Retete culinare din Turcia

Cum se face shaorma

Postat de: AlexTeacher

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le... Citeste continuarea

Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

Postat de: AlexTeacher

Preparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare... Citeste continuarea

Mennen

Postat de: dantes

Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii... Citeste continuarea

Musaca

Postat de: Oana

Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil. Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.... Citeste continuarea

Orez turcesc cu carne de porc

Postat de: eumimi

Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam... Citeste continuarea

Tuslama

Postat de: ladydi

Spalam burta bine in apa cu otet. O punem la fiert, cu osul de vaca. Spumuim bine si lasam sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie carnea, adaugam morcovul si ceapa, intregi. Cat timp fierbe... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: ctlina

Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa... Citeste continuarea

Sigara borek

Postat de: Criss

Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare, se adauga patrunjelul tocat (eu am pus congelat) si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugati sare pentru ca telemeaua e oricum sarata (chiar prea... Citeste continuarea

Bulgur picant

Postat de: dantes

Se pune la calit ceapa,ardeiul gras si cand sunt calite se adauga rosiile,bulgurul.ardeiul iute supa si se lasa la fiert pana cand bulgurul absoarbe toata supa,se opreste focul se condimenteaza... Citeste continuarea

Salata turceasca de morcovi

Postat de: Anett

Curatam morcovii, dam pe razatoare pe gaura mare. Incingem ulei intr-o tigaie si introducem morcovii. Prajim pentru cateva minute, asezonam si lasam sa se raceasca. Maruntim ceapa introducem... Citeste continuarea

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Postat de: Anett

Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare.  Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul... Citeste continuarea

Pilaf turc de bulgur

Postat de: ctlina

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: eumimi

Se lasa foile de placinta la dezghetat. Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem... Citeste continuarea

Pilav de bulgur cu legume

Postat de: raluca95

Calim toate legumele tocate mic, inclusiv cartoful, in doua/trei linguri de ulei de masline timp de cateva minute. E foarte important sa fie tocate foarte mic pentru ca trebuie sa se patrunda... Citeste continuarea

sardine cu legume(buğulama)

Postat de: kukibella

Se curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: sebirizescu

Nautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster. Se pun condimentele si usturoiul pisat. Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta.... Citeste continuarea

Sos alb pentru kebab

Postat de: ctlina

Se amestecă toate ingredientele. Gustati pentru a verifica condimentele. Sosul este gata ! Bun ca garnitiura pentru kebab, lipie, lepinja sau paine bosniaca- reteta aici  ... Citeste continuarea

Baba Ganoush ( salata de vinete )

Postat de: hany30

 În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute... Citeste continuarea

Rahat de casa cu menta

Postat de: ctlina

Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se... Citeste continuarea

Vinete evantai

Postat de: CarmenBlue

Se spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor... Citeste continuarea

Cornulete cu mere,nuca şi stafide

Postat de: kukibella

se curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele... Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de: aliliana

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: Ksenya

Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este... Citeste continuarea

Cupcakes cu rahat

Postat de: ctlina

Am folosit aceeasi bază ca si pentru  Prajitura cu cirese   sau  Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase.... Citeste continuarea

Aperitiv- Fasole batuta cu Blenderul Oster

Postat de: AlexTeacher

Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in... Citeste continuarea

Pilaf din bulgur cu legume si menta

Postat de: Satisfyyourcravings

Se calesc ceapa, rosiile si morcovii in putin ulei de masline, cateva minute. Se adauga mazarea si bulgurul si se mai lasa 1 minut. Se adauga 500 grame de apa fierbinte, se amesteca, se acopera si... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Elena_Daria

Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat... Citeste continuarea

Pide cu branza si susan

Postat de: RuxyRux

Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut. Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si... Citeste continuarea

Basbousa

Postat de: DanaModog

Se amesteca grisul, cocosul, zaharul, faina si praful de copt cu iaurtul, vanilia si untul topit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune intr- tava dreptunghiulara mica, unsa cu unt si... Citeste continuarea

Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

Postat de: Ksenya

Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul  rosu  ,dam la frigider pentru a 2-a zi. Incingem  tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile... Citeste continuarea

Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

Postat de: Corina33

Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul,... Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu branza

Postat de: Giana

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului... Citeste continuarea

Supa de cartofi cu telina

Postat de: Giana

Se spala legumele, se curata si se toaca marunt, pastrand frunzele de telina. Se calesc legumele tocate in ulei aproximativ 5 minute. Se adauga supa de legume si se fierbe timp de 20 minute.... Citeste continuarea

Menemen turcesc

Postat de: caroline

Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri.  Se taie apoi fasii de grosime potrivita.  Ceapa o spalam si o taiem rondele . ... Citeste continuarea

Cilbir (Ou posat in iaurt)

Postat de: Satisfyyourcravings

In doua ramekinuri se aseaza bucati mari de folie din plastic unse cu ulei. Se presara sare si piper si se sparge cate un ou in fiecare.  Se leaga strans astfel incat oul sa nu se... Citeste continuarea

Tandir kebabi de pui

Postat de: Giana

Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de... Citeste continuarea

Melcisori pufosi cu branza

Postat de: Giana

Se topeste drojdia in laptele cald, se adauga putin zahar si putina faina, se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor: sare, apa minerala, ulei,... Citeste continuarea

Cacik (sos de iaurt si castraveti)

Postat de: Giana

Se pune iaurtul intr-un catron si se bate cu telul, se adauga apa si se amesteca. Se curata castravetii de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in sosul de iaurt si se amesteca impreuna cu... Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu taitei de casa

Postat de: Giana

Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina. Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si... Citeste continuarea

Pizza rapida la tigaie

Postat de: Giana

Se taie felii sucukul si crenvurstii, se calesc foarte putin intr-o tava unsa cu ulei. Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru aluat si se omogenizeaza compozitia cu o lingura.... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]