Retete culinare din Ucraina

Salata din ficat de vitel cu mazare

Postat de: Ksenya

  Ficatul fiert si racit   il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine.  Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si... Citeste continuarea

Chiftelute fifty-fifty

Postat de: mihaelar63

 Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea .... Citeste continuarea

Salata de scrumbie cu cartof copt

Postat de: Ksenya

Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un  borcan cu capac etans, asezam un rand... Citeste continuarea

Cornulete cu magiun de prune si nuci

Postat de: Ksenya

Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute. Intre timp, intr-un castron, adaugam... Citeste continuarea

Dulceata de capsune-fructe intregi

Postat de: Ksenya

Capsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se... Citeste continuarea

Salata Trei Flori

Postat de: TatianaCatan89

Se fierbe puiul cu condimente și sare, se taie în bucăți și se prăjește puțin. Acesta este primul strat.  Ungeți-l cu maioneză și așezați ciuperci tăiate. Ungeti cu... Citeste continuarea

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

Postat de: Ksenya

Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital . Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent. Se seteaza pe functia... Citeste continuarea

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

Postat de: Ksenya

Curata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator. Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla. Adauga fasolea. Castravetii ii... Citeste continuarea

Supa ucraineana de bob cu taitei de casa

Postat de: Ksenya

   Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute. Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim   in 2 ape si-l punem la foc cu... Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki

Postat de: ctlina

Reteta de preparare a papanasilor  Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de... Citeste continuarea

Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

Postat de: Ksenya

   Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie... Citeste continuarea

Coltunasi cu visine

Postat de: Ksenya

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se... Citeste continuarea

Coltunasi cu branza - Varenyky

Postat de: ctlina

Se amestecă făina cu sarea, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete.  Apoi se intinde... Citeste continuarea

Ardei copti la borcan fara otet

Postat de: Ksenya

Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid. Dupa ce i-am curatat si am scos toate... Citeste continuarea

Parjoale manastiresti

Postat de: Ksenya

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure. Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic. Dam... Citeste continuarea

Bors ucrainesc

Postat de: Ksenya

Punem carnea la fiert in   apa,scoatem   toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi   o taiem bucati   .Zeama o strecuram si adaugam carnea si... Citeste continuarea

Dovlecei picanti la borcan

Postat de: Ksenya

Curatam dovleceii  de coaja si eventual dupa caz  de samburi,taiem in fasii orizontal  apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin... Citeste continuarea

Salată aperitiv cu brânză

Postat de: iri_love

Pregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare... Citeste continuarea

Pui Kiev

Postat de: vio_dreams

Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt. Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia. Punem compozitia pe o folie... Citeste continuarea

Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)

Postat de: retetele_tinei

Cartofii si ceapa se curata si se spala.Dupa care se rad cartofii, prin razatoarea mare.Ceapa se rade si ea, tot prin razatoarea mare. Se amesteca. Dupa se adauga:oul,faina,sare si piper,si... Citeste continuarea

Coltunasii Bunicii

Postat de: Ksenya

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora. Se pregateste umplutura . Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu... Citeste continuarea

Supa de hribi (Грибная юшка)

Postat de: Ksenya

Ceapa se toaca si se caleste cu uleiul adaugand un pic de sare,turnam putina apa (jumatate de cescuta) si lasam sa inabuse ,adaugam legumele date prin razatoare si iar inabusim la foc mic cca 10... Citeste continuarea

Ghebe la borcan

Postat de: Ksenya

Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot  la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem  ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel... Citeste continuarea

Pui Kievskaia

Postat de: nico15

  Pentru a fi mai proaspata carnea si a se prepara maii repede trebuie sa se marineze, exista diferite tipuri de marinare a carnurilor , pentru carnea de pui eu procedez astfel: iau... Citeste continuarea

Aperititv din rosii cu branza

Postat de: nadina73

Se spala bine rosia (am gasit de gradina) se taie in 5 feliute (depinde de rosie). Se pune branza intr-un pistol sau sprit si se orneaza rosia,dupa care se pune sunca taiata foarte marunt,... Citeste continuarea

Hrisca cu lapte si scortisoara

Postat de: gospodinadecriza

Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa sau direct in lapte si se lasa peste noapte, la cald.   Dimineata, o scurgem de apa, o punem in laptele incalzit,... Citeste continuarea

Pui a la Kiev

Postat de: silvi0ara

pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru... Citeste continuarea

Tort Kiev

Postat de: Anastasia

preparare bezea: 1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D 2.dupa ce a-ti obtinut o... Citeste continuarea

Pui Kievskaia

Postat de: Simo

Se pun aripile la fiert cam 10 minute si apoi se dezoseaza si se opreste osul mare al fiecarei aripi. Se taie pieptul de pui cat mai subtire si se stropeste cu zeama de lamaie. Amestecam untul cu... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]