 minute.... Citeste continuarea
Menemen turcesc
Postat de: carolineArdeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri. Se taie apoi fasii de grosime potrivita. Ceapa o spalam si o taiem rondele . ... Citeste continuarea
Cilbir (Ou posat in iaurt)
Postat de: SatisfyyourcravingsIn doua ramekinuri se aseaza bucati mari de folie din plastic unse cu ulei. Se presara sare si piper si se sparge cate un ou in fiecare. Se leaga strans astfel incat oul sa nu se... Citeste continuarea
Tandir kebabi de pui
Postat de: GianaSe amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de... Citeste continuarea
Melcisori pufosi cu branza
Postat de: GianaSe topeste drojdia in laptele cald, se adauga putin zahar si putina faina, se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor: sare, apa minerala, ulei,... Citeste continuarea
Cacik (sos de iaurt si castraveti)
Postat de: GianaSe pune iaurtul intr-un catron si se bate cu telul, se adauga apa si se amesteca. Se curata castravetii de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in sosul de iaurt si se amesteca impreuna cu... Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Postat de: GianaSe framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina. Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si... Citeste continuarea
Pizza rapida la tigaie
Postat de: GianaSe taie felii sucukul si crenvurstii, se calesc foarte putin intr-o tava unsa cu ulei. Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru aluat si se omogenizeaza compozitia cu o lingura.... Citeste continuarea