Desert Prajitura Leopard

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 6719 vizualizari

 

Retata este inventata de mine

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua
  • 50 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 300 g zahar
  • 60 ml apa
  • 16 linguri faina
  • Sirop de cappuccino:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri cappuccino Milka cu bucati de ciocolata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 500 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de valinie
  • Glazura:
  • Glazura "Decor" de caramel de la Dr.Oetker
  • Sirop de ciocolata:
  • 4 linguri de apa
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 100 g unt

 

Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Leopard:

BLATUL:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul,
apa si galbenusurile pe care le frecam cu ulei.
Se amesteca albusurile batute spuma cu zaharul cu galbenusurile frecate cu ulei.
Faina o amestecam cu cacao si o punem in aceasta compozitie.
Se pregateste o tava pe jumatatea celei de cuptor pe care o tapetm cu hartie de copt.
O bagam la cuptor la temperatura de 200 grade pentru cca 30 minute.
Dupa aceea o lasam sa se raceasca bine.
O taiem in 4 bucati.Luam prima parte si o insiropam cu siropul pe care
mai jos il gasiti cum se prepara, punem crema
(pe care o impartim in 3 pentru ca avem 4 blaturi). Punem prima parte peste blat.
Alternam blat/crema blat/crema pana se termina, ultima parte fiind blatul care
sa nu uitam sa il insiropam si pe el.Dupa aceea il portionam in patrate, iar pe deasupra
punem glazura de caramel Dr. Oetker si cu o lingurita luam din siroul de ciocolata
(pe care il gasiti mai jos cum se prepara) si presaram picaturi de ciocolata (sos de ciocolata).
Astfel ne ies petele de leopard.

Siropul cu care insiropam blatul la prajitura:
300 ml apa
100 gr zahar
3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata
Se pun la fiert sa se dizolve zaharul si sa se amestece bine capucino.
 
Crema dintre blaturi:
Topim margarina la cuptorul cu microunde la temp. de 800w cam 40 secunde.
O punem intr-un bol, punem peste ea zaharul pudra si frecam bine cu mixerul.
Peste adaugam galbenusurile, apoi cacao si continuam sa amestecam bine.
Dupa aceea se da la frigider 20 minute. Se va intari.

Ies cam 25 prajituri destul de mari, depinde cum le tai.
In fotografii am pus etapele exact in ordinea in care le-am preparat.
In timp ce blatul se cocea faceam crema, si cele 2 siropuri de ciocolata si de capucino.
De aceea se poate vedea in fotografii ca atunci cand blatul se cocea eu faceam restulca sa fie gata atunci cand scot blatul din cuptor si crema sa se intareasca,
iar siropul sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Leopard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

05.06.2009, 09:59

Mama ce bine arata ! Si ce buna trebuie sa fie .... caramel, cappuccino ...

Lily_Musat 1

05.06.2009, 10:46

Ala, incearca reteta. Este absolut delicioasa. Eu am facut senzatii cu ea!

ala_oancea 1

05.06.2009, 13:34

Trebuie sa o incerc neaparat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Greta Garbo