Tort cu mousse de ciocolata

de sandytza in Torturi, 5 Iun 2009 | 5859 vizualizari

 

Un tort simplu, delicios, perfect pentru un desert de toata ziua sau chiar pentru o masa festiva.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua intregi
  • 75 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 500 m frisca lichida
  • 280 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de frisca
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 foi gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu .Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,20 minute.

Mousse de ciocolata

Gellatina se pune la hidratat.Se topeste 180 gr ciocolata in microunde ,in 150 ml frisca lichida , se amesteca bine, se adauga gelatina hidratata si se lasa la racit.

Restul de frisca se bate bine si se pune deoparte.Albusul de ou se bate spuma cu zaharul.
Se scoate ciocolata topita si se bate pana devine teapana si isi schimba culoarea.Chiar daca e tare cand se scoate de la rece , trebuie batuta pentru ca devine cremoasa. Se adauga treptat cate o lingura din frisca batuta peste ciocolata amestecand continu.

Cand a devenit o crema omogena se adauga spuma de ou batuta spuma si se amesteca bine.
Montare
Se tapeteaza o tava de 26 cm (de preferinta mai mica decat cea in care s-a copt blatul ,pentru ca mousseul sa nu curga pe langa blat)desmontabila cu folie transparenta si se toarna mousseul in tava.

Peste mousse se pune blatul si se da la rece 1-2 ore.
Cand se scoate din frigider se intoarce pe un platou, se desmonteaza , se ia folia si se toarna ciocolata topita peste mousse.Eu am adaugat doua linguri de lapte cand am topit ciocolata ,cam 100 gr ciocolata, si am turnat-o asa calduta.
 
Deasupra se orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata alba si am scurs-o cu o lingurita peste cea neagra,si am pus trei raffaello de ornament.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bucataras 1

05.06.2009, 11:45

Bine ai venit printre bucatarasi!

sandytza 1

05.06.2009, 15:59

Bine v-am gasit

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:24

cu tortul asta mai omorat ,uite asa se duce dieta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si krantz