Salata de vinete

de Oana in Mancaruri de post, 2 Mai 2009 | 52469 vizualizari

 

Multe gospodine coc vinete vara si le congeleaza si prepara o salata de vinete delicioasa pe timp de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari - 2 kg
  • o cescuta cu ulei
  • sare
  • o ceapa mica
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se spala si se coc pe flacara sau pe tabla. Se lasa apoi putin la racit si se curata. Un procedeu simplu de a curata vinete, fara murdarie si fara sa spalam vinetele: se taie cotorul, apoi vanata se taie pe jumate si cu ajutorul unei linguri se aduna tot miezul copt. Lingura se poate da sub jet de apa rece, sa nu ramana cumva coaja arsa de la vinete. Miezul se pune intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs cateva ore. Cu ajutorul robotului le facem rapid si cremoase, samburii vor si si ei zdrobiti si consistenta pentru salata de vinete va fi mult mai fina. Deci, punem vinete in vasul robotului si adaugam treptat ulei, cam o cescuta, apoi le potrivinm de sare. Se poate pune apoi ceapa tocata foarte fin sau se serveste salata de vinete cu ceapa alaturi si rosii. De asemenea, se poate adauga si o lingura-doua de maioneza, eu le fac fara, prea multa grasime...

Si o prezentare draguta, pentru mese festive, salata de vinete in acordeon de rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:29

SUNT PREFERATELE MELE, CHIAR AM MANCAT IN DIMINEATA ASTA, ASA LE COC SI EU

Teo 1

15.07.2011, 00:09

incearca si cu usturoi in loc de ceapa! e si mai si...!

Oana 1

16.07.2011, 10:30

Teo, da, ne place si cu usturoi Delicioase oricum! De obicei le fac fara ceapa si fara usturoi din cauza de baieti mofturosi Dar mie imi plac cu orice

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi verde