Tort cu mousse de ciocolata si menta

de Miha in Torturi, 27 Aug 2009 | 9718 vizualizari

 

Pentru ca azi a fost o zi anume din an :)) in care am implinit o anume varsta :)) m-am gandit sa-mi rasfat prietenii si familia si nu in ultimul rand pe mine :) cu un tort cu mousse de ciocolata si menta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru mousse de menta avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml sirop natural de menta
  • 350 g frisca lichida
  • 15 g gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si menta:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Mousse de menta:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie,iar la sfarsit incorporam si siropul de menta.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,apoi cel de ciocolata alba cu menta.
Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si numere de ciocolata.


Avand in vedere ca dupa o anumita varsta,nu mai poti inversa cifrele pe tort,sa te lauzi cu o varsta frageda :)) acum le-am pus pe toate. Sa aleaga fiecare,sa-si dea cu parerea asupra varstei. :))

Marginile laterale le-am "imbracat" cu 3 feluri de ciocolata tocata marunt,amestecate cu nuca macinata.

Avand in vedere ca servirea a fost cu "bis" zic eu ca rezultatul a fost unul...delicios! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

alexandra82 1

09.01.2012, 14:19

tot eu revin cu o intrebare: cifrele de cioco cand le decupezi, cand e intarita bine ciocolata? vreau sa le fol pt un alt tort

Miha 1

09.01.2012, 15:54

Topesti ciocolata, o intinzi pe o bucata de hartie de copt, apoi lasi sa se raceasca, pana se intareste putin. Nu trebuie sa se intareasca foarte bine pentru ca se rup.

claudiaO 1

09.12.2018, 18:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu piersici