Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 6960 vizualizari

 

Nu de mult am descoperit blogul Cristinei Mazilu ( http://chez.mazilique.ro/), datorita unui interviu din paginile lui Papabun; curiozitatea m-a dus pe blogul ei s-am gasit numai retete una si una. Niciodata nu m-a tentat nicio reteta de pateu, dar ce am gasit pe paginuta ei, m-a facut sa incerc aceasta reteta si ii multumesc mult. Nu va pot zce cum au papat copiii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 100 ml smantana
  • 100 gr stafide
  • 100 ml  vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc
  • 60 gr unt
  • sare
  • piper
  • putina boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide:

Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam  acolo..un minut-doua.

Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne  ocupam de stafide, pe care le punem intr-o cescuta, le acoperim cu vinul si le dam la microunde sau le punem  la foc mic intr-un ibric.

Le lasi pana se umfla.

Ficatelul il pui in cana de la blender sau la robot si mixezi bine cu tot ce mai era in tigaie.

Adaugi apoi smantana si vreo 3 linguri din vinul de la stafide, sare, piper, boia si pasezi pana obtii o pasta fina.

Va iesi o compozitie molicica dar nu te speria, se va intari perfect dupa ce o dai la frigider.

pentru un aspect frumos am urmat in continuare pasii prezentati de Cristina.

Am tapetat o cescuta cu folie alimentara, am asezat cateva stafide iar apoi am pus pasta de ficatei.

Am dat-o la frigider si am rasturnat-o a doua zi.

E de mirat c-am avut rabdare, nu?:))

asta pentru ca ne-a ramas destul sa papam :d.

Personal..cred ca l-as face chiar mai condimentat si daca as papa numai eu as amesteca si stafidele in pasta, E DEMENTIAL GUSTUL,  dar copii nu le accepta :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Sylia, chiar e .tot Cristina zicea ca se pastreaza 2 zile la frigider si o luna in congelator. Noi am papat seara (cu exceptia sotului care nu se impaca cu ficatelul) si dimineata a zis Mona (desi papase foarte bine) :iaaar de asta? )

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Bunica , chiar ca-s pupaciosi .multumesc

epurasha2bb 1

20.06.2010, 20:07

Sylvia si eu sut tare curioasa de dulceata aia de ceapa de care zici cu pate foie gras!abia astept amanunte!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute