Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana

de karmen in Vita, 19 Aug 2009 | 4756 vizualizari

 

De fiecare data cand mergeam la tara la buna ( ca noi asa ii spuneam, D-zeu sa o ierte) ne pregatea sarmalute cu smantana si pita de casa.Ce putea fi mai frumos decat sa stai in jurul mesei la umbra fragarul batran si sa savurezi din bunatatiile pregatite de buna

 

INGREDIENTE

2 verze mici 1 kg carne tocata  400 gr ciolan afumat 1 ceapa sare piper pasta de rosii, marar 1 pahar cu orez
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana:

Se taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si mararul tocat, se amesteca bine, se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii.Se amesteca si se adauga 1-2 cani de apa obtinindu-se o compozitie de consistenta potrivita.Se pune pe fundul unei oale uleiul si varza taiata marunt.Varza oparita in prealabil se desface, se ia cate o frunza si se pune umplutura cu o lingura, se ruleaza si se formeaza sarmalele.Se aseaza sarmalele in oala si in mijloc se pune bucata de ciolan afumat, iar deasupra se pune varza taiata marunt. Se pune apa cu sare peste ele astfel incit sa fie acoperite, si se pun la fiert aproximativ doua ore.

Dupa ce sunt fierte se servesc cu smantana.

TIPS-URI

1

daca doriti ca sarmalele sa fie mai grase se poate adauga in compozitia carnii slanina afumata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce