Salata din ficat de vitel cu mazare
Postat de: KsenyaFicatul fiert si racit il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine. Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si... Citeste continuarea
Chiftelute fifty-fifty
Postat de: mihaelar63Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea .... Citeste continuarea
Salata de scrumbie cu cartof copt
Postat de: KsenyaPestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand... Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune si nuci
Postat de: KsenyaAdaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute. Intre timp, intr-un castron, adaugam... Citeste continuarea
Dulceata de capsune-fructe intregi
Postat de: KsenyaCapsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se... Citeste continuarea
Salata Trei Flori
Postat de: TatianaCatan89Se fierbe puiul cu condimente și sare, se taie în bucăți și se prăjește puțin. Acesta este primul strat. Ungeți-l cu maioneză și așezați ciuperci tăiate. Ungeti cu... Citeste continuarea
Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l
Postat de: KsenyaSpalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital . Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent. Se seteaza pe functia... Citeste continuarea
Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui
Postat de: KsenyaCurata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator. Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla. Adauga fasolea. Castravetii ii... Citeste continuarea
Supa ucraineana de bob cu taitei de casa
Postat de: KsenyaBobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute. Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu... Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki
Postat de: ctlinaReteta de preparare a papanasilor Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de... Citeste continuarea
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)
Postat de: KsenyaCartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie... Citeste continuarea
Coltunasi cu visine
Postat de: KsenyaSe framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se... Citeste continuarea
Coltunasi cu branza - Varenyky
Postat de: ctlinaSe amestecă făina cu sarea, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete. Apoi se intinde... Citeste continuarea
Ardei copti la borcan fara otet
Postat de: KsenyaAdeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid. Dupa ce i-am curatat si am scos toate... Citeste continuarea
Parjoale manastiresti
Postat de: KsenyaHrisca o dam la robot pana devine ca un piure. Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic. Dam... Citeste continuarea
Bors ucrainesc
Postat de: KsenyaPunem carnea la fiert in apa,scoatem toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi o taiem bucati .Zeama o strecuram si adaugam carnea si... Citeste continuarea
Dovlecei picanti la borcan
Postat de: KsenyaCuratam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin... Citeste continuarea
Salată aperitiv cu brânză
Postat de: iri_lovePregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare... Citeste continuarea
Pui Kiev
Postat de: vio_dreamsLasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt. Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia. Punem compozitia pe o folie... Citeste continuarea
Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)
Postat de: retetele_tineiCartofii si ceapa se curata si se spala.Dupa care se rad cartofii, prin razatoarea mare.Ceapa se rade si ea, tot prin razatoarea mare. Se amesteca. Dupa se adauga:oul,faina,sare si piper,si... Citeste continuarea
Coltunasii Bunicii
Postat de: KsenyaSe framanta aluatul din toate ingridientele si se lasa la frigider o jumatate de ora. Se pregateste umplutura . Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu... Citeste continuarea
Supa de hribi (Грибная юшка)
Postat de: KsenyaCeapa se toaca si se caleste cu uleiul adaugand un pic de sare,turnam putina apa (jumatate de cescuta) si lasam sa inabuse ,adaugam legumele date prin razatoare si iar inabusim la foc mic cca 10... Citeste continuarea
Ghebe la borcan
Postat de: KsenyaGhebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel... Citeste continuarea
Pui Kievskaia
Postat de: nico15Pentru a fi mai proaspata carnea si a se prepara maii repede trebuie sa se marineze, exista diferite tipuri de marinare a carnurilor , pentru carnea de pui eu procedez astfel: iau... Citeste continuarea
Aperititv din rosii cu branza
Postat de: nadina73Se spala bine rosia (am gasit de gradina) se taie in 5 feliute (depinde de rosie). Se pune branza intr-un pistol sau sprit si se orneaza rosia,dupa care se pune sunca taiata foarte marunt,... Citeste continuarea
Hrisca cu lapte si scortisoara
Postat de: gospodinadecrizaHrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa sau direct in lapte si se lasa peste noapte, la cald. Dimineata, o scurgem de apa, o punem in laptele incalzit,... Citeste continuarea
Pui a la Kiev
Postat de: silvi0arapisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru... Citeste continuarea
Tort Kiev
Postat de: Anastasiapreparare bezea: 1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D 2.dupa ce a-ti obtinut o... Citeste continuarea
Pui Kievskaia
Postat de: SimoSe pun aripile la fiert cam 10 minute si apoi se dezoseaza si se opreste osul mare al fiecarei aripi. Se taie pieptul de pui cat mai subtire si se stropeste cu zeama de lamaie. Amestecam untul cu... Citeste continuarea