Tort cu crema de vanilie si zmeura

de leoflori in Torturi, 18 Iun 2009 | 8995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 10 Linguri apa
  • 1 pliculet praf copt 
  • 1 Lingura de cacao (am inlocuit 2 Linguri faina cu 1 Lingura cacao)
  • 1 lingurita esenta rom
  • Crema de vanilie  :
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml. lapte + 3 Linguri zahar (pt.budinca)
  • 250 ml. frisca batuta10 gr. gelatina granule
  • Crema de zmeura  : 150 gr. zmeura
  • 150 gr. zahar
  • 1 Lingura sirop fructe (reteta originala era cu lichior cirese)
  • 300 ml. lapte
  • 1 1/2 Lingura cu varf faina
  • 90 gr. margarina
  • 1 1/2 pliculet gelatina granule (15 grame)
  • 150 ml. frisca batuta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si zmeura:

BlatulSe freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii.
Faina se amesteca (si cu cacao daca vrem blat de cacao) cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la amestec.
Punem in forma tapetata (am folosit de 22 cm) si coacem la foc potrivit cca 40 minute.

Crema de vanilie : Se face budinca iar cand se raceste se pune gelatina dizolvata, se amesteca bine apoi se adauga si frisca batuta.

Crema de zmeura : Amestec faina cu laptele.
Intr-o craticioara pe foc se pune zaharul+zmeura+sirop fructe si se topesc la foc mic amestecand mereu.Se adauga amestecul de lapte + faina si iar amestecam pana se ingroasa.Punem margarina si apoi gelatina inmuiata si mai tinem pe foc 2-3 minute amestecand intr-una(sa nu fiarba!) Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta.
Se pune inelul formei de tort in jurul blatului.
Insiropam blatul (am folosit sirop de la o conserva de piersici)

Punem crema de vanilie. Apoi crema de zmeura si repetam pana terminam si foile de blat si cremele. Mi-a ramas din ambele creme, le-am combinat si am ornat tortul + bombonici decor iar cele mari sunt jeluri pt. ca am uitat sa-mi opresc din zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

leoflori 1

21.06.2009, 15:34

multumesc, Miha! am vazut si eu "sahul" tau, opera de arta!

Miha 1

21.06.2009, 16:10

Multumesc Flori! Nu chiar opera de arta,doar o creatie de week-end.

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu pere si crema de branza