Clatite cu crema de avocado şi conopida
Postat de: kukibellaClatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema:... Citeste continuarea
Prajitura aromata
Postat de: aalliinnaa07Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de... Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: gabriela_aysonduIntr-un castron amestecam carnea cu ceapa data prin razatoare,orezul spalat,bulionul,patrunjelul tocat marunt,sare si piper. Formam sarmalele,le asezam in oala,amestecam o lingura de bulion cu... Citeste continuarea
Revani, prajitura insiropata cu gris
Postat de: simona72Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa... Citeste continuarea
Legume la cuptor cu garnitura de orez
Postat de: kukibellaLegumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute); se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele; se... Citeste continuarea
Mancarica de naut cu carne
Postat de: gabriela_aysonduNautul se pune la inmuiat de cu seara,schimband apa de 3-4 ori. Nautul se pune la fiert in 3 litri de apa. Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se calesc in ulei. Spalam carnea,o taiem... Citeste continuarea
Vinete cu carne la cuptor
Postat de: GianaSe curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem... Citeste continuarea
Mercimek corbasi - Ciorba de linte
Postat de: gabriela_aysonduSe pune apa la fiert cu sare,se spala lintea,iar cand apa a inceput sa clocoteasca se pune lintea. Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei,cand devine sticloasa se adauga sarea , boiaua de... Citeste continuarea
Sekerpare - fursecuri insiropate
Postat de: gabriela_aysonduIntr-un lighean punem oualele,margarina la temperatura camerei,nuca de cocos,grisul,praful de copt,zaharul pudra si faina putin cate putin si incepem sa framantam. Coca este gata cand nu se mai... Citeste continuarea
Borek - Pachetele cu spanac
Postat de: gabriela_aysonduCeapa tocata fin se caleste apoi se adauga spanacul se pune sare dupa gust si se caleste pana ramane fara apa. Se lasa la racit. Punem untul la topit,adaugam uleiul si omogenizam. Se ia o... Citeste continuarea
Orez turcesc
Postat de: gabriela_aysonduIntr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem... Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii
Postat de: gabriela_aysonduCeapa se da prin razatoarea mica, se scurge si se amesteca cu carnea, patrunjelul tocat, oul, sare piper si pesmet. Facem bilute mici, le dam prin faina si le prajim. Le scoatem pe o farfurie.... Citeste continuarea
Pocea cu branza "peynirli poca"
Postat de: gabriela_aysonduSe dizolva zaharul in apa calda dupa care dizolvam si drojdia,lasam 5 min sa creasca. Intr-un lighean punem laptele,albusurile,uleiul,iaurtul,sarea si drojdia,pe care le amestecam bine.... Citeste continuarea
Praz cu orez
Postat de: GianaSe spala orezul in mai multe ape, si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa fierbinte si sare. Lasam orezul in apa 20 de minute dupa care il spalam cu apa rece si il lasam la scurs. Prazul... Citeste continuarea
Biscuiti umpluti cu ciocolata
Postat de: GianaIncalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana... Citeste continuarea
Savarine
Postat de: stratulatgeorgianaSe amesteca drojdia cu lapte putin caldut, sare, ulei, zahar, apoi se adauga si ouale batute si faina. Se amesteca bine si se lasa 30 minute la dospit. Se pun in forme de briose si se mai lasa... Citeste continuarea
Prajitura arabeasca
Postat de: GianaMai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de... Citeste continuarea
Salata hortensia
Postat de: GianaSe spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla... Citeste continuarea
Kirde (placinta cu branza)
Postat de: GianaSe framanta coca si se lasa la dospit. Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata... Citeste continuarea
Biscuiti arici
Postat de: GianaSe amesteca toate ingredientele si se framanta bine. Aluatul obtinut il bagam in frigider pentru 30-60 minute. Aluatul trebuie sa fie rece pentru a-l putea modela mai usor. Se fac bilute de... Citeste continuarea
Prajitura racoritoare cu lapte
Postat de: gab_s19Blatul Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga cele 10 linguri de gris si se amesteca energic pana cand compozitia devine cremoasa.... Citeste continuarea
Sandvis
Postat de: GianaMuschiul de vita il taiem felii subtiri si il prajim in tigaie cu putin ulei. Daca fasiile de vita sunt atoase, adaugam putin cate putin apa fiarta, inabudim carnea sub capac pana se inmoaie.... Citeste continuarea
Tarana
Postat de: GianaSe taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa... Citeste continuarea
Sucuk (Carnati turcesti)
Postat de: GianaCarnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine. Acoperim carnea cu o folie de plastic si... Citeste continuarea
Cantik
Postat de: GianaSe framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi... Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei şi branzeturi
Postat de: kukibellaDovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare; Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc... Citeste continuarea
Prajitura nemteasca
Postat de: GianaMai intai pregatim crema: Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma... Citeste continuarea
Brownie cu ciocolata
Postat de: GianaMixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si... Citeste continuarea
Kus kus
Postat de: GianaSe pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon (de preferat cratita trebuie sa fie ma intinsa) si un sfert din cantitatea de kus kus. Se prajeste kus kus-ul pana ce capata o culoare maronie,... Citeste continuarea
Biscuiti Cristal
Postat de: GianaSe amesteca margarina cu uleiul, oul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framanta compozitia cu faina si praful de copt pana obtinem un aluat tare. Se pune zaharul pentru ornat pe o farfurie.... Citeste continuarea
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei
Postat de: kukibellaDovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie; Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga... Citeste continuarea
Ayran
Postat de: GianaSe pun intr-un bol iaurtul, apa si sarea si se mixeaza pana face spuma. La servire se pot adauga cuburi de gheata si menta proaspata. Citeste continuarea
Şuberec (Çiğ Börek)
Postat de: GianaSe framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le... Citeste continuarea
Colaci cu ceapa
Postat de: GianaSe dizolva drojdia in laptele cald, se adauga zaharul si putina faina, se lasa 10 min la dospit. Apoi adaugam sarea, uleiul, albusul de ou, faina si framantam pana obtinem un aluat ca de paine... Citeste continuarea
Brownies cu nuci
Postat de: GianaMixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam laptele si margarina si le omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, cacaoa si faina cernute prin sita. Adaugam nucile tocate si... Citeste continuarea
Mantî
Postat de: GianaSe amesteca ingredientele pt aluat, faina se adauga treptat pana se obtine o coca putin mai tare care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se formeaza bile pe care le... Citeste continuarea
Hünkar beğendi (Mancarea preferata a sultanului)
Postat de: GianaSe spala vinetele, se usuca cu un prosop, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se coc in cuptorul incins la 200 grade. Carnea eu prefer sa o pregatesc la oala sub presiune pentru ca se... Citeste continuarea
Supa crema de linte rosie
Postat de: GianaSe spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se... Citeste continuarea
Ghiveci cu creveti
Postat de: kukibellaCrevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala; Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu... Citeste continuarea
Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)
Postat de: GianaSe dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam... Citeste continuarea